«حسن مهرعلی» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: تنگ شدن راههای هوایی تنفس، اسپاسم برونش، سرفه شدید، سوزش چشم و مجاری تنفسی، کاهش کارایی تنفسی و تنگی نفس، کم شدن عمق تنفس و در نهایت تشدید عوارض قلبی و عروقی و تنفسی از اثرات بهداشتی منتسب به دیاکسید گوگرد به شمار میرود.
وی اظهار داشت: در ارتباط با آلودگی دی اکسید گوگرد مطالعات اپیدمیولوژیکی انجام گرفته که نشان داده، آلودگی هوای ناشی از این گاز همراه با افرایش و ایجاد بیماریهای دستگاه تنفسی و منتسب به ریه است.
مدیرگروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی استان مرکزی گفت: توصیه اکید در روزهای با هوای ناسالم به رعایت اصول خود مراقبتی سلامت به خصوص گروه حساس شامل سالمند، کودکان، زنان باردار، بیماران قلبی عروقی و تنفسی است و استفاده از ماسک مناسب، کاهش تردد، کاهش زمان ماندن در مناطق تراکمی، عدم ورزش سنگین در ساعات اوج آلودگی در فضای باز، استفاده از چتر در ساعات اولیه روزهای بارانی توام با آلودگی با منشاء so۲، شستشوی دست و به خصوص صورت و بینی و تغذیه مناسب تاکید میشود.
وی اظهار داشت: استفاده از چتر در روزهای بارانی و همزمان آلوده با آلاینده so۲ به سبب کاهش مواجه صورت و چشم در صورت اضطرار به تردد به سبب باران اسیدی نیز توصیه میشود.
ایمنی در شرایط بروز آلودگی هوا و گرد و غبار
مدیرگروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: در زمان بروز آلودگی هوا میزان دید به سرعت کاهش مییابد و اگر در چنین شرایطی در جاده هستید آهسته تر برانید و در صورت لزوم با توجه کامل به علایم راهنمایی و رانندگی تا برطرف شدن شرایط حاد، اتومبیل خود را در نقطه امنی متوقف کنید.
مهرعلی افزود: اگر اتومبیل شما دارای سیستم تهویه مطبوع است آن را در وضعیت چرخش مجدد هوای داخل قرار دهید تا آلودگی هوا و گرد و غبار ورودی به اتومبیل شما کاهش یابد.
مدیر گروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: اولین توصیه بهداشتی در این شرایط ماندن در فضای بسته است و اگر برای کارتان مجبور هستید به مدت زیاد در محیط بیرون بمانید از ماسک های تنفسی مناسب استفاده کنید.
مهرعلی افزود: طبق پروتکلهای جهانی ماسک منتخب برای مقابله با آلودگی هوا و گرد و غبار، در بزرگسالان ماسکهای N۹۵ وFFP۲ است که برای استفاده از این ماسک بایستی توجه داشت که در زمان استفاده از ماسک اگر فرد احساس ناراحتی کرد میتواند برای چند لحظه ماسک را برداشته و دوباره استفاده کند.
وی در خصوص استفاده از ماسکهای نرمال جراحی نیز گفت: این ماسکها میتوانند بینی و دهان فرد را در برابر مواد محرک هوا محافظت کنند ولی در برابر فیلتر و جداسازی ذرات موثر نیستند.
مهرعلی بیان کرد: آلودگی هوا و ذرات معلق ما را تحت تاثیر قرار میدهند حتی اگر شما سالم باشید ممکن است علائم موقت مثل سوزش چشم، بینی و گلو، سرفه، تنگی قفسه سینه و تنگی نفس را تجربه کنید، این علائم باید زمانی که کیفیت هوا بهبود یافت برطرف شوند.
با توجه به شرایط آلودگی هوا توام با مه و در برخی از روزها باران؛ شرایط دودمه و باران اسیدی مهیا است.
مهرعلی افزود: توصیه میشود در این شرایط کاهش میزان تردد در فضای باز، عدم ورزش سنگین در فضای باز، حذف ورزشهای صبحگاهی در پارکها، کاهش میزان ماندن در مناطق پر ترافیک، استفاده از ماسک مناسب، استفاده از چتر در روزهای بارانی، شستشوی دست، صورت و بینی، نوشیدن مایعات، مصرف میوه و سبزیجات، عدم استعمال دخانیات، عدم مصرف فست فود، خود مراقبتی اکید گروههای حساس از قبیل مادران باردار، سالمندان، خردسالان و بیماران قلبی عروقی و تنفسی مورد توجه قرار گیرد.