به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از روابطعمومی دبیرخانه شواریعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، احمد جمالی افزود: ایجاد مناطق آزاد مشترک از سیاستهای راهبردی دولت سیزدهم در روابط بینالملل بهویژه ارتباط با همسایگان مرزی و کشورهای آسیایی است.
وی با اشاره به دستورات رئیسجمهور در ششمین اجلاس سران کشورهای حاشیه خزر و معاون اول رئیسجمهور برای تقویت همکاریهای تجاری - اقتصادی بین کشورهای حاشیه خزر بهویژه در حوزه توسعه کریدورهای ترانزیتی ادامه داد: موضوع ایجاد مناطق آزاد مشترک، در دستور کار دبیرخانه شورا عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی قرار گرفت.
معاون اقتصادی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خاطرنشان کرد: مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی مشترک، نسل جدید مناطق آزاد هستند.
جمالی گفت: اهداف تشکیل این مناطق که بین دو یا چند کشور ایجاد میشوند، تسهیل تجارت و سرمایهگذاری، با اعمال شرایط ترجیحی در تجارت و ارائه مشوقهای سرمایهگذاری و همچنین معافیتهای مالیاتی و گمرکی است.
وی با بیان اینکه در این مناطق کالاهای تجاری و صنعتی بهصورت سهلتری در سیستم حملونقل بینالمللی مبادله میشوند افزود: همچنین با ایجاد این مناطق شاهد تشویق سرمایهگذاریهای مشترک، تبادل بهتر دادههای مشترک اقتصادی، امکان ایجاد پنجره واحد مشترک، ظرفیتسازی و استفاده از دانش و تجربیات مناطق آزاد کشور طرف مقابل و اشتغالزایی پایدار خواهیم بود.
معاون اقتصادی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ادامه داد: لذا عصر چهارشنبه جلسهای با حضور دستگاههای ذیربط دولتی در حوزه تجارت بینالملل و سرمایهگذاری و باهدف بحثوبررسی پیرامون شکلگیری مناطق آزاد مشترک در محل دبیرخانه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برگزار شد.
وی افزود: در این جلسه منافع ایجاد این مناطق در افزایش و تنوع صادرات کشورمان، ارتقا و تسهیل سیستم حملونقل بین کشورها، افزایش روند سرمایهگذاری خارجی و انتقال فناوری بررسی شد.
معاون اقتصادی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: مقرر شد، مطالعات مربوط به شکلگیری مناطق آزاد مشترک با بهرهگیری از نظرات و همکاریهای دستگاههای ذیربط تسریع شود تا ایجاد این مناطق زودتر عملیاتی شود.