همدان- ایرنا- رییس هیات نابینایان و کم بینایان همدان گفت: سال آینده؛ چند رویداد سرنوشت ساز در انتظار ورزشکاران همدانی در عرصه‌های جهانی و آسیایی است.

به گزارش ایرنا، قدمت ۲۵ ساله ورزش نابینایان و کم بینایان استان همدان در سال‌های اخیر با پیشرفت‌های قابل توجهی همراه شده است و در دوره‌های گذشته پارالمپیک و پاراآسیایی و جهانی شاهد حضور پررنگ و تصاحب نشان‌های رنگارنگ در رشته‌هایی نظیر دو ومیدانی بوده‌ایم.

افتخارات به دست آمده سبب شد تا محمدرضا مظلومی رییس فدراسیون نابینایان و کم بینایان کشور در سفر روز گذشته به همدان نیز به تمجید عملکرد ورزشکاران این استان بپردازد.

سکاندار هیات نابینایان و کم بینایان همدان بر دستان سمیه سهیلی تنها رییس زن هیات‌های استانی این رشته ورزشی در کشور است، بانویی که در ۲ دوره گذشته مسئولیتش در این هیات کارنامه موفقی را برجا گذاشت.

حالا او برای سومین دوره پیاپی به عنوان رییس هیات نابینایان و کم بینایان استان همدان برگزیده شد و توانست از اعضای مجمع انتخابات رای اعتماد بگیرد.

گفت وگوی خبرنگار ایرنا با تنها رییس زن هیات‌های نابینایان و کم بینایان کشور را بخوانید.

ایرنا: شما تنها بانوی رییس در میان هیات‌های استانی این ورزش هستید، چه احساسی دارید؟
سهیلی: خدمت به جامعه معلول به ویژه نابینایان برایم افتخار ارزنده‌ای است. بانوان بارها ثابت کرده‌اند که در هر کجا مسئولیت به آن‌ها سپرده شود، توانمند خواهند بود.

مسئولیت پذیری در این حوزه که نابینایان بتوانند توانمندی ورزشی خود را در جهان به نمایش بگذارند، حس بسیار خوبی دارد.

ایرنا: گویا قرار نبود در انتخابات این دوره شرکت کنید؟
سهیلی: بله پس از سال‌ها خواستم کمی به خودم استراحت بدهم و کار را به فردی دیگر واگذار کنند اما خیلی از قهرمانان و مدال آوران گفتند اگر در انتخابات شرکت نکنم دیگر در استان همدان فعالیت ورزشی نخواهند داشت.

ایرنا: یعنی حضور شما تا این‌اندازه مهم هست؟
سهیلی: آن‌ها به حضورم عادت دارند و در این سال‌ها همانند یک خانواده سعی کردیم تا به هدف مشترک هیات نابینایان و کم بینایان که همانا تصاحب سکوهای قهرمانی و مدال آوری است، برسیم. آن‌ها به من گفتند همراه نیمه راه نباشم و با قدرت به کارم ادامه بدهم.

ایرنا: برای این دوره چهارساله چه برنامه‌ای دارید؟
سهیلی: سال آینده؛ چند رویداد سرنوشت ساز در انتظار ورزشکاران همدانی در عرصه‌های جهانی و آسیایی است. مسابقات جهانی انگلیس، بازی‌های آسیایی هانگژو چین و انتخابی پاراآسیایی از مهمترین رویدادهای سال آینده است.

در کنار این رویدادهای مهم باید ورزش بانوان را ساماندهی کنیم چرا که از پیشرفت‌های حاصل شده در بخش بانوان عقب‌تر هستند.

سال آینده؛ چند رویداد سرنوشت ساز در انتظار ورزشکاران همدانی در عرصه‌های جهانی و آسیایی است. مسابقات جهانی انگلیس، بازی‌های آسیایی هانگژو چین و انتخابی پاراآسیایی از مهمترین رویدادهای سال آینده است.

ایرنا: برنامه شما برای توسعه ورزش بانوان نابینا و کم بینا چیست؟
سهیلی: ورزش بانوان نیاز به برنامه ریزی مدون دارد. استعدادهای بسیار خوبی در این بخش داریم که البته در دوره کرونا اکثر آن‌ها از ترس ابتلا، ورزش را بسیار محدود کردند. اما حالا با عادی شدن شرایط حضور آن‌ها نیز مهیا شده است.

در تلاش هستیم تا بار دیگر فعالیت بانوان را به صورت گسترده در ورزش‌های دو ومیدانی، شنا، گلبال و سایر رشته‌هایی که استعدادهای خوبی دارند را فعال کنیم.

ایرنا: حضور ورزش دوستان نابینا و کم بینا آیا به راحتی امکان پذیر هست؟
سهیلی: چرا که نه. تمام هزینه‌های حضورشان در ورزش حتی افراد مبتدی رایگان است. از بیمه ورزشی گرفته تا پوشاک و سرویس ایاب و ذهاب. همه را رایگان در اختیار آن‌ها قرار می‌دهم و افتخار می‌کنم گام در این مسیر گذاشته‌ام.

ایرنا: مهمترین نیاز هیات؟
سهیلی: داشتن خوابگاه برای اسکان ورزشکاران شهرستانی و میزبانی رویدادهای ملی برای ما بسیار ضروری است. انتظار داریم خیرین همانطور که در حوزه مدرسه و سایر پروژه‌ها کار خیر انجام می‌دهند، در ساخت خوابگاه برای ورزشکاران نابینا و کم بینا و حتی معلولان و جانبازان هم کمک کنند. مثلا اداره اوقاف زمینی را در مکانی مناسب وقف کند و خیرین در ساخت و ساز خوابگاه کمک کنند.

داشتن خوابگاه برای اسکان ورزشکاران شهرستانی و میزبانی رویدادهای ملی برای ما بسیار ضروری است.

ایرنا: در حال حاضر چه تعداد ورزشکار دارید؟
سهیلی: آمار دقیق وجود ندارد اما یکصد نفر را تحت پوشش داریم. اصلا دوست ندارم نابینایی جدید به دنیا بیاید و ما او را دعوت به ورزش کنیم. امیدواریم دیگر شاهد چهره جدید از نابینایان نباشم و با همین نفرات فعلی ادامه بدهیم.

تنها مرجع شناسایی افراد نابینا و کم بینا مدرسه استثنایی است. البته در کوچه و خیابان هر فرد نابینا یا کم بینا را مشاهده کنم، از وی برای حضور در ورزش دعوت می‌کنم. بیشتر ورزشکاران ما کم بینا هستند تا نابینا.

ایرنا: حرف پایانی:
سهیلی: از مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان که حمایت همه جانبه از ورزش نابینایان و کم بینایان دارند، قدردانی می‌کنم. رویکرد مدیریت دستگاه ورزش حمایتی است و این نگاه مثبت برای قشر ورزشکار ما بسیار دلگرم کننده خواهد بود. مجموعه هیات نیز در تلاش است تا با کسب نتایج مطلوب در میادین ملی و فراملی، پاسخ حمایت‌های مدیرکل دستگاه ورزش همدان را بدهند.