به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، شولتز که دوشنبه پس از نشست مجازی سران گروه ۷ در کنفرانس مطبوعاتی شرکت کرده بود، با دعوت از کشورها برای پیوستن به کلوپ بینالمللی آب و هوا، گفت: تاسیس باشگاه آب و هوا را نباید تنها به عنوان یک ابتکار از سوی گروه ۷ دانست بلکه این موضوع باید یک تعهد جهانی باشد.
وی با دعوت از کشورهای علاقهمندی که سیاستهای بلندپروازانهای را در زمینه آب و هوا دنبال میکنند برای پیوستن به این باشگاه، افزود: به اتفاق هم میتوانیم مفهوم و ساختار این باشگاه را در ماههای آتی شکل دهیم.
صدر اعظم آلمان تاکید کرد: باشگاه آب و هوا انحصاری نیست بلکه قرار است حتیالمقدور تمامی کشورهای دنیا امکان مشارکت در آن را داشته باشند تا بتوانیم با تعامل حداکثری به خوبی از عهده وظیفهای که در راستای حفاظت از سیاره و محیط زیست خود و تحویل آن به نسلهای آینده داریم، برآییم.
شولتز همچنین خاطرنشان کرد که گروه ۷ از سازمان همکاری اقتصادی و توسعه به همراه آژانس بینالمللی انرژی، خواست تا میزبان دبیرخانه موقت باشگاه آب و هوا باشد.
ایده تاسیس بااشگاه آب و هوا برای اولین بار در جریان نشست سران گروه ۷ در المائو آلمان در ماه ژوئن سالجاری میلادی مورد بحث قرار گرفت و رهبران گروه ۷ در آن زمان به توافق رسیدند تا این باشگاه بین دولتی تا پایان سال جاری راهاندازی شود.
سران گروه ۷روز دوشنبه و در جریان نشست مجازی خود، طرح سند اولیه اهداف و ساختار باشگاه آب و هوا را تأیید کردند که در این طرح، اهداف اصلی، معیارهای مشارکت و گامهای برنامهریزیشده برای توسعه بیشتر این باشگاه تشریح شده است.
بر اساس این سند، همه کشورهایی که خود را نسبت به اجرای کامل و موثر توافقنامه پاریس و تصمیمات مربوط به آن متعهد میدانند و تلاشهایی را برای محدود کردن افزایش سالانه دمای کره زمین در حد ۱.۵ درجه سانتیگراد دنبال میکنند، امکان پیوستن به این باشگاه را دارند.