به گزارش ایرنا دکتر کیوان ساعدی چهارشنبه در نشست توسعه همکاری های فرهنگی میان دانشگاه دولتی ایروان و دانشگاه شهید چمران اهواز در سرسرای اداری حوزه ریاست این دانشگاه با حضور هیات ارمنستانی شامل سفیر این کشور و رییس گروه ایرانشناسی دانشگاه دولتی ایروان بیان کرد: مراودات فرهنگی و تمدنی سازنده دو کشور و روابط متقابل ایران و ارمنستان رو به پیشرفت است و در چند ماه گذشته دیدارهای مهمی در سطوح بالای مقامات ایران و ارمنستان برگزار شده است.
وی افزود: در مکالمات تلفنی بهمن ماه سال گذشته توافقاتی بین وزیرعلوم ، تحقیقات و فناوری ایران با همتای ارمنی صورت گرفته که امید است در آینده نزدیک و با سرعت خوب اجرایی شود و بر این اساس برای برگزاری نشست دوم کمیته مشترک علمی دو کشور اعلام آمادگی می کنیم.
ساعدی ادامه داد: ظرفیت ها و توانمندی های بسیار خوبی در زمینه علمی و دانشگاهی وجود دارد که می تواند همپای روابط سیاسی دو کشور ارتقا یابد.
نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برگزاری دوره های مشترک آموزشی و پروژه های مشترک و تبادل محصولات فناورانه می تواند به سطح قابل قبولی بین ۲ کشور برسد.
وی یادآورشد: استان خوزستان ترکیب متنوعی از قومیت ها و ادیان مختلف است که از آن جمله می توان به زندگی مسالمت آمیز هموطنان ارمنی با مردم خوزستان اشاره کرد.
امکان هم افزایی بیشتر با ارمنستان در رونق تجارت
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان نیز گفت: با توجه به موقعیت ارمنستان در دسترسی به بازارهای اوراسیا و جایگاه این کشور درتوسعه مناسبات خارجی با جمهوری اسلامی امکان هم افزایی های خوبی در رونق تجارت بخش های مختلف وجود دارد.
آقا رضا فتوحی افزود: از آنجایی که خوزستان یکی از مناطق ثروتمند دنیا محسوب می شود و در بسیاری از حوزه ها از جمله توسعه نیشکر رتبه نخست را در خاورمیانه دارد امکان انعقاد تفاهم نامه هایی در بخش های اقتصادی، کشاورزی، نفت و گاز و دامپروری فراهم است.
وی ادامه داد: با در نظر گرفتن این مساله که خوزستان به عنوان استانی که به دریای آزاد وصل است و هفت بندر فعال دارد می تواند نقطه شروعی برای روابط بهتر درآینده نزدیک باشد.
بستر تبادل آموزش و ارتباطات صنعتی و گردشگری فراهم است
رییس دانشگاه شهید چمران اهواز نیز گفت: دانشمندان در کنار سیاستمداران می توانند نقش ویژه ای در ارتباطات داشته باشند که صلح و آرامش و توسعه برای بشر را به دنبال دارد.
دکتر علیمحمد آخوندعلی افزود: با تاکید برحفظ روابط و توسعه ارتباطات و اشتراکات عمیق فرهنگی و تاریخی بر حفظ مرزهای سنتی قدیمی تکیه می کنیم.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۶ هزار دانشجو، ۷۰۰ عضو هیات علمی و بیش از ۴۰۰ رشته تخصصی در دانشگاه شهید چمران اهواز فعال هستند ادامه داد: بستر برای تبادل آموزش، استاد و دانشجو، توسعه و ارتباطات صنعتی و تجاری و گردشگری و بازدید توسط شهروندان ۲ کشور فراهم است.
در این نشست از کتاب های انتشار یافته در حوزه ارمنستان با عناوین جلجتای ارمنی، شوشی، گاومیش، سلام بر ارمنستان و فرهنگ دیپلماتیک رونمایی و تفاهم نامه علمی میان دو کشور منعقد شد.