موسی رضایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در سنین زیر سه سال برای کمک به رشد کودکان، قطره آهن تجویز میشود، افزود: تماس این قطره با دندانها میتواند موجب تغییر رنگ آنها به قهوهای یا سیاه شود.
وی اضافه کرد: بر این اساس و برای جلوگیری از این تغییر رنگ، توصیه میشود قطره آهن در قسمت عقب دهان ریخته شده و سپس مقداری آب به کودک داده شود و یا بلافاصله سطح دندانها با گاز مرطوب تمیز شود.
این کارشناس به پوسیدگی های دندان معروف به شیرخوارگی یا پوسیدگی شیشهشیر نیز اشاره کرد و گفت: علت اصلی این نوع پوسیدگیها، تغذیه شیرخوار با شیشهشیر، شیشه محتوی آبقند یا حتی شیرمادر هنگام خواب و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان کودک است.
وی با بیان اینکه در زمان خواب، جریان بزاق کم شده و تماس طولانیمدت شیر یا مایعات شیرین با دندانها، موجب پوسیدگی آنها میشود، اظهار داشت: پوسیدگی زودهنگام دندانهای شیری میتواند موجب ایجاد درد، عفونت، از دست دادن دندان یا مشکلات ناشی از آنها شود و چون کودک در سنین خیلی پایین، کشیدن یا ترمیم دندان را تجربه میکند، ممکن است موجب ترس او از دندانپزشکی در آینده نیز شود.
رئیس گروه سلامت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: بهتر است مادران پس از هربار تغذیه کودک شیرخوار به خصوص در طی شب، مقدار کمی آب به او بدهند تا دهان او از بقایای شیر پاک شود و یا با پارچه مرطوب، دندانهای کودک را تمیز کنند.
وی، با اشاره به اینکه نباید از شیشهشیر یا پستانک به عنوان وسیله آرام کردن یا گول زدن کودک استفاده شود، خاطرنشان کرد: بهتر است مهارت نوشیدن با استکان یا فنجان، هرچه زودتر به کودک آموزش داده شود.
رضایی، بهترین زمان اولین معاینه دندانپزشکی کودک را قبل از یک سالگی عنوان و خاطرنشان کرد: با این مراجعه، والدین از وظایف خود در حفظ سلامت دهان و دندان کودک آگاه میشوند و از بروز مشکلات دندانی در آینده پیشگیری می کنند و در این میان بعد از اولین ویزیت، معاینات دورهای هر ۶ ماه یکبار توصیه میشود.