رضا جمشیدی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود:از مجموع سه هزار و ۷۴۰ طرح عمرانی ارزیابی شده خراسان رضوی، ۵۶۳ طرح با سهم ۱۵.۰۵ درصد در تعداد و ۸.۸۸ درصد در اعتبار خاتمه یافته است و ۲ هزار و ۹۰۴ طرح با سهم ۷۷.۶۵ درصد در تعداد و ۸۱.۸۰ درصد در اعتبار در دست اجرا است همچنین از مجموع طرحهای مزبور، ۴۷ طرح با سهم ۱.۲۶ درصد در تعداد و ۰.۹۵ درصد در اعتبار عقب تر از برنامه است و ۲۲۶ طرح با سهم ۶.۰۴ درصد در تعداد و ۸.۸۳ درصد در اعتبار هنوز شروع نشده است.
او اضافه کرد:هم اکنون چهار هزار و ۹۹۱ طرح عمرانی استانی و ملی در مجموع با اعتبار ۸۹ هزار و ۶ میلیارد ریال در استان در دست اجراست که کیفیت اجرای آنها مورد ارزیابی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: از این تعداد سه هزار و ۷۴۱ طرح با اعتبار ۳۵ هزار و ۶۶۱ میلیارد ریال از محل اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای سال مالی ۱۴۰۱ در زمره طرحهای استانی ارزیابی شده استان هستند.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: تخصیص اعتبارات طرح عمرانی استانی ارزیابی شده تاکنون ۵۴.۳ درصد و پیشرفت اجرایی آنها ۶۰ درصد است.
جمشیدی افزود: باقی طرحهای خراسان رضوی شامل هزار و ۲۵۰ طرح و زیرطرح با اعتبار ۵۳ هزار و ۳۴۵ میلیارد ریال در زمره طرحهای عمرانی ملی ارزیابی شده هستند که اجرای آنها تاکنون ۶۸ درصد پیشرفت داشته است.
مشهد دارای بیشترین طرح عمرانی در خراسان رضوی
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: مشهد با ۵۰۰ طرح عمرانی و اعتبار هشت هزار و ۶۳۰ میلیارد ریال بیشترین شهرستان دارای تعداد طرح و اعتبار اختصاص یافته در استان است.
جمشیدی افزود: کوهسرخ با ۵۳ طرح عمرانی و ۳۰۰ میلیارد ریال دارای کمترین تعداد طرح و گلبهار با ۵۹ طرح عمرانی و اعتبار ۲۶۶ میلیارد ریال دارای کمترین اعتبار در بین شهرستانهای خراسان رضوی است.
وی اظهار کرد: اداره کل نوسازی مدارس خراسان رضوی با ۵۱۴ طرح عمرانی و اعتبار هزار و ۹۰۱ میلیارد ریال، دارای بیشترین تعداد و اعتبار طرح در بین دستگاه های اجرایی استان به شمار می رود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: شهرستانهای خلیل آباد، باخرز و کوهسرخ دارای بالاترین درصد پیشرفت اجرایی طرحهای عمرانی و شهرستانهای سرخس، کاشمر و درگز دارای پایین ترین درصد پیشرفت اجرایی طرحهای عمرانی در خراسان رضوی به شمار می روند.
آبفای مشهد دارنده بیشترین وزن طرحهای عمرانی
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: بالاترین میانگین وزنی پیشرفت اجرایی طرحهای عمرانی استان متعلق به شرکت آب و فاضلاب مشهد با شاخص ۸۳،۷۳ درصد، اداره کل راه و شهرسازی استان، شرکت آب و فاضلاب استان، اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس در بین سایر دستگاه های اجرایی استان است.
جمشیدی درباره وضعیت طرحهای عمرانی اظهار داشت: در مجموع از نظر تخصیص اعتباری حدود ۴۵ درصد از طرحها کمتر از ۵۰ درصد پیشرفت و حدود ۵۵ درصد از طرحها بیشتر از ۵۰ درصد پیشرفت دارند اما از نظر تعداد حدود ۳۲ درصد از طرحها پیشرفت اجرایی کمتر از ۵۰ درصد و حدود ۶۸ درصد از طرحها پیشرفت اجرایی بیشتر از ۵۰ درصد دارند.
وی اضافه کرد:از نظر کیفیت اجرا تعداد ۶ طرح عمرانی براساس شاخصهای تعریف شده با کیفیت عالی در استان اجرا شده اند که بیشترین تعداد طرح را اداره کل نوسازی مدارس استان و شرکت آب و فاضلاب استان هر کدام با ۲ طرح داشته اند و دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه و اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی نیز هر کدام یک طرح با کیفیت عالی داشته اند.
وی ادامه داد: درسطح استان ۱۶ طرح با کیفیت ضعیف اجرا شده است که از نظر اعتباری نیز ۱.۶۶درصد طرحها و از نظر تعداد ۷۶ صدم درصد طرحها را به خود اختصاص داده اند.
مروری بر مهمترین طرحهای عمرانی
وی مهمترین طرحهای ملی و استانی خراسان رضوی را راه آهن مشهد- گرگان، آزادراه حرم تا حرم، آزادراه مشهد-چناران- قوچان، راه آهن مشهد- گلبهار، اتصال قطار سبزوار به شبکه ریلی، راه آهن یونسی – گناباد (مشهد- زاهدان)، خطوط ۲-۳-۴ قطار شهری مشهد، ساماندهی رودخانه کشف رود، بیمارستان ۶۱۰ تختخوابی شرق مشهد و راه آهن مشهد- فریمان- تایباد- دوغارون برشمرد.
وی بهسازی جاده درگز- کبکان – دوغایی، باند دوم جاده سه راهی شادمهر – کاشمر، باند دوم جاده مشهد- فریمان- تربت جام، باند دوم تربت حیدریه – مهنه گناباد، باند دوم جاده تربت حیدریه– خواف- سنگان، ساختمان سد و شبکه آبیاری زهکشی شوریجه، آبرسانی به شهر مشهد از سد ارداک، بیمارستان ۱۷۵ تختخوابی نیشابور، بیمارستان ۶۳ تختخوابی زاوه و بهسازی جاده مشهد- سرخس را از دیگر طرحهای عمرانی مهم استان برشمرد.
جشمیدی اضافه کرد: باند دوم جاده تربت حیدریه- زاوه- باخرز، چهار خطه کردن راه بجنورد- اسفراین- بردسکن و باند دوم جاده سبزوار – اسفراین، بیمارستان گلبهار، بازآفرینی (محلات هدف) شهر مشهد، توسعه بیمارستان شهید هاشمی نژاد، ساخت ساختمان پایگاه انتقال خون مرکزی و قطار برقی مشهد- تهران از دیگر طرحهای عمرانی مهم استان است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی مجموع اعتبارات عمرانی استان را ۲۹ هزار و ۴۹۰ میلیارد ریال ذکر و بیان کرد: از این میزان پنج هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال از اعتبارات مذکور معادل ۱۸ درصد در هشت ماهه سال جاری تخصیص یافته است.