یاسوج - ایرنا- اهالی مجموعه روستاهای پیچاب از توابع شهرستان باشت که سرزمین آنان به علت قرار گرفتن در مسیری سخت گذر، ناپایداری آب آشامیدنی و نبودن آب کشاورزی از محروم ترین نقاط شهرستان باشت محسوب می شود در انتظار کمک استانداری کهگیلویه و بویراحمد به این منطقه هستند.

این منطقه که متشکل از ۲۷ روستا شامل چبکنم،لیراب،ده توت، زیکو،درا ،اشکفت شاه ،سراستانه ،خونی خش ، مرزنگون ،پادرو و ۵۰۰ نفر جمعیت است از داشتن امکانات درمانی و حتی برق پایدار محروم هستند.

اهالی پیچاب که برای انجام امور ضروری زندگی از جمله کارهای درمانی،خریدهای ضروری و انتقال محصولات تولیدی خود ناچار به سفر به شهر باشت هستند باید برای رسیدن به شهر جاده ۶۰ کیلومتری خاکی را در شرایط سخت پیمایش کنند.

این مردمان سخت کوش و کم توقع برای سفر به شهر باشت زمستان ها راهی پر گل و لای و تابستان ها نیز مسیری پر از گرد وخاک را پیمایش کنند از مسئولان انتظار دارند در نخستین قدم برای آنان یک جاده ارتباطی ایمن و استاندارد بسازند.

اهالی منطقه پیچاب با اشاره به قرار داشتن رودخانه سور در نزدیکی آنان از مسئولان انتظار دارند،نسبت به انتقال آب کشاورزی به این مجموعه روستا اقدام شود تا با رونق کشاورزی پایدار وضعیت معیشتی آنان بهبود یابد.

پیچاب چه امکاناتی دارد؟

بخشدار مرکزی باشت می گوید که یک خانه بهداشت تنها زیرساخت بهداشتی و درمانی منطقه پیچاب است.

مهرداد ظفری تاکید کرد: هم اکنون ۱۲ مدرسه شامل ۱۰ کانکس و ۲ ساختمان قدیمی پذیرای تعلیم و تربیت ۵۸ دانش آموز مقطع ابتدایی پیچاب است و دانش آموزان برای تحصیل در مقطع متوسطه به مدارس شبانه روزی در شهر باشت اعزام می شوند.

وی تصریح کرد: براساس مصوبه سفر استاندار کهگیلویه و بویراحمد تجهیزاتی مانند میز و نیمکت به مدارس این منطقه اختصاص یافته است.

بخشدار مرکزی باشت عنوان کرد: آنتن دهی تلفن همراه با راه اندازی یک دکل مخابراتی در این منطقه امکان پذیر شده است اما آنتن دهی تلویزیون در مجموعه روستاهای پیچاب وجود ندارد.

ظفری ابراز داشت: دسترسی به راه ارتباطی ایمن از مهمترین درخواست های مردم منطقه پیچاب است.

وی با اشاره به اینکه معیشت اهالی پیچاب بر پایه دامپروری استوار است تصریح کرد: ایجاد جاده دسترسی ایمن ضمن رفاه مردم امکان حمل و نقل آسان محصولات تولیدی آنان به شهر را فراهم می کند.

بخشدار مرکزی باشت ابراز داشت: دولت تلاش می کند با اعزام تیم های پزشکی و دامپزشکی زمینه دسترسی اهالی به امکانات درمانی را فراهم کند.

وعده های استاندار

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در سفر مهرماه خود به پیچاب گفته بود: این منطقه از نقاط کم‌برخوردار استان است که اهالی آن از داشتن زیرساخت های اولیه زندگی همچون جاده های ارتباطی و آب آشامیدنی پایدار محروم هستند و مسئولان باید در یک بازه زمانی یک تا 2 ساله امکانات زندگی ساکنان را بهبود بخشند.

سید علی احمدزاده با بیان اینکه راه روستایی این منطقه وضعیت مناسبی ندارد، افزود: در گذشته اقدام هایی برای بازگشایی این مسیرانجام شده که باید اقدام های تکمیل انجام شود.

وی ادامه داد: مدارس منطقه پیچاب و روستاهای اطراف آن نیازمند تعمیرات و تجهیزات است که هر چه سریعتر باید تجهیزات تامین و میان همه مدارس توزیع شود.

مصوبات سفر استاندار

فرماندار باشت گفت:براساس مصوبه سفر استاندار به این منطقه سخت گذر مصوب شده اداره امور عشایر مطالعات کارشناسی و دقیق برای ساخت خط لوله و همچنین ساخت مخزن آب برای روستاهای دور دست شامل چبکنم، ده توت، سیراب و زیکو را از منطقه سرآستانه انجام دهد.

نادر گرامی با بیان اینکه کشاورزان این منطقه سخت گذر برای تامین آب زمین های کشاورزی خود با مشکل مواجه هستند افزود: با توجه به وجود آب رودخانه دایمی که از کنار زمین های کشاورزی دلی پیچاب عبور می کند طبق مصوبات سفر استاندار جهاد کشاورزی موظف است برای اخذ تخصیص آب و انجام عملیات لوله گذاری بصورت مشارکتی با کشاورزان زمینه آبرسانی بیش از ۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این منطقه را فراهم کند.

گرامی اظهار داشت: ساخت پانسیون ۸۰ متری در روستای خیزان برای استقرار شبانه تیم پزشکی از دیگر نیازهای این منطقه برای مستقر شدن ماهانه ۲ روز پزشک در این منطقه سخت گذر است.

وی تهیه و اجرای طرح هادی روستای خیزان با قید فوریت تهیه ، نوسازی ، تعمیر و تجهیز مدرسه خیزان در کمترین زمان ممکن و همچنین تهیه تجهیزات برای دانش آموزان و تراک امکانات مربوط به برق،سیستم گرمایشی و ایزوگام ساختمان های آموزشی از دیگر مصوبات سفر استاندار کهگیلویه به این منطقه بوده که مسئولان در تلاش برای تحقق این مصوبات هستند.

گرامی تصریح کرد: با هماهنگی های انجام شده قرار است اداره امور عشایر نسبت به تامین و عملیات ساخت خط انتقال لوله، پمپاژ و ساخت مخزن آب از محل سرچشمه روستای رئیسی نسبت به تامین آب این روستا اقدام کند.

فرماندار باشت با اشاره به اینکه ۵۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبار متمم سفر رئیس جمهور برای زیر ساخت ها و تکمیل جاده منطقه سخت گذر پیچاب باشت اختصاص یافت ابراز امیدواری کرد: در دولت سیزدهم اقدام های اثربخشی برای تقویت زیرساخت های اهالی این منطقه ایجاد شود.

نادر گرامی افزود: در منطقه سخت گذر پیچاب بیش از ۲۷ روستای کد دار با جمعیتی بیش از ۵۲۰ نفر وجود دارد که در صورت افزایش امکانات اهالی به ماندن در مناطق خود تشویق می شوند.

شهرستان ۲۴ هزار نفری باشت در جنوب شرقی کهگیلویه و بویراحمد۱۲۰ روستا دارد که از این تعداد ۱۱ روستا دارای جمعیتی بیش از ۵۰ خانوار و ۴۴ روستا دارای جمعیتی بیش از ۲۰ خانوار است.