تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۱ - ۰۰:۱۴

نیویورک – ایرنا- نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد که یک موشک مافوق صوت را آزمایش کرده است.

نیروی هوایی آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد که یک موشک مافوق صوت را آزمایش کرده که از یک هواپیمای بمب افکن بی ۵۲ پرتاب شده و دارای برد ۱۶۰۰ کیلومتر است و می تواند به حداکثر سرعت پرواز تا ۲۰ ماخ برسد.

نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد که این آزمایش در ۹ دسامبر در سواحل کالیفرنیای جنوبی انجام شده و "اولین آزمایش کامل یک موشک نمونه اولیه" بوده است.

پیش از این آمریکا در تاریخ ۱۴ می یک موشک مافوق صوت آزمایش کرده بود.

تاکنون آزمایش موشک مافوق صوت آمریکا که توسط غول تسلیحاتی این کشور یعنی لاکهید مارتین توسعه یافته است، سه بار شکست متوالی داشته که این امر منجر به تاخیر در تولید نوع عملیاتی این نوع موشک در ماه سپتامبر شد.

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) که در زمینه فناوری موشک های مافوق صوت ناتوان مانده و بارها در انجام آزمایش چنین موشک هایی شکست خورده، همچنان در تقلا برای رفع این عقب‌ماندگی نظامی در مقابل روسیه و چین است.

شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی نوشت: دریاسالار «جانی ولفی» (Johnny Wolfe) مدیر «برنامه سامانه های راهبردی» نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که توانایی نظامی چین و روسیه موجب شده تا آمریکا توسعه سلاح های مافوق صوت خود را سرعت بخشد و پنتاگون به دنبال تسریع انجام تحقیقات و افزودن بر آزمایش‌ها برای جبران این ناکامی و عقب ماندگی نظامی است.

مدیر برنامه سامانه های راهبردی نیروی دریایی آمریکا با اذعان به این ناتوانی نظامی، گفت: تا همین اواخر، قصد چندانی برای دست یافتن به این فن آوری و قرار دادن آن در یک سیستم تسلیحاتی وجود نداشت، اما اکنون این نیاز وجود دارد و به همین خاطر است که فوریت دست یافتن به آن احساس می شود.

براساس این گزارش، پنتاگون برای انجام تحقیقات در زمینه سلاح های مافوق صوت مبلغ ۴.۷ میلیارد دلار برای سال آینده درخواست کرده است، این مبلغ بیش از ۳.۸ میلیارد دلار بودجه در نظر گفته شده از سوی کمیته تحقیقات کنگره است.

وزارت دفاع آمریکا قصد دارد تا سلاح مافوق صوت دور برد را تا سال آینده میلادی از حالت آزمایشی خارج و عملیاتی کند؛ نیروی دریایی آمریکا نیز قصد دارد در سال ۲۰۲۵ نسخه ای از این سلاح را بر روی ناوشکن موشک‌های هدایت شونده کلاس زوموالت (Zumwalt-class destroyer) به کار گیرد و نسخه‌ دیگری نیز برای زیردریایی تا اواخر این دهه در نظر گرفته است.

به گزارش ایرنا، ارتش آمریکا از مدت‌ها قبل در مرحله آزمایش چنین موشک هایی است و هر بار با شکست مواجه شده است، در ماه آوریل سال ۲۰۲۲ سه آزمایش پیاپی (بخشی از ) موشک مافوق صوتی تحت عنوان « سلاح واکنش سریع پرتاب هوایی » (ARRW) به شکست انجامید و در ماه جولای (تیرماه) گذشته نیز نخستین آزمایش پنتاگون بر روی یک موشک کامل به نام «هایپرسونیک گلاید» (Hypersonic Glide) بر اثر بروز اشکال شکست خورد.

موشک های مافوق صوت توانایی پرواز با سرعتی پنج برابر سرعت صوت، حدود چهارهزار مایل بر ساعت، بیش از ۶ هزار و ۴۰۰ کیلومتر بر ساعت را دارند و هیچ فن آوری دفاعی قادر به پاسخ به موقع به آن نیست.