یاسوج- ایرنا- عضو سابق شورای شهر یاسوج و دکترای معماری و شهرسازی گفت: بین اقتصاد و مبلمان شهری و شهرسازی ارتباط تنگاتنگی وجود دارد تا جایی که اگر در حوزه شهرسازی فضای مرفه ، پرتردد و سرزندگی بیشتر ایجاد شود مستقیماً بر نوع کسب و کار مردم تاثیر دارد. 

فرشاد نگین تاجی روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: فضای گشایش به واسطه تردد بیشتر موجب فروش بیشتر و به صورت کلی باعث بهتر شدن وضعیت اقتصاد می‌شود و یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد که به پایتخت طبیعت ایران معروف هست نیز از این قاعده مستثنی نیست .

وی با اشاره به اینکه اِِِلمان شهری با مجسمه سازی فرق دارد و المان؛ یعنی بخشی از تاریخ، مدنیت، فرهنگ، کنش و واکنش اقتصادی- اجتماعی که در معماری انعکاس یابد اما حتی یک اِلمان در شهر یاسوج یافت نمی شود.

عضو سابق شورای شهر یاسوج تصریح کرد: خیابان‌ها و میدان‌ها هویت اجتماعی فرهنگی را نشان نمی‌دهد و مجموعه شهرسازی یاسوج رو به قهقرا است .

نگین تاجی بیان کرد: اقتصاد متاثر از شهرسازی بوده که بخشی از شهرسازی مبلمان شهری است و با مبلمان شهری فضاهایی ایجاد می‌شود که باعث سرزندگی و تردد بیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: وقتی شهر زیبا باشد زبانزد می‌شود و تاثیر بیشتری بر شهرها و استان‌های همجوار می‌گذارد. تردد بیشتر در شهر یاسوج باعث می‌شود که مقصد گردشگری شود و همین باعث رونق اقتصاد خواهد شد.

دکترای معماری و شهرسازی تاکید کرد: خیابان‌های فاخر، با عرض بالا و نورپردازی مناسب تاثیر زیادی بر مبلمان شهری دارد و خود به خود یاسوج به عنوان شهر کوهپایه‌ای زیبا زبانزد می‌شود و گردش پذیر خواهد شد.

نگین تاجی بیان کرد: اگر اقامتگاه‌های خوب وجود داشته باشد به جای چند ساعت هر مسافر می تواند چند روز اقامت کند و شهر رو به رشد شود و به لحاظ شهرسازی قوی شود.

وی عنوان کرد: در نتیجه سرمایه‌گذار احساس امنیت بیشتری برای سرمایه‌گذاری در این شهر پیدا خواهد کرد و این حوزه زیرساختی نیز خود به خود تقویت می شود .

عضو سابق شورای شهر یاسوج تصریح کرد: طبق قانون ارزش افزوده باید صرف کارهای عمرانی صرف شود اما حجم بالای نیروی انسانی موجب شده که در شهرداری پول های تزریقی صرف همین نیروهای فله ای و مازاد بشود و تقویت زیرساخت ها متناسب با رشد جمعیت شهری مغفول واقع شود.

نگین‌تاجی ابراز داشت: هر بودجه باید در ردیف خود صرف شود و حق جابه‌جایی ندارد به لحاظ قوانین جمهوری اسلامی این تخلف است اما نیروهای خدماتی در شهرداری آنقدر زیاد است که بدنه شهرداری فربه شده است.

وی اضافه کرد: میزان جذب نیرو با خدمات همخوانی ندارد. انگار شهرداری به بنگاهی تبدیل شده است که فقط نیرو استخدام می کند و حقوق پرداخت می‌کند و خدمات مفیدی انجام نمی‌دهد نه در حوزه پسماند نه در خدمات فرهنگی و فنی.

کارشناس و دکترای معماری و شهرسازی گفت: وقتی نیروی مازاد داریم و خروجی نداریم شهرداری دچار روزمرگی می‌شود چنانچه فقط اگر حقوق نیروها را پرداخت کند کار بزرگی انجام داده است.

نگین تاجی بیان کرد: مدیریت شهری یک مدیریت مشارکتی است و شهروند باید در کنار مدیریت قرار گیرند متأسفانه در شهر یاسوج این قانون وجود ندارد.

وی ادامه داد: اما مردم باید هوشیار باشند دقت کنند هم در انتخاب شورای شهری و هم خودشان از طرح‌های مبلمان شهری استقبال کنند.

عضو سابق شورای شهر یاسوج ابراز داشت: مدیریت مشارکتی کمرنگ بوده و حالا کمرنگ تر هم شده است و شاید علتش بی اعتمادی مردم است یاسوج قابلیت زیادی دارد ولی به شدت از این زیبایی‌ها و پتانسیل‌ها فاصله گرفته است.

شهردار یاسوج نیز در این رابطه می گوید: مبلمان شهری دامنه وسیعی دارد که در وهله نخست به شهرها زیبایی می دهد و آن زیبایی برگشت سفر را تکرار می کند یعنی سفرهای بعدی را ایجاد می کند.

نستهن مقدم افزود: مبلمان شهری یاسوج مرکز استان بخاطر اینکه طبیعت سبز زیبایی دارد باید متناسب با همین طبیعت و مواهب طبیعی و الهی باشد.

وی تاکید کرد: چنانچه شهرهای ما مبلمان و المان های زیبا داشته باشند قطعا سرمایه زاست یعنی برای استان درآمد زاست و توقف سفر را بیشتر خواهد کرد.

شهردار یاسوج عنوان کرد: زیبایی ها و المان ها در شب و روز باید از هم تفکیک شوند البته در یاسوج یک سری ضعف هایی در زیرساخت های مبلمان شهری وجود دارد.

مقدم ادامه داد: بخشی از این مبلمان ساخت و سازها و زیبایی نمای ساختمان ها می توانند به مبلمان شهر ما کمک کند لذا در بحث مبلمان کار جدیدی برای نوروز ۱۴۰۲ در پیش است که استفاده از بهترین مبلمان است.

وی تاکید کرد: قصدی وجود ندارد که از کارهای بی کیفیت استفاده شود و سعی می شود از کسانی که تجهیزات مبلمان شهری را تولید می کنند دعوت شود.

شهردار یاسوج بیان کرد: اخیرا یک مبلمانی که نیاز شهر بوده انتخاب شده که با ایجاد نقدینگی چهره شهر دگرگون خواهد شد.

مقدم ابراز داشت: برخی المان هایی که در سال های گذشته نصب شده اند حتی نمی توانند پیامی به مخاطب بدهند چنانچه المان ها به فراخوان عمومی گذاشته شود همه ایده ها طبق آن چیزی که شهرداری می خواهد به دست می آید.

شهردار یاسوج گفت: سال گذشته بحث دیوار نگاری و سمپوزیوم ملی مجسمه‌های فلزی المان‌ برگزار شد و فراخوان به صورت ملی بود و کسانی هم که شرکت کردند برند بین المللی داشتند.

شهردار یاسوج ادامه داد: هم اینک ۱۴ المان آماده است و فونداسیون ها در حال تکمیل است.

مقدم تاکید کرد: قرار نیست همه المان های شهر هویت و فرهنگ همان شهر و منطقه باشد زیرا که یاسوج شهری گردشگر پذیر است و ظرفیت آن هم در گردشگری است پس از همه جای کشور به این شهر می آیند بنابراین زائیده فکری هنرمندان از اقصی نقاط کشور در المان ها دیده شد.

وی عنوان کرد: حق شهروند و گردشگر است که المانی را می بینند یک پیام ذهنی برایشان ایجاد کند قطعا ما اجازه نداریم سلیقه ای کار کنیم.

شهردار یاسوج تصریح کرد: بدون تردید المان های جدیدی که نصب خواهند شد نقیصه ها برطرف خواهد شد.

مقدم ادامه داد: شهرداری یاسوج مظلوم است زیرا این شهرداری هیچ وظیفه ای برای ایجاد حفاری ندارد اما همیشه مورد انتقاد قرار می گیرد در حالی که دستگاه های خدمات رسان (آب و فاضلاب، مخابرات، برق و گاز) اقدام به حفاری کرده اند.

وی ابراز داشت: این تضییع حقوق شهروندی است که دستگاه های خدمات رسان کارشان را ناقص انجام داده اند.

شهردار یاسوج گفت: اخیرا اقدامات سختگیرانه ای واحد حفاری و عمزان شهرداری انجام داده که از این به بعد تاریخ شروع و اتمامی داشته باشد با این حال باز، مسئولان واحدهای خدمات رسان استان گوش بدهکاری ندارند.

یاسوج در سال های اخیر شاهد مهاجرت بی رویه ساکنان مناطق مختلف استان و برخی نقاط کشور بوده به طوری که جمعیت این شهر در سال ۱۳۵۵ تنها چهار هزار و۵۲۴ نفر بوده و در آخرین سرشماری رسمی که سال ۱۳۹۵ انجام شده به ۱۳۴ هزار و ۵۳۲ نفر رسیده و این امر تامین زمین برای ایجاد زیرساخت های مختلف در این شهر را با مشکل مواجه کرده است.

براساس طرح بازنگری جامع شهر یاسوج مرکز استان که بهمن ماه پارسال به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رسیده است مساحت پیشنهادی شهر یاسوج به مساحت سه هزار و ۶۰۰ هکتار برای جمعیتی معادل ۳۵۰ هزار نفری در افق سال ۱۴۱۵ می باشد که در این طرح ۲ محدوده منفصل شامل محدوده منفصل جنوبی و شمالی در مناطق سرآبتاوه،مادوان، تل خسرو،شهرک سروک،مهریان، بلهزار و شهرک ولایت، به محدوده شهر یاسوج الحاق شده است.

طرح تفضیلی قبلی شهر یاسوج با مساحتی معادل یکهزار و ۸۱۸ هکتار و جمعیت ۱۲۰هزار نفر جهت اسکان در سال ۱۳۸۵ تصویب شده بود.

یاسوج در مرکز استان کهگیلویه و بویر احمد و شهرستان بویر احمد واقع شده است، این شهر یکی از شهرهای جنوب غربی ایران است و از جنوب به استان فارس، از شرق به اصفهان و از غرب به شهرستان کهگیلویه منتهی می‌شود.