تهران-ایرنا- فرمانده نیروهای نظامی ایالات متحده در خاورمیانه (سنتکام) که برای دومین بار طی چهار ماه اخیر به پاکستان سفر کرده است طی دیدار با فرمانده جدید ارتش این کشور پیرامون مناسبات دوجانبه امنیت، ثبات منطقه‌ای با تمرکز بر تحولات افغانستان رایزنی کرد.

ه گزارش روز پنجشنبه ایرنا از منابع رسمی پاکستان، همزمان با سفر رسمی وزیر امور خارجه این کشور به ایالات متحده، فرمانده سنتکام طی بازدید از قبل اعلام نشده از پاکستان دیدارهایی با مقام‌های بلندپایه نظامی و امنیتی این کشور انجام داد.

روابط عمومی ارتش پاکستان ساعاتی پیش با صدور بیانیه‌ای گفت: ژنرال «مایکل اریک کوریلا» فرمانده سنتکام در راس یک هیات بلندپایه نظامی آمریکایی امروز در شهر راولپندی با ژنرال «سید عاصم منیر» فرمانده (جدید) ارتش پاکستان دیدار کرد.

در این بیانیه آمده است: طرفین مسائل مربوط به منافع دوجانبه، وضعیت امنیت و ثبات منطقه‌ای، همکاری‌های آمریکا و پاکستان در حوزه‌های دفاعی و امنیتی و تمرکز بر آخرین تحولات مرزی پاکستان با افغانستان را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

براساس این بیانیه، فرمانده سنتکام قرار است امروز به منطقه مرزی «تورخم» در شمال غرب پاکستان به عنوان گذرگاه مشترک مرزی با افغانستان سفر و در جریان سازوکارهای مبارزه با تروریسم، مدیریت مرزی در امتداد خط مرزی دو کشور قرار بگیرد.

این دومین سفر فرمانده نیروهای نظامی ایالات متحده در خاورمیانه به پاکستان طی چهار ماه اخیر به شمار می‌رود. اریک کوریلا ۲۸ مردادماه امسال طی سفر به اسلام‌آباد با فرمانده وقت ارتش پاکستان دیدار کرد.

بازدید هیات نظامی ایالات متحده از اسلام‌آباد همزمان با سفر وزیر امور خارجه پاکستان به آمریکا صورت می‌گیرد، جایی که «بلاول بوتو زرداری» قرار است با مقام‌های ارشد دولت جوبایدن دیدار کند.

اسلام‌آباد طی دو دهه اخیر همواره از سیاست تبعیض آمیز کاخ سفید در بحث روابط دوجانبه و نگاه طلبکارانه در خصوص تحولات منطقه‌ای از جمله وضعیت افغانستان و تنش‌ها در شبه قاره انتقاد کرده و از طرف آمریکایی تقویت اعتماد در تعاملات و همکاری‌ها را انتظار دارد.

به عقیده کارشناسان در پاکستان، مناسبات این کشور و ایالات متحده همچنان تحت تاثیر اختلافات و بی‌اعتمادی متقابل است و اسلام‌آباد تلاش می‌کند روابطی فراتر از مطالبات امنیتی واشنگتن و یا وضعیت افغانستان با امریکا داشته باشد.

برخی از رهبران جناح مخالف در پاکستان، واشنگتن را به توطئه علیه دولت‌های منتخب در پاکستان و تبانی برای اجرای تغییر رژیم متهم می‌کنند.