مشهد- ایرنا- معاون مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: کارخانه‌های نوآوری باید به‌سمت شناسایی نیازهای فناورانه بروند و در قالب شتاب‌دهنده‌هایی که مستقر می‌کنند، فارغ از روحیه دولتی نیاز را به محصول نوآوری و فناورانه تبدیل کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین صفری عصر یکشنبه در نشست هم اندیشی مدیران کارخانه های نوآوری کشور در مشهد افزود: کارخانه‌های نوآوری در زمینه شبکه‌سازی خیلی می‌توانند موثر باشند.

وی اضافه کرد: فلسفه معاونت مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی این است که بتوانیم فضای نوآورانه و پویا را در دل شهرها ایجاد کنیم، در این اکوسیستم و زنجیره توسعه و نوآوری، همیشه یک بخش کار در بحث حمایت‌ها ناقص و مغفول بود لذا تاکید شد کارخانه‌ها در دل شهرها باشند تا برخلاف پارک‌های فناور در دسترس عموم مردم قرار بگیرند و به نمادی برای پرورش ایده‌ها تبدیل شوند.

معاون مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت عملی و فناوری ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: موضوعی که اکنون همه به آن اذعان دارند، تقابل پارک‌های فناوری و کارخانه‌های نوآور است، پارک‌های علم و فناوری در اصل قسمتی از این زنجیره هستند تا بتوان ایده‌ها را پیدا و گروه فناور را ایجاد و به‌سمت پارک‌های علم و فناوری هدایت کرد.

صفری افزود: نباید فضای رقابت بین پارک‌های فناور و کارخانه‌های نوآوری ایجاد شود و تلاش می‌کنیم این فضای هم‌اندیشی در جهت جلوگیری از موازی‌کاری ایجاد شود.

وی اضافه کرد: ۱۲ کارخانه نوآوری در کشور به بهره‌برداری رسیده است، سه کارخانه نوآوری در سمنان، تبریز و خرم‌آباد درحال آماده‌سازی و بهره‌برداری است.

به گفته وی، اولین کارخانه نوآوری در کشور چهار سال قبل فعال شد و متولی سه کارخانه نوآوری از مجموعه کارخانه‌های کشور، شهرداری‌ها هستند که فضاها را تجهیز و در اختیار این شرکت‌های دانش‌بنیان قرار داده‌اند.

معاون مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: کارخانه نوآوری مشهد جزو معدود کارخانه‌هایی است که نظر مالی کمک خاصی از این معاونت دریافت نکرده و قدردان زحمات شهرداری مشهد در زمینه ایجاد این کارخانه هستیم.

اولویت های کارخانه نوآوری مشهد، مسائل اولویت دار شهر است

معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد نیز در این نشست اظهار کرد: شهرهای امروزی، به عنوان پرچالش ترین سکونتگاه های بشری مطرح هستند در عین حال شهرها، فرصت بالقوه ای از منابع مختلف برای خلق و ارائه نوآوری های مختلف به شمار می رود.

سید علی حسینی افزود: شهرداری ها با توجه به نقش کلیدی خود، می توانند فرصت ها و منابع متعددی را در مسیر نوآوری و کارآفرینی شهری ارائه کنند.

وی بیان کرد: بر اساس الگوی حکمروایی خوب شهری، بخش عمومی و شهرداری ها باید به عنوان بسترساز و فراهم کننده فضای فعالیت علمی و ترویج کننده و تشویق کننده فرهنگ کارآفرینی و کسب و کار، ایفای نقش کنند، این موضوع در شهر مشهد که متعلق به امام رضا(ع) است، اهمیتی دوچندان دارد.

وی با بیان اینکه کارخانه های نوآوری باید حل مسائل شهری و ارائه راهکار مناسب را مورد توجه قرار دهند، خاطرنشان کرد: شهرداری مشهد در دوره ششم مدیریت شهری تلاش کرده تا بستر مدیریت علمی، جهادی و مردمی را فراهم سازد.

معاون برنامه ریزی شهردای مشهد افزود: تلاش و همت مدیریت شهری مشهد فراهم ساختن زیرساخت هایی مانند کارخانه نوآوری است تا چتر حمایتی برای جوانان و قشر خلاق و نوآور باشد و افراد و شرکت ها بتوانند ضمن هم افزایی و بهره گیری از تجارب و پتانسیل سایر مجموعه ها، مدل های کسب و کار خود را تکمیل و توسعه دهند.

وی اضافه کرد: در سال جاری نیز، با توجه به شعار "سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین"، شهرداری مشهد تلاش می کند تا به حمایت از مجموعه های دانش بنیان در قالب توسعه زیرساخت های زیست بوم نوآوری، کمک به استفاده از محصولات و فناوری تولید شده متناسب با نیاز شهر و به کارگیری ظرفیت های شرکت های فناور در رفع نیازهای شهری، همت و توجه بیشتری نشان دهد.

ساخت کارخانه نوآوری در حاشیه شهر مشهد

عضو شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این نشست اظهار کرد: در کارخانه‌های نوآوری بر اساس اهداف پیشرو باید هم افزایی در حوزه فناوری‌های نوین شکل گیرد.

موسی الرضا حاجی بگلو افزود: شهر مشهد با جمعیت چهار میلیونی نیازمند کارهای جدید و کسب و کارهای جدید است، نمی‌توان شهر را بدون فناوری های جدید و درآمد محور مدیریت کرد.

وی خاطرنشان کرد: کارخانه‌های نوآوری باید در حوزه مدیریت شهری ورود کنند، امروز کشور نیازمند این کارخانه‌ها است، مشهد هم همین الگو را در پیش گرفته است که گره‌های مسائل شهری در حوزه ترافیک، اقتصاد و شهرسازی در این بستر تسهیل کند.

وی ادامه داد: با کمک مدیریت شهری احداث دومین کارخانه نوآوری در حاشیه شهر با نگاه توسعه‌ای در مناطق کمک برخوردار مشهد در حال رایزنی است و امیدواریم با ایجاد این بستر از ظرفیت فرزندانمان در مناطق محروم استفاده شود.

مدیر کارخانه نوآوری مشهد نیز گفت: کارخانه نوآوری این شهر در گذشته در حوزه تولید فعالیت کرده و اکنون هم با توجه به اینکه شهرداری متولی ایجاد این کارخانه است، با تولید نوآوری قرار است به هاب تولید در مباحث شهری تبدیل شود و نوآوری های شهری را به کشور و حتی کشور های دیگر صادر کند.

محمد رضا سرابی افزود: کارخانه نوآوری مشهد با مساحت ۲۷ هزار متر مربع قبل از ایجاد یک مکان بلا استفاده و یک معضل شهری در این منطقه بود که شهرداری مشهد وارد کار شد و این فضا را تبدیل به فضای رضایت بخش برای مردم این منطقه و شرکت های فناور تبدیل کرد.

وی تاکید کرد: باید تلاش کرد تا فضای تجاری سازی محصولات نوآورانه در حوزه مسائل شهری تسهیل شود، در حوزه مسائل شهری، کارخانه نوآوری تلاش می کند قطب حمایتی از راه حل ها و محصولات نوآورانه برای حل مسائل شهری باشد.

اولین نشست هم‌اندیشی مدیران کارخانه‌های نوآوری کشور با حضور ۱۴ کارخانه نوآوری از سراسر کشور به منظور بررسی و تبادل نظر پیرامون مسائل مشترک کارخانه های نوآوری در مشهد طی روزهای ۲۷ و ۲۸ آذر ماه در حال برگزاری است.

معرفی ظرفیت کارخانه نوآوری مشهد، هم‌افزایی مدیران کارخانه‌های نوآوری سطح کشور، شبکه‌سازی در سطح ملی بین شرکت‌ها و استارتاپ‌های مستقر در کارخانه‌های نوآوری، آشنایی با تجارب مختلف مدیریت شهری، معرفی کارخانه نوآوری مشهد به عنوان قطب حمایتی نوآوری در حوزه شهر، امضای میثاق‌نامه جمعی بین کارخانه‌های نوآوری و برگزاری جلسات بازاریابی رودروی مدیران شرکت‌ها و کارخانه ها با یکدیگر نیز از دیگر اهداف مهم این نشست است.