ایلام - ایرنا - بازرس کل استان ایلام گفت: سازمان جهاد کشاورزی با همکاری دیگر دستگاه های مرتبط، طبق قانون تمرکز بخش کشاورزی از زمان تولید تا عرضه و فروش محصولات در حوزه تنظیم بازار، بازاریابی و کاهش هزینه های تولید باید از بهره برداران حمایت کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی اصلانی کرچی روز چهارشنبه در بازدید از مجتمع گلخانه بخش صالح آباد از توابع شهرستان مهران اظهار داشت: تسریع در صدور و واگذاری سند ثبتی و پروانه بهره برداری، کاهش در هزینه های تولید به خاطر مواد اولیه و نهاده ها، کاهش سختی و ای سی (ec) آب، اقتصادی کردن تولید، روان سازی صادرات و بازاریابی محصولات و تسهیل در بازار مصرف و فروش از مهمترین مطالبات و خواسته های گلخانه داران است.

وی هدف از بازدید واحدهای تولیدی در حوزه های مختلف را بررسی شرایط و وضعیت فعالیت این واحدها ذکر کرد و افزود: در این بازدیدها تشویق و ترغیب صاحبان تولیدی به ادامه فعالیت و تلاش برای رفع موانع توسعه این واحدها به منظور صادرات محصول به بازارهای خارج از استان مد نظر است.

اصلانی کرچی با بیان اینکه برای حمایت از واحدهای تولیدی باید از تمام ظرفیت های قانونی استفاده شود، ادامه داد: در قانون جهش تولید اعتبارات پژوهشی با همکاری شرکت های دانش بنیان در راستای پیگیری رفع مشکلات واحدهای تولیدی لحاظ شده است و با حضور تمام وقت مهندسان ناظر کشارزی بیشترین بهره وری و تولید علمی و کیفی محصول از اراضی گلخانه ای حاصل خواهد شد.

وی بر حضور تمام وقت مهندسان ناظر کشاورزی در گلخانه ها تاکید کرد و یادآور شد: این مهندسان ناظر با هدف تولید یک محصول سالم و بر پایه علمی باید بر روال فعالیت واحدهای گلخانه ای نظارت مستمر داشته باشند و این اقدام علاوه بر افزایش راندمان تولید با صرف هزینه کمتر برای کشاورز در هر واحد گلخانه ای، شرایط اشتغال زایی برای خود مهندسان ناظر را نیز فراهم می کند.

بازرس کل استان ایلام اضافه کرد: باید از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و واحدهای تحقیقات کشاورزی برای انجام فعالیت های پژوهشی با هدف کاهش هزینه های تولید و افزایش بهره وری در سطح استفاده شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام هم با بیان اینکه یکی از سیاست های وزارتخانه توسعه گلخانه های کشاورزی است، افزود: در سطح کشور ۲۵ هزار هکتار گلخانه وجود دارد که باید به این مقدار به ۱۰۰ هزار هکتار افزایش یابد.

آذرنوش عموزاده ادامه داد: توسعه گلخانه ای بنا بر سیاست وزارتخانه در دستور کار استان ایلام قرار دارد و به همین منظور تاکنون ۹ مکان به وسعت ۳۰۰ هکتار انتخاب شده که باتوجه به مزیت های نسبی استان در زمینه توسعه گلخانه ها این سیاست های وزارتخانه در حال پیگیری است.

وی ارائه خدمات مدیریتی و مشاوره ای و نیز کمک های بلاعوض به گلخانه داران و بهره برداران این بخش را از جمله برنامه های در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی برشمرد که این خدمات به فعالان این حوزه ارائه خواهد شد.

به گزارش ایرنا، هم اکنون ۱۳ هکتار از اراضی استان به گلخانه‌ اختصاص یافته است.

در این بازدید مسائلی همچون چون دستگاه بسته بندی و سورتنیگ، استمهال تسهیلات کشاورزی، ایجاد غرفه های عرضه مستقیم و بدون واسطه محصولات کشاورزی به بازار، بازاریابی و فروش، ضرورت استفاده از شرکت های دانش بنیان، کاهش شوری و سختی آب، جاده دسترسی و گرانی نهاده هایی چون کود و سم مطرح شد.