مهدی فتحی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در قالب کشت قراردادی، امسال در ۲ میلیون هکتار از اراضی آبی کشور گندم کشت می شود که سهم کردستان از این میزان ۳۲ هزار و ۵۰۰ هکتار است و تا کنون ۱۴ هزار و ۷۳۰ هکتار آن زیر کشت رفته است.
در کشت قراردادی، مطابق توافق بین خریدار و کشاورز، نهاده های تولید از سوی خریدار تامین می شود و در پایان فصل برداشت هزینه های انجام شده از میزان خرید تضمینی کسر می شود.
مسئول روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار کرد: در راستای اجرای این طرح، بیمه و کود شیمیایی مورد نیاز این میزان اراضی از سوی شرکت غله و خدمات بازرگانی تامین می شود.
مسئول روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: کردستان بعد از استان های البرز، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد بیشترین سطح زیرکشت گندم آبی قراردادی را به خود اختصاص داده است.
فتحی با بیان اینکه در زمان برداشت محصول هم هزینهای بابت حمل گندم به کشاورزان پرداخت میشود، یادآور شد: یک هزار و ۸۹۲ کشاورز استان در قالب یک هزار و ۹۳۵ فقره قرارداد، در کشت قراردادی گندم آبی مشارکت دارند.
یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است.
۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.
بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت، یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.
از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است. سالانه حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار میگیرد.
۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.