بندرعباس - ایرنا- مسوول دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری هرمزگان گفت: تجربه‌نگاری به شناخت، آگاهی و بالابردن اعتماد به نفس افراد کمک می‌کند و انسان در تصمیم‌گیری‌ها بهتر عمل می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اعظم پشت مشهدی روز شنبه در کارگاه آموزشی «تجربه‌ و خاطره نگاری» با محوریت خانه مادری که با حضور جمعی از بانوان فرهنگی در سالن سازمان تبلیغات اسلامی هرمزگان برگزار شد، به فلسفه تجربه نگاری و مبانی تاریخ‌ اشاره و اظهار کرد: تاریخ سرگذشت دوران‌هاست و انسان موضوع علم تاریخ است، تاریخ در هر دوران و عصری تکرار می‌شود و اگر انسان آن چیزی را که در زندگی آموخته ثبت کند، برای آیندگان به عنوان یک آموزه‌ دانائی قابل بهره‌برداری است.

وی ادامه داد: کسب و کشف انسان در مواجهه با رخدادها در کنار سه عنصر توانایی، دانایی و مهارت‌های اکتسابی و غریزی، به تجربه تبدیل می‌شود و تجربه‌نگاری باعث می‌شود انسان، در دوره‌های مختلف زندگی و در مقابله با مسائل و چالش‌ها با آسیب کمتری روبه‌رو شود.

نویسنده تاریخ شفاهی استان هرمزگان همچنین به دلائل و ضرورت تجربه‌نگاری اشاره کرد و افزود: جلوگیری از تکرار اشتباه و قابل اشتراک بودن تجربه از مهم‌ترین دلایل وجودی تجربه‌نگاری است، زیرا هر شخص می‌تواند با انتقال تجربه‌های کاربردی خود باعث پیشرفت زندگی دیگران شود.

پشت مشهدی در بخش‌های دیگری از کارگاه به مزیت‌های تجربه‌نگاری اشاره و اذعان کرد: تجربه‌نگاری به شناخت، آگاهی و بالابردن اعتماد به نفس افراد کمک می‌کند و به دنبال این آگاهی، انسان در تصمیم‌گیری‌ها بهتر، به روزتر و کارآمدتر عمل می‌کند.

وی همچنین به مهم‌ترین شاخصه‌های تجربه‌نگاری اشاره کرد و یادآور شد: شناخت خطاها و ضعف‌ها نخستین گام فرد در تجربه‌نگاری است، خطاهایی که به سه بخش خطاهای فردی، موقعیتی، محیطی و روانی تقسیم می‌شود و هرکدام به نوبه خود می‌توانند تاثیر مثبت و منفی در زندگی فردی و اجتماعی انسان بگذارند.

در ادامه پس از ارائه مطالب در خصوص ویژگی‌های تجربه قابل تدوین و چند مدل روایت‌گری مادرانه، جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد و مدرس کارگاه به سوالات هر یک از شرکت‌کنندگان پاسخ داد.

گفتنی است نخستین کارگاه تجربه‌نگاری به همت و مشارکت حوزه هنری استان هرمزگان و سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.