به گزارش ایرنا، مسابقات جهانی وزنهبرداری کلمبیا به عنوان یکی از مراحل گزینشی المپیک ۲۰۲۴ پاریس روزهای ۱۴ تا ۲۵ آذر در بوگوتا پایتخت کلمبیا برگزار شد.
تیم ایران با هفت وزنهبردار مرد و ۴ وزنهبردار زن در این رقابتها حضور پیدا کرد. تیم زنان ایران نیز با ۱۰۵ امتیاز در جایگاه سیام مسابقات جهانی قرار گرفت.
زینب شیخارباب، سیدهالهام حسینی، پریسا نورعلی و الهه رزاقی دخترانی بودند که در این رقابت ها حضور یافتند.
الهه رزاقی نخستین نماینده ایران است که در دسته ۷۱ کیلوگرم در گروه C با رکورد ورودی ۲۱۵ کیلوگرم از بین ۳۹ وزنهبردار وزنه زد. او در این دسته عملکرد ضعیفی از خود برجای گذاشت. وی در حرکت یک ضرب تنها وزنه ۸۷ کیلوگرمی را مهار کرد و با اوت کردن به کار خود پایان داد.
نماینده دوم پریسا نورعلی بود که برای نخستین بار در این مسابقات شرکت کرد. ملیپوش دسته ۷۶ کیلوگرم زنان در گروه B پیکارهای قهرمانی جهان در کلمبیا، تنها با دو حرکت صحیح و مجموع ۲۰۰ کیلوگرم از بین ۲۰ وزنه بردار با کسب عنوان هفدهم در این گروه به کار خود پایان داد.
زینب شیخ ارباب ملیپوش دسته ۸۷ کیلوگرم زنان در گروه B پیکارهای قهرمانی جهان در کلمبیا با مجموع ۲۰۶ کیلوگرم در این گروه از بین ۲۶ وزنه بردار در رده دهم قرار گرفت. او هم برای نخستین بار در این مسابقات شرکت کرد.
آخرین نماینده ایران سیده الهام حسینی بود. ملیپوش دسته ۸۱ کیلوگرم زنان در گروه B پیکارهای قهرمانی جهان در کلمبیا با مجموع با ۲۲۶ کیلوگرم از بین ۲۵ وزنه بردار در رده دهم این گروه قرار گرفت.
از میان چهار نماینده ایران نورعلی و شیخ ارباب برای نخستین بار در رقابتهای برون مرزی شرکت کردند و به یکباره برای مسابقات جهانی به عنوان یکی از مراحل گزینشی المپیک انتخاب شدند.
شاید اگر مسئولان فدراسیون وزنهبرداری مقداری در انتخاب خود دقت میکردند، وضعیت رکوردهای زنان ایران در این مسابقات بهتر میشد.
در این میان رزاقی که در مسابقات قهرمانی آسیا بحرین در دسته ۷۱ کیلوگرم گروه A در مجموع با ۲۰۱ کیلوگرم در رده ششم آسیا ایستاد، اینک عملکرد ناامید کننده خود را در جهانی به نمایش گذاشت و در این رقابتها اوت کرد تا بار دیگر نشان دهد که فدراسیوننشینان در انتخاب وزنهبرداران اعزامی اشتباه فاحشی کردهاند.
آخرین نماینده ایران الهام حسینی بود که با توجه به کسب طلا در مسابقات قهرمانی آسیا در بحرین، توقع عملکرد بهتری از او میرفت اما او هم نتوانست از رده دهم جهان بالاتر برود. هر چند با چنین شرایطی احتمال المپیکی شدن زنان ایران بسیار کم است و فدراسیون باید راهبرد دیگری را برای رسیدن به قلههای افتخار داشته باشد.
با توجه به نوپا بودن این رشته در بخش بانوان در کشورمان و حضور در چندین دوره مسابقات بینالمللی، نشان داد که وزنهبرداری زنان نیازمند مربیان طراز اول جهانی است.