نیویورک - ایرنا - شبکه خبری سی ان ان آمریکا گزارش داد که مقامات می‌گویند که دولت بایدن در حال نهایی کردن برنامه‌های ارسال سامانه دفاع موشکی پاتریوت به اوکراین برای کمک در برابر حملات هوایی روسیه است.

شبکه خبری سی‌ ان ان آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی گزارش داد دولت جو بایدن در حال نهایی کردن ارسال سامانه پدافند موشکی پاتریوت به اوکراین بوده و ممکن است تصمیم نهایی خود را برای ارسال سامانه های دفاع موشکی پاتریوت به اوکراین در هفته جاری اعلام کند.

سی ان ان به نقل از مقاماتی که نام آنها را بیان نکرده است، می گوید که انتظار می‌رود بایدن برنامه هایی را جهت تامین موشک‌های پاتریوت برای اوکراین تایید کند.

بر اساس این گزارش، اوکراینی‌ها برای استفاده از موشک‌های پاتریوت در پایگاه ارتش آمریکا در آلمان آموزش خواهند دید.

پیش از این، سخنگوی پنتاگون اعلام کرد که کشور در حال حاضر برنامه ای برای ارسال سامانه موشکی پاتریوت به اوکراین ندارد.

پاتریک رایدر سخنگوی پنتاگون در جمع خبرنگاران گفته بود: مریکا درحال حاضر برنامه ای برای ارسال سامانه موشکی پاتریوت به اوکراین را ندارد.

سخنگوی پنتاگون ادامه داد: آمریکا هنوز آماده ارائه جنگنده به اوکراین نیست و اوکراینی ها دریافت این جنگنده ها را یک اولویت فوری نمی دانند.

پیش از این، خبرگزاری رویترز گزارش داد: پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) پیشنهاد بوئینگ برای تامین نیاز اوکراین به بمب های دقیق و ارزان قیمت برای استفاده در سامانه های موشکی را بررسی می کند.

دیمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین نیز روز سه شنبه ادعا کرد که همزمان با ادامه حملات روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین، مسکو در حال آمادگی برای یک حمله بزرگ در اوایل سال ۲۰۲۳ است.

به گزارش ایرنا از "گلوبال میل"، دیمیترو کولبا درحالی که از یک پناهگاه در مرکز کی یف با خبرنگاران گفت و گو می‌کرد، افزود: پس از کنترل خرسون در ماه نوامبر توسط نیروهای اوکراینی، روسیه نتوانسته است سرعت خود در پیشروی را بار دیگر بدست آورد.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل اظهار کرد : جنگ در اوکراین یک کابوس بشردوستانه بی‌امان است و باگذشت روزها و کاهش دما، وضعیت در این کشور وخیم‌تر می‌شود.

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در کنفرانس بین المللی اوکراین گفت: غیرنظامیان اوکراینی در فصل زمستان بهای سنگینی می‌پردازند.

دبیر کل سازمان ملل ادامه داد: این شرایط به ویژه افرادی که در خط مقدم درگیری‌ها در اوکراین زندگی می‌کنند وخیم‌تر است و آن‌ها از گرما، آب و خدمات ضروری محروم هستند.

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی روسیه که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.