به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از نشریه "نیوزویک"، «دیمیتری مدودوف» رئیسجمهوری پیشین روسیه با انتشار مطلبی در کانال تلگرامی خود، تاکید کرد، اعضای ناتو که به اوکراین سلاح می دهند، میتوانند هدف حملات مشروع روسیه قرار گیرند.
معاون رئیس شورای امنیت روسیه در ادامه این پرسش را مطرح کرده است که آیا ارسال تسلیحات به اوکراین از سوی کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) میتواند حمله به روسیه تلقی شود یا خیر؟
این مقام روس نوشت: امروز سوال اصلی این است که آیا جنگ ترکیبی ناتو علیه کشورمان را می توان ورود این ائتلاف به جنگ با روسیه دانست؟
مدودف در ادامه افزود: «رهبران کشورهای ناتو با غرولند متفق القول مدعی هستند که کشورهایشان و کل اعضای ناتو در جنگ با روسیه نیستند، اما همه به خوبی میدانند که اینطور نیست. لذا این سوال مطرح می شود که آیا اعضای ناتو اهدافی مشروع برای حمله مسکو هستند یا خیر؟»
وی سپس براساس آنچه که قوانین جنگ خواند، نوشت: «نیروهای مسلح سایر کشورهایی که به طور رسمی وارد جنگ شدهاند و متحدان کشور دشمن هستند، اهداف نظامی مشروع بشمار می روند».
معاون رئیس شورای امنیت روسیه خاطرنشان کرد که دیگر اهداف نظامی مشروع، شامل رهبران نظامی-سیاسی کشور دشمن و نیروهای دشمن است که به طور رسمی از نیروهای مسلح آن خارج نشده اند.
این مقام روس تشریح کرد: این موارد شامل هر یک از تجهیزات نظامی و کمکی دشمن، هر گونه ابزارآلات مربوط به زیرساخت های نظامی و غیرنظامی است که دستیابی به اهداف نظامی را تسهیل می کند؛ شامل پل ها، ایستگاه های حمل و نقل، جاده ها، تاسیسات انرژی، نیروگاه ها و کارگاه هایی که دستکم قراردادهای نظامی را برعهده دارند.
کرملین از زمان آغاز جنگ در اوکراین بارها متحدان ناتو را متهم کرده که با ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به اوکراین، آموزش سربازان این کشور و کمک اطلاعاتی به آن، وارد جنگ با روسیه شده اند.
ماه گذشته، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا ذعان کرد که واشنگتن به همراه متحدان خود در ناتو، از زمان آغاز جنگ در اوکراین مورخ ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) بیش از ۴۰ میلیارد دلار کمک نظامی به کییف ارائه کرده است.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه در واکنش به انتقال سامانه دفاع موشکی "پاتریوت" آمریکا به اوکراین هشدار داد.
وی تاکید کرد که تحویل احتمالی این سامانه ها از سوی واشنگتن به کییف می تواند منجر به تشدید جنگ شود.
اشاره زاخارووا به سامانههای موشکی پیشرفتهای است که گفته می شود آمریکا پس از ماه ها درخواست «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهوری اوکراین مبنی بر ارائه سلاح های قدرتمندتر به کشورش قرار است به اوکراین ارسال گردد.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، پیش از این نیز بسیاری از کارشناسان خارجی در منطق چنین اقدامی تردید داشته و انجام آن را از سوی آمریکا منجر به تشدید نبرد دانسته بودند.
وی همچنین اعضای ائتلاف نظامی آمریکا را به تحت فشار قرار دادن سایر اعضای ناتو برای ارسال سلاح به اوکراین متهم کرد.
زاخارووا با بیان اینکه واشنگتن از اعضای ناتو می خواهد تا کمک های نظامی قابل توجهی به اوکراین کنند، تاکید کرد که همه سلاح های ارسالی از سوی کشورهای غربی به اوکراین توسط روسیه هدف قرار می گیرند.