مشهود تقیلو روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش از این در اوایل آبان ۲ نفر بزرگسال در استان بر اثر ابتلا به بیماری آنفلوانزا جان خود را از دست دادند که در اواخر همان ماه و اوایل ماه جاری نیز سه نفر دیگر بر اثر این بیماری فوت کردند.
وی اضافه کرد: از یکم مهر تا ۱۹ آذر امسال ۳۴۰ نمونه مشکوک ابتلا به آنفلوآنزا در استان زنجان آزمایش شده و تعداد کل موارد مثبت نیز ۸۹ مورد بوده است.
این مسوول با اشاره به افرادی که بیش از همه در معرض خطر ابتلا به این بیماری، هستند، افزود: بیماران قلبی و عروقی، مبتلایان به آسم، بیماری های کلیوی و کبدی، دیابت، افراد دارای مشکلات سیستم تنفسی و صدمات نخاعی، صرعی، عصبی و عضلانی، زنان باردار در سه ماهه دوم و سوم مقارن با فصل شیوع آنفلوانزا و کودکان ۶ ماهه تا چهار ساله بیش از دیگران در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر این بیماری در استان مهار شده است، اظهار داشت: بیشتر مراجعه کنندگان به مراکز درمانی استان بابت آنفلوانزا به صورت سرپایی درمان شده و بستری نداشته ایم.
تقیلو با بیان اینکه پیش بینی می شود این بیماری تا بهمن سال جاری در استان تداوم داشته باشد، افزود: در این میان شست و شوی مرتب دستها بسیار ضروری است چون پیشگیری، آسان و کم هزینه تر است و با این روش ها می توان خود را از ابتلا به این بیماری مصون نگه داشت.
وی خاطر نشان کرد: بیماری آنفلوانزا ریه ها را هم گرفتار می کند، به این معنی که احتمال بدحال شدن بیمار وجود دارد و ممکن است حتی به فوت منجر شود.
آنفلوانزا بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی است که با تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آب ریزش بینی، گلودرد و سرفه بروز می کند.
سرفه بر اثر این بیماری اغلب شدید بوده و برای مدتی ادامه می یابد ولی سایر نشانه های بیماری بعد از ۲ تا هفت روز خود به خود بهبود می یابد.