مهدی اسلام خواه روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این میزان از مجوزها شامل ۸۶۸ فقره مجوز مستقل و ۱۴۴ فقره مجوز مشاغل خانگی پشتیبان است.
وی خاطرنشان کرد: در مشاغل خانگی به صورت مستقل، فرد به صورت خوداشتغالی از دریافت تسهیلات بهره مند می شود و در مشاغل خانگی بخش پشتیبان، فرد به عنوان راهبر بر اساس طرح و به ازای تعداد نیزوی انسانی که اشتغال زایی کرده است، تسهیلات دریافت می کند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: سهم استان از پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی در سال جاری پرداخت ۷۷۳ میلیارد ریال است که تاکنون طرح های مختلف به ارزش ۷۷۶ میلیارد ریال به بانک های عامل معرفی شده است.
وی با بیان اینکه تسهیلات مشاغل خانگی با عاملیت چهار بانک شامل بانک رفاه کارگران، پست بانک، کشاورزی و توسعه تعاون پرداخت می شود گفت: تاکنون ۲۷۰ میلیارد ریال تسهیلات به ۳۵۰ فقره پرونده پرداخت شده است که بانک رفاه کارگران نسبت به سهم خود، بیشترین میزان پرداختی را دارد.
اسلام خواه با بیان اینکه پرداخت این میزان تسهیلات برای ۸۷۲ نفر شامل ۵۴۹ زن و ۳۲۳ مرد اشتغال ایجاد کرده است اظهار کرد: عمده تسهیلات مشاغل خانگی استان در رشته های گلیم بافی، خیاطی، دامداری، رودوزی سنتی و کشاورزی در اختیار قرار گرفته است.
وی درباره مزایای توسعه مشاغل خانگی افزود: نبود نیاز به فضای زیاد و حذف اجاره مکان برای ایجاد اشتغال از مزایای این طرح ها است علاوه بر آن میزان سرمایه افراد در این طرح افزایش می یابد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی بیان کرد: تسهیلات مشاغل خانگی، ارزان قیمت است و تلاش داریم تا گامی برای توسعه اشتغال و حل مشکل بیکاری برداشته شود.
رشد بیش از ۲۰ درصدی تعداد رشتههای شغلی مشاغل خانگی
اسلام خواه در بخش دیگر سخنان خود از رشد بیش از ۲۰ درصدی تعداد رشتههای شغلی مشاغل خانگی خبر داد و گفت: به منظور توسعه مشاغل خانگی و ایجاد اشتغال پایدار، شمار رشته های پذیرش شده توسط وزارت تعاون، کار ور فاه اجتماعی از ۵۱۳ به ۶۲۲ رشته افزایش یافت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: میزان تسهیلات فردی مشاغل خانگی از یک میلیارد ریال به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال افزایش یافته است همچنین سقف تسهیلات پشتیبان از ۲۰ میلیارد ریال به ۴۰ میلیارد ریال افزایش یافت.
مشاغل خانگی، مشاغلی است که بیشتر در منازل و محل سکونت و زندگی فرد اجرا می شود.
بر اساس این گزارش، با وجود اینکه نرخ مشارکت اقتصادی در خراسان شمالی بالا است اما وجود اشتغال ناقص سبب شده تا با وجود اشتغال، درآمد کسب شده کفایت معیشت را نداشته و سرانه درآمد خانوارها در این استان پایین باشد.
خراسان شمالی در شمالشرق کشور واقع است.