ساری - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران، افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی در جامعه را نگران کننده توصیف کرد و از دستگاه‌های اجرایی ذیربط خواست ،اقدامات کنترلی و نظارتی در این بخش را تشدید کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، روح‌الله سلگی روز چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان گفت: افزایش ۱۹۰ درصدی قیمت تریاک در جامعه باعث شده تا مصرف موادمخدر صنعتی مانند "گل" و "شیشه" در بین اقشار مختلف افزایش یابد که در این زمینه باید اقدامات فرهنگی را به منظور آگاه سازی جامعه نسبت به سوء مصرف مواد مخدر، در دستور کار قرار دهیم.

وی نقش دستگاه‌های اجرایی ذیربط در تبیین سوء مصرف موادمخدر در جامعه را بسیار مهم و حیاتی توصیف کرد و اظهار داشت: باید از استادان دانشگاه و پژوهشگران مراکز علمی نسبت به تبیین سوء مصرف موادمخدر برای خانواده‌ها استفاده کرد.

وی از تشکل‌های مردمی به عنوان ظرفیتی مهم برای آگاه سازی جامعه بوِیژه خانواده‌ها نسبت به اثرات سوء مصرف موادمخدر نام برد و گفت که فرمانداران شهرستان های مازندران باید از سمن‌ها و تشکل‌های مردمی در امر اطلاع رسانی به جامعه نسبت به مضرات مصرف موادمخدر در جامعه استفاده کنند.

معاون استاندار مازندران با بیان اینکه برابر آمار، ۴۲ درصد زندانیان این استان را مصرف کنندگان، توزیع کنندگان و یا قاچاقچیان موادمخدر تشکیل می‌دهند که جای تامل دارد، افزود: ازدحام و تراکم زیاد زندانیان باعث بروز مشکلاتی از جمله بیماری‌های واگیردار در بین جمعیت زندانیان می شود که به همین منظور انجام اقدامات پیشگیرانه با هدف کاهش آمار زندانیان لازم و ضروری است.

سلگی، نقش دستگاه‌های اجرایی عضو شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر را در راستای اقدامات پیشگیرانه بسیار مهم و تاثیرگذار توصیف کرد و گفت: باید نسبت به وضعیت اشتغال معتادان بهبود یافته اقدامات اساسی صورت گیرد تا این افراد دوباره به دامن اعتیار بازنگردند.

وی بر لزوم تدوین راهکارهای تخصصی جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی در استان تاکید کرد و افزود: دستگاه‌های اجرایی ذیربط باید در این زمینه برنامه محور باشند و راهکارهای اثر بخش ارائه کنند.

وی همچنین به نقش موثر رسانه‌ها در آگاهی بخشی جامعه از مضرات، خطرات و آسیب های ناشی از مصرف انواع مواد مخدر اشاره کرد و گفت: ایجاد حساسیت در سطح جامعه و افزایش روحیه مشارکت در سطوح مختلف از جمله جامعه مبلغان، دانشگاهی، اصحاب رسانه و سازمان های مردم نهاد برای اجتماعی کردن امر مبارزه با موادمخدر ضروری است و باید مورد توجه قرار گیرد.

از ابتدای امسال تاکنون ۲ تن و ۲۰۰ کیلوگرم انواع موادمخدر از ۳۳ باند و سوداگران مرگ در مازندران کشف و ضبط شد. همچنین در طی این مدت ۶ هزار و ۷۸۹ قاچاقچی، توزیع کننده موادمخدر و معتاد متجاهر جمع آوری و به مراجع قضائی و مراکز درمانی مجاز مازندران هدایت شدند.