مشهد- ایرنا- تولیت آستان قدس رضوی گفت: مدیران حوزه و دانشگاه باید شرایط برقراری تعاملات دوستانه و غیر رسمی میان طلاب و دانشجویان را فراهم کنند؛ اما متاسفانه اکنون در این عرصه کاستی‌هایی وجود دارد که نتیجه آن را در جامعه می‌بینیم.

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری آستان قدس رضوی، حجت‌الاسلام احمد مروی روز یکشنبه در آیین گرامیداشت سالروز وحدت حوزه و دانشگاه افزود: رهبر معظم انقلاب در بیاناتی می‌فرمایند بچه‌هایی که امروز در دانشگاه هستند، بچه‌های ساخته و پرداخته انقلاب هستند و اگر کسری هم در اعتقادات آنها باشد، تقصیر ماست، تقصیر کسانی است که بایستی دین را به این‌ها تعلیم می‌دادند.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب همچنین فرمودند، امروز فرصت حضور روحانیون در دانشگاه فرصت عظیم و گران بهایی است، این فرصت را باید این بیانات معظم له مسئولیت و رسالت سنگین روحانیت در نشر معارف، تبلیغ دین و هدایت مردم خصوصا قشر فرهیخته و تحصیل کرده را نشان می‌دهد.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه شهید مفتح عالمی روشن ضمیر و زمان شناس که از پیشروان وحدت حوزه و دانشگاه بود، افزود: حوزه و دانشگاه به منزله دو بال برای تربیت، تعالی و پیشرفت کشور و ایجاد تمدن نوین اسلامی هستند که کاستی در هریک، تحقق این اهداف را محال می‌سازد.

وی افزود: روحانیت باید ارتباطاتی غیر رسمی و تعاملاتی دوستانه و صمیمی با قشر دانشگاهی داشته باشد؛ هرکجا چنین ارتباط صمیمی برقرار شده منافع آن به کشور بازگشته و هرکجا این چنین نبوده، دشمن نفوذ کرده است.

حجت‌الاسلام مروی اضافه کرد: بیزاری جستن از منکر وظیفه دینی هر مسلمان است؛ منتهی لعن‌ها و افسوس‌ها مشکلی را حل نخواهد کرد به جای لعن کردن تاریکی باید شمعی افروخت.

وی با اشاره به اغتشاشات اخیر، خاطرنشان کرد: حوادث اخیر اگرچه صدمات و آسیب‌های ناراحت‌کننده‌ای را به همراه داشت، اما در کنار آن پرده از لایه‌های پنهانی برداشت. البته مسئله آشکار شدن لایه‌های پنهان جامعه در حوادث اخیر کم کاری‌ها را توجیه نمی‌کند؛ آیا برای پی بردن به لایه‌های پنهان جامعه باید حتما حادثه‌ای رخ دهد؟ جامعه حوزوی، دانشگاهی و قشر فرهیخته جامعه می بایست با تحلیل و تفسیرهای صحیح، حوادث را پیش بینی و پیشگیری کنند.

تولیت آستان قدس گفت: علمای بزرگ شیعه در طول تاریخ اگر در قله‌های فقه، تفسیر، رجال، کلام و فلسفه قرار داشته‌اند، اما از مسائل مبتلابه و نیازهای توده مردم نیز غافل نبوده‌ و در میان مردم حضور داشتند.

وی شهید مطهری را از مصادیق علمای زمان شناس در دوران معاصر معرفی و خاطرنشان کرد: این شهید والامقام در قله فقه، فلسفه، تفسیر و علوم اجتماعی قرار داشت، اما هیچگاه در حجاب عنوان و جایگاه علمی خود قرار نگرفت و هرگاه تهدیدی را پیش روی اسلام و دین مردم احساس می‌کرد، دلیرانه وارد می‌شد.

حجت الاسلام مروی گفت: شهید مفتح، شهید مطهری و شهید بهشتی از جمله علمای زمان شناس و اثرگذاری بودند که فهم و درک صحیح از مسائل دوران خود داشتند و این اثرگذاری و شناخت صحیح به واسطه مطالعه و جایگاه علمی، حضور در میان مردم، شجاعت و عدم حبس خود در حجاب شئونات و جایگاه حاصل شد.

آیین گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه با حضور رؤسای دانشگاه‌های فردوسی، آزاد اسلامی، بین المللی امام رضا(ع) و جمعی از استادان حوزوی، دانشگاهی، طلاب و دانشجویان دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه مشهد در محل دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد.

بیست و هفتم آذرماه سال ۱۳۵۸، آیت الله محمد مفتح، استاد حوزه و دانشگاه و از پیشروان نهضت انقلاب اسلامی، در مقابل دانشگاه تهران به دست عوامل گروهک منحرف فرقان به شهادت رسید، که پس از آن این روز با عنوان روز "وحدت حوزه و دانشگاه" شناخته شد.