به گزارش خبرنگار ایرنا از مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران، علیرضا زاکانی در نخستین جلسه قرارگاه مشارکتهای محلهای شهر تهران با بیان اینکه یکی از پایه های اساسی نظام اسلامی توجه به مردم و حضور مردم برای اداره امور در کشور در همه ابعاد است و کسی نمیتواند نقش مردم را کمرنگ ببیند، اظهار کرد: برای موضوع مدیریت شهر از سابق نگاههای مختلفی بود و در برهه ای نیز به شورایاری ها توجه میشد و مدیریت محلات بر اساس نقش آفرینی آنها دنبال شد؛ اما در دوره اخیر دیوان عدالت اداری نقش شورایاری ها را به واسطه ضوابط قانونی محل ابهام قرار داد که البته این مسأله توسط ما و شورا دنبال می شود و تا امروز البته به جایی نرسیده است.
وی با اشاره به اینکه در شرایطی قرار داریم که در کشور همه ظرفیتهای موجود در سه قوه و بخشهایی مانند مدیریت شهری معتقد به اصول انقلاب و در مسیر تبعیت از ولی و امام جامعه قرار دارند، افزود: در هیچ دوره ای چنین وضعیتی نداشتیم و این یک فرصت طلایی است که باید با استفاده از این دوره خلق افتخار کنیم تا به عنوان یک قله در دوره انقلاب قابل افتخار باشد. ما نمیتوانیم بر هم انباشتگی مشکلات کشور و تهران را برداریم الا از طریق کمک کردن به یکدیگر، لذا نظام قرارگاهی برای حل مشکلات مطرح شد.
زاکانی با بیان اینکه در این ۴۳ سال نشان داده شد که اگر به اسلام تمسک و تبعیت از رهبری داشته باشیم و خدمت به مردم را پیشه کنیم، خداوند نیز در این راه به ما کمک می کند، ادامه داد: در این دوران بسیاری از کسانی که بر اریکه قدرت سوار شدند به وظایف خود عمل نکردند و این سبب شد که کوهی از مشکلات انباشته شود؛ اما با این حال این کلاف به ظاهر سر درگم کاملا قابل گشودن و رفع شدن است. اگر در کنار هم قرار بگیریم میتوانیم کارهای بزرگی را انجام دهیم.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه باید با میدان دادن به مردم این مسأله را با یک حرکت قرارگاهی سامان داد، اضافه کرد: شورای شهر نظام نامهای تنظیم کرد که توسط دستگاه اجرایی ابلاغ شد و امروز یک منشاء قانونی برای اجرا پیدا کرده است. شروع کار با تشکیل یک شورایی است که بتواند همه اجزای دارای قابلیت و مسئولیت را در شهر تهران مدیریت کند و در هر محلهای هیات امنایی شکل بگیرد که در رأس هرم اجتماعی نمایندگانی دارند مانند مساجد، سازمان تبلیغات، آموزش و پرورش، گروههای جهادی و دیگر مجموعهها.
وی یادآور شد: قاعده کار این چنین است که این نمایندگان در محلات دور هم جمع می شوند تا ۱۲ خانه را در محلات در زیر مجموعه خود شکل دهند؛ این خانهها شامل جمع فعالیتهای عمدتا فرهنگی و اجتماعی است مانند خانه قرآن و عترت، خانه سلامت و خانه ایمنی. هر خانه ای متشکل از موثران و نخبگان و معتمدین آن محله است و در این مسیر، ۵۲ فعالیت تعریف میشود که محور آن مساجد و در کنار آن مدارس و خانوادهها هستند.
زاکانی با بیان اینکه این فعالیتها باید به ایجاد ۵۲ رویداد در سال منجر شود، تصریح کرد: ماحصل این رویداد و رقابتها باید به یک سبک زندگی و رشد فضائل و کنار زدن رذائل کمک کند و این مسأله ما را به یک محله الگو میرساند و نشان میدهد کدام محله در این مسیر موفق تر بوده است.
شهردار تهران با بیان اینکه با این اقدامات باید دو اتفاق برای مردم بیفتد، توضیح داد: نخست اینکه هویت محلی باید دوباره در شهر زنده شود و مردم به محله خود افتخار کنند، هویتی که در حال حاضر آسیب خورده است. همچنین این رقابت، توسعه و تلاش باید یک سبک زندگی ایرانی-اسلامی را به دنبال داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: امروز یکی از مشکلات کشور این است که داستان مشترکی که متأثر از خاستگاه انقلاب باشد را تعریف نکردیم. قاعده ای که ولی جامعه ترسیم می کند تا به سمت آن برویم را هر کسی از ظن خود بیان میکند و در واقع به یک هم داستانی در این رابطه نرسیدهایم، بنابراین باید ایدههایمان را کنار هم بگذاریم و به هم کمک کنیم تا درد همه ما درد مردم و درد انقلاب باشد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در این جلسه اظهار کرد: از ابتدای مدیریت شهری جدید، یکی از توصیه های شهردار تهران این بود که باید با همه مجموعههای شهر و همه دستگاهها و نهادهای متولی، یک هم افزایی در سطح عالی داشته باشیم. بر همین اساس چند قرارگاه در حوزه های مختلف تشکیل شد و یکی از مهمترین قرارگاه هایی که از روز اول بنا بر ایجاد آن را داشتیم، قرارگاه مشارکتهای محلهای بود.
محمد امین توکلی زاده با بیان اینکه این قرارگاه نیاز یه بستر قانونی داشت و به همین دلیل در شورای اسلامی شهر تهران، نظام نامه تشکیل محلات شکل گرفت که قرار است با همکاری دستگاهها و نهادهای مردمی در سطح محلات اجرایی شود، افزود: در گذشته مدیریت محلات و شورایاری ها را داشتیم و امیدواریم با نظام نامه جدیدی که مصوب شده و با هدف گذاری و رویکردهای جدید بتوانیم مردمی سازی درستی را در مدیریت شهری ایجاد کنیم.
در این جلسه نمایندگانی از آموزش و پرورش، کانونهای فرهنگی - هنری مساجد، سازمان تبلیغات استان تهران، وزارت بهداشت، صدا و سیما، فرمانداری شهر ری و دیگر مجموعهها حضور داشتند.