به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سید صولت مرتضوی» امروز (سهشنبه) در آیین بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری اظهار داشت: پژوهشگر ایدههای نو را تبدیل به پدیده می کنند، این پدیدهها بستر ارتقای بشریت را فراهم خواهد کرد.
وی با بیان اینکه مساله پژوهش ریشه در فرهنگ دینی ما دارد، گفت: پژوهش ریشه در تاریخ و تمدن ایران اسلامی دارد، پژوهش به معنای رفع نقض نسبی و تبدیل ندانستهها به دانسته هاست.
مرتضوی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی از فرهنگ و مقوله دانش بنیان دفاع میکنند و در کشور ما به مساله پژوهش توجه ویژهای شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامهداد: علمای کشور با پژوهش زمینه فرزانگی و فرهیختگی جامعه و جهان را فراهم می کنند و از این رو بشر با آموختن سیر پیشرفت خویش را فراهم می کنند.
وی با بیان اینکه در گذشته با رکورد علمی مواجه بودیم، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفت های فراوانی را پشت سر گذاشته ایم و از نظر کمیت مراکز علمی، تعداد دانشگاه ها، اساتید برجسته و پژوهشکده ها به شدت افزایش پیدا کرده است.
مرتضوی عنوان کرد: از لحاظ کیفیت تعداد مقاله های علمی در عرصه بین المللی ایران از رتبه ۵۴ به ۱۵ رسیده است و در شاخص نوآوری ۲۰۲۲ کشور ما در بین ۱۲۳ کشور به رتبه ۵۳ رسیده و جز سه کشور در حال بهبود است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه ما اگر بخواهیم به توسعه و تعالی برسیم گریزی جز اهتمام به پژوهش نداریم گفت: باید بستر و امکانات پژوهش را برای پژوهشگران فراهم کرد.
وی تاکید کرد: متاسفانه با توجه به اینکه معادن غنی داریم میزان درآمدمان متناسب با منافعمان نیست به گونه ای که به عنوان دومین کشور ذخایر نفت و گاز درآمدمان در رتبه ۲۲ جهان است ضمن اینکه بنا نداریم تمام منابع را صرف خودمان کنیم بلکه باید به فکر آینده باشیم اما اگر بتوانیم این میزان را فناوری کنیم درآمد بیشتری کسب خواهیم کرد.
مرتضوی خاطر نشان کرد: با کمترین زحمت میتوانیم تامین کننده برای کشورهای همسایه باشیم از این رو یکی از جایگاههای پژوهش، مناسب سازی مصرف است.