داود شایقی روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: تلاش میشود تا قبل از تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۲ ، برای طرح راه آهن اردبیل – پارس آباد ردیف اعتبار ملی در قالب ماده ۲۳ اخذ شود تا این طرح به عنوان یکی از خواستههای مردم منطقه اجرایی شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل با بیان اینکه سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال منابع از محل مصوبات سفر رئیس جمهور در سال مالی گذشته برای طرح راه آهن اردبیل – میانه اختصاص یافت، افزود: سال گذشته اعتبار مصوب راه آهن اردبیل – میانه ۲ هزار میلیارد ریال بوده که در آخر سال مالی با رشد چهار برابری به هشت هزار میلیارد ریال رسید.
شایقی ادامه داد: امسال هم برای راه آهن اردبیل-میانه سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده که تاکنون سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافته است.
وی با اشاره به پیشرفت ۹۰ درصدی طرح ریلی میانه- اردبیل گفت: برای تکمیل این طرح ۳۰ هزار میلیارد ریال منابع نیاز است که تلاش میشود از ظرفیتهای قانونی بودجه به ویژه تهاتر نفت و فاینانس بانکی برای تکمیل و راه اندازی این طرح بزرگ ملی استفاده کرده و سال آینده شاهد بهره برداری از راه آهن اردبیل – میانه باشیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل همچنین از جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: ۳۸ هزار میلیارد ریال منابع استان در سال گذشته جذب شد که بالغ بر ۱۴ هزار میلیارد ریال آن از محل سفر رئیس جمهور اختصاص یافته است.
شایقی ادامه داد: تخصیص نقدی این منابع برای اجرای طرحهای زیربنایی و پیشران استان اردبیل از قبیل راه آهن، توسعه بزرگراهها، تکمیل سدها، طرحهای آبرسانی، تکمیل زیرساختهای گلخانه ای و پایاب سدها هزینه شده است.
وی با اشاره به جذب اعتبارات سال ۱۴۰۰ افزود: با بسته شدن پرونده جذب و تخصیص اعتبارات ۱۴۰۰ تلاش بر جذب منابع و اعتبارات سال ۱۴۰۱ است که با گذشت ۷۹ روز از سال مالی مبلغ ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از محل منابع سفر رئیس جمهور به استان اردبیل تخصیص یافته است.
به گزارش ایرنا، مطالعات فاز اول امتداد طرح راهآهن اردبیل به پارسآباد مغان انجام و اجرای آن از سال آینده پیشبینی شده است، ضمن اینکه اتصال آن به شبکه ریلی جمهوری آذربایجان نیز در برنامه کاری قرار دارد.
اجرای طرح راهآهن اردبیل به مغان از جمله موضوعات در حال پیگیری مسئولان استان است و با ادامه احداث آن تا گمرک مرزی در شهرستان بیلهسوار و پارسآباد مغان در واقع کل استان به شبکه ریلی کشور متصل خواهد شد.
با اتصال راه آهن اردبیل به مغان و رسیدن به مرز ایران و جمهوری آذربایجان در واقع شاهد تکمیل کریدور ریلی شمال - جنوب کشور در استان اردبیل خواهیم بود.