به گزارش سه شنبه شب ایرنا از "اسپوتنیک"، معاون وزیر خارجه روسیه ادامه داد: اینگونه نشستها توسط چینیها، ترکها، اتحادیه اروپا و برخی کشورهای دیگر برگزار شده و یک روال بوده و توسط بسیاری از کشورها پذیرفته شده است.
معاون وزیر خارجه روسیه ادامه داد: ما اکنون دومین اجلاس سران را برگزار خواهیم کرد. این یک رویداد بسیار مفید است.
بوگدانوف تصریح کرد: ما روابط با آفریقا را بر اساس برابری و احترام متقابل میسازیم و کشورهای قاره آفریقا متوجه خواهند شد که کشورهای دیگر، بهویژه کشورهای غربی، چگونه این کار را انجام خواهند داد.
همکاری روسیه و آفریقا نیز در سالهای اخیر فعالتر شده است. در سال ۲۰۱۹، اولین مجمع روسیه و آفریقا در سوچی برگزار شد.
دومین نشست روسیه و آفریقا برای ماه جولای ۲۰۲۳ برنامه ریزی شده است.
به گزارش ایرنا، ایالات متحده آمریکا از ۴۹ کشور آفریقایی برای شرکت در نشستی سالانه به منظور پیشبرد اهداف خود در این قاره دعوت کرده است.
در طول این نشست سه روزه ، شرکت کنندگان در مورد طیف گستردهای از موضوعات جهانی و دوجانبه از جمله اقتصاد، امنیت، تغییرات آب و هوایی و بهداشت و سلامت گفتگو خواهند کرد.
نظرسنجی جدید موسسه انگلیسی یوگاو کمبریج که در ماه اوت و سپتامبر (تیر-شهریور) در ۲۵ کشور میان هزار نفر انجام شد و ۳ کشور بزرگ آفریقایی شامل نیجریه، کنیا و آفریقای جنوبی نیز در آن شرکت کردند نشان میدهد نگاه مثبت افکار عمومی مردم آفریقا نسبت به چین رو به افزایش است.
براساس نظرسنجی انگلیسی یوگاو، چین بزرگترین شریک تجاری قاره آفریقاست و در کشورهای قاره سیاه به عنوان نیرویی مثبت درنظر گرفته میشود. در آفریقای جنوبی ۶۱ درصد پاسخ دهندگان به نظرسنجی یوگاو چین را به عنوان کشوری تاثیرگذار در جهان ثبت کردند. این درحالی است که نظرسنجی در کنیا با حمایت بیشتر چین ۸۲ درصد گزارش شده است و پاسخگویان نیجریه بالاتر از دو کشور ذکر شده، تاثیرگذاری چین را ۸۳ درصد میدانند.
به علاوه کشورهای آفریقایی درباره در اختیار گذاشتن تسلیحات جنگی به سایر کشورهای جهان در جنگهای داخلی و همچنین دخالت در امور داخلی کشورها و حملات سایبری و جاسوسی، آمریکا را مسئول دانسته و سرزنش کردند.