کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه با بیان اینکه عملکرد مراکز تولیدی و خدماتی استان زیر ذره‌بین بازرسان این اداره کل است، گفت: از ابتدای امسال تاکنون سه هزار و ۱۹۸ بار از مراکز تولیدی و خدماتی استان کرمانشاه بازرسی شده‌ است.

«مهدی حسین‌پور» روز پنجشنبه به ایرنا افزود: این بازرسی‌ها در راستای اجرای هماهنگ استاندارد (طاها) و بازرسی فنی از واحدهای تولیدی در سطح استان کرمانشاه توسط کارشناسان این اداره کل صورت گرفته است.

وی هدف از این طرح را کنترل دقیق بازار و جلوگیری از عرضه و تولید محصولات غیراستاندارد اعلام کرد.

حسین‌پور در ادامه بیان داشت: در صورت نارضایتی مردم از کیفیت، عملکرد مراکز تولیدی و خدماتی مراتب تخلف را از طریق تلفن چهار رقمی ۴۵۱۷ اداره کل استاندارد استان در ساعات اداری و یا با سامانه ۲۴ ساعته گویای۱۵۱۷ تماس حاصل نمایند.

وی گفت: همچنین شهروندان می‌توانند با مراجعه به سایت اداره کل استاندارد به آدرس Kermanshah.inso.gov.ir (در بخش ارتباط با ما) با اداره کل استاندارد کرمانشاه شکایت خود را از مراکز تولیدی و خدماتی استان را اعلام کنند.

مدیر کل اداره استاندارد استان کرمانشاه اضافه کرد: اگر شهروندان کد ۱۰ رقمی رهگیری استاندارد کالایی را به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال کردند و پس از چند لحظه برای آنها تاییدیه ای نیامد، پس علامت استاندارد آن کالا جعلی و کالا فاقد استاندارد لازم است و مراتب را گزارش دهند تا با فروشنده و تولیدکنندگان آن کالا برخورد قضایی صورت گیرد.

حسین‌پور همچنین اظهار داشت: حتی اگر کالایی علامت استاندارد داشت، اما مصرف کنندگان نسبت به کیفیت آن محصول ناراضی بودند، باز می توانند برای بررسی به اداره استاندارد شکایت کنند و در صورت رعایت نشدن قوانین و مقررات استاندارد آن کالا با تولیدکننده برخورد قانونی مانند تعلیق پروانه تولید تا رفع مشکل کنند.

این مقام مسئول با اشاره به وجود کمیسیون ماده ۴۲ مستقر در اداره کل استاندارد گفت: در اداره کل استاندارد یک کمیسیون قضایی ۴۲ متشکل از تیمی شامل سازمان صنعت، معدن و تجارت و قاضی دادگستری به پرونده های تخلف در حوزه عدم انطباق با شاخص های استاندارد به صورت وِیژه رسیدگی می کنند و در حال حاضر تعداد زیادی پرونده از تولیدکننده متخلف در این کمیسیون در حال رسیدگی است.

حسین‌پور با بیان اینکه همه کالاها و اقلام که علامت استاندارد دارند دارای یک کد ۱۰ رقمی رهگیری برای پیگیری هستند، از شهروندان خواست این کد را به شماره ۱۵۱۷ پیامک کنند تا از استاندارد بودن کالا اطمینان حاصل کنند.

وی در پایان گفت: استاندارد بر همه نوع واحد تولیدی چه واحدهای تولیدی که پروانه کسب دارند و چه آنهایی که زیر زمینی و زیرپله فعالیت می کنند و چه کالاهای قاچاق وظیفه دارد در راستای محافظت از سلامت و امنیت و زندگی مردم نظارت کند و آنهایی که فاقد استاندارد هستند را جمع آوری و معدوم نماید.

استان کرمانشاه بیش از یک هزار واحد تولیدی و صنعتی و بیش از ۶۰ هزار صنف فعال دارد.