تهران - ایرنا - رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر با اشاره به آموزش دانش‌آموزان در ۹ هزار مدرسه سراسر کشور، گفت: اجرای طرح ملی «دادرس»، فرهنگ خود امدادی و دگرامدادی را بین دانش‌آموزان با یادگیری هشت مهارت نهادینه می‌کند.

به گزارش ایرنا، دادرس مخفف «دانش‌آموزان آماده در روزهای سخت» است که سازمان جوانان جمعیت هلال احمر این طرح را با هدف خود امدادی، دگر امدادی، ترویج فرهنگ نوع‌دوستی، کمک به دیگران و نهادینه‌سازی این فرهنگ در بین جوانان و به‌ویژه دانش‌آموزان با همکاری وزارت آموزش و پرورش برگزار می‌کند.

محمد گل فشان رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر گفت: فعالیت‌های سازمان جوانان هلال احمر ترویج و گسترش فرهنگ بشردوستی با رویکرد امدادی است. طرح دادرس یکی از برنامه های مهم این سازمان در راستای ایجاد آمادگی در دانش‌آموزان برای مقابله و پاسخگویی به حوادث است. دانش‌آموزان شرکت‌کننده در این طرح با افزایش سطح توانمندی و مهارت‌های امدادی دانش‌آموزان به تقویت تاب‌آوری جامعه در مقابله با حوادث کمک می‌شود.

وی افزود: در طرح ملی «دادرس»، مهارت کمک‌های اولیه مانند پناه گیری، تخلیه اضطراری، ارزیابی و کنترل علائم جسمانی، پانسمان، بانداژ، آتل بندی، تریاژ مقدماتی حمل مصدوم، اطفای حریق و چادر زنی آموزش داده می‌شود.

رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر گفت: پس از آموزش مهارت‌های امدادی، دانش آموزان در هر مدرسه گروه‌های ۱۴ نفره در ۱۶ ساعت، به منظور مسابقه با مدارس دیگر به هلال احمر معرفی می‌شوند و در پایان دانش آموزان و گروه برتر راهی مسابقات استانی می‌شوند و سپس تیم برتر به مرحله کشوری راه پیدا خواهد کرد.

گل فشان یادآور شد: یازدهمین دوره برنامه ملی دادرس در سال تحصیلی جاری (۱۴۰۲-۱۴۰۱) با مشارکت دانش‌آموزان در ۹ هزار مدرسه در حال اجرا است.

وی اضافه کرد: محتوای آموزشی دادرس توسط جمعیت هلال احمر باتوجه سرفصل‌های فوق‌الذکر و لحاظ کردن آموزش فعالیت‌های داوطلبانه و عام‌المنفعه با تایید وزارت آموزش و پرورش به صورت کتاب چاپ شده است.

دادرس یکی از ارزشمندترین طرح‌های سازمان جوانان است که توانسته با همکاری وزارت آموزش و پرورش، دانش‌آموزان را برای روزهای سخت و نجات جان افراد آسیب دیده در سوانح و بلایا آماده کند.