زنجان - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: با اجرای طرح نفس در این استان و شناسایی ۹۸ مادر باردار که قصد سقط جنین را داشتند با مداخله آموزشی و حمایتی ۹۷ نفر از مادران از این تصمیم خود منصرف شدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر مشهود تقی‌لو روز پنجشنبه در دومین روز از همایش ملی جوانی جمعیت افزود: طرح نفس از اواخر تیر ماه امسال همزمان با اخذ مجوزها و موافقت‌ها، کار تشکیلاتی و سازماندهی منابع به ویژه نیروی انسانی، آغاز به کار کرد.

وی با اشاره به اینکه با اقدامات لازم مراکز نفس در تمامی شهرستان‌های استان افتتاح شده است، اضافه کرد: همکاری ۱۲۲ نفر نیروی متخصص، آموزش و آگاهسازی و توجیه هسته‌های عملیاتی، آموزش‌های حضوری و وبیناری اطلاع رسانی عمومی از طریق برنامه های سلامت محور با رسانه های استان از جمله اقدامات صورت گرفته در اجرای این طرح بود.

این مسوول با بیان اینکه یکی از علل کاهش جمعیت، سقط جنین است، گفت: آمار دقیقی در این خصوص وجود ندارد چرا که بخشی از سقط‌ها، غیرقانونی و به اصطلاح زیر زمینی است.

وی با اشاره به اینکه این واحد دانشگاهی تلاش کرده است تا از بروز سقط‌ جنین‌های سالم جلوگیری کند، اظهار داشت: آموزش احکام شرعی، عوارض و عواقب سقط، مشاوره (روانشناسی و غیره)، حمایت و پشتیبانی معیشتی و مالی (۱۵ مورد حمایت مالی)، همکاری در برخورد با عوامل انجام سقط و قاچاق داروهای مربوطه، رایگان شدن خدمات تشخیصی و درمانی برای مادرانی که قصد سقط داشتند و منصرف شده‌اند از جمله این اقدامات بوده است.

تقی‌لو با بیان اینکه جمعیت به عنوان یکی از عوامل اصلی قدرت و اقتدار و امنیت ملی است، خاطرنشان کرد: امروزه کشورهای مختلف در دنیا با ترسیم سیاست‌های افزایش جمعیت به دنبال افزایش و رشد جمعیت خود هستند.

وی یادآور شد: بر اساس تحقیقات شورای عالی فرهنگی و آمار رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از سال ۹۴ تعداد تولدها در کشور با شیب تندی شروع به کاهش کرد و در سال ۹۸ نرخ زاد و ولد به کمترین میزان در ۵۰ سال گذشته رسید.