بجنورد- ایرنا- هرساله حدود ۴۰۰ تن زیتون از ۱۶۳ هکتار سطح زیر کشت این محصول در مناطق نیمه گرمسیر مانه و سملقان در خراسان شمالی برداشت می شود.

به گزارش ایرنا، زمان برداشت این محصول در خراسان شمالی از شهریورماه تا اواخر مهرماه ادامه دارد و میزان باردهی این محصول در هر هکتار حدود پنج تن است.

به باور فعالان این حوزه و مسوولان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، نبود واحدهای فرآوری و صنایع تبدیلی سبب رنج زیتون‌کاران این خطه شده است و در بهره‌وری از این موهبت الهی تا به امروز کار چندانی در استان انجام نشده است و محصول با کیفیت این استان در واحدهای صنعتی استان های همجوار همچون گلستان فرآوری می شود.

زیتون یکی از گیاهان پرخاصیتی است که بیشتر در مناطق ساحلی دریای مدیترانه رشد می‌کند، این گیاه برای رشد و میوه دهی به فصول گرم و طولانی نیاز دارد.

زیتون در مناطق آب و هوایی خشک و نیمه خشک که آب، خاک و نور مناسبی دارد و همچنین از زمستان های معتدل و تابستان های گرم و خشک و طولانی برخوردار است، رشد می کند.

بهترین زیتون در ایران "زرد زیتون" است و به علت داشتن روغن زیاد و واکنش مثبت به همه شرایط آب و هوایی و اقلیمی، توجیه اقتصادی بالایی دارد.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.