تهران- ایرنا- نخست وزیر اسبق عراق با بیان اینکه جهان در حال در تغییر است، اظهار داشت: دوقطبی آمریکا و شوروی از بین رفته است و قدرت‌های جدیدی در حوزه موشکی، هسته‌ای و پهپادی ظهور کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، عادل عبدالمهدی روز دوشنبه در سومین مجمع گفت‌وگوی تهران (TDF ۲۰۲۲) گفت: باعث افتخار است که در این نشست شرکت کنم.

نخست وزیر اسبق عراق افزود: برخی از شاخص‌ها را در وضعیت فعلی جهان وجود دارد و بسیار سخت در این موارد صحبت کنیم، درگیرهایی امروز بین کشورهای سلطه گر و کشورهای مظلوم وجود دارد و تا وقتی این موضوعات را متوجه نشویم نمی‌توانیم درک درستی از وضعیت کشور داشته باشیم.

وی ادامه داد: قدرت‌های غربی بسیاری از توانمندی‌های نظامی خود از جمله قدرت هسته‌ای، موشکی و پهپادی خود را از دست داده‌اند.

نخست وزیر اسبق عراق بیان کرد: در زمینه اقتصادی سرانه تولید ملی کشور چین به سی تریلیون دلار رسیده است،چین دومین کشور دارنده اوراق مالی خزانه‌داری آمریکا شده است.

عبدالمهدی افزود: در مقابل بدهی‌های آمریکا بیشتر از تولید ناخالص ملی است و کشورهای سرمایه‌داری جایگزین هم شدند که عامل ناتوانی آنها شده است.

نخست وزیر اسبق عراق ادامه داد: در سال ۲۰۲۱ در آمریکا بیش از دو میلیون زندانی وجود دارد که بیشترین تعداد در جهان است.

عبدالمهدی اضافه کرد: ۲۰ درصد زندانیان دنیا حدود دو میلیون نفر در آمریکا هستند. در چین با وجود اینکه جمعیت آن چند برابر جمعیت آمریکاست حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار زندانی وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: جهان در حال در تغییر است و دوقطبی آمریکا و شوروی از بین رفته است. قدرت‌های جدیدی در حوزه موشکی، هسته‌ای و پهپادی ظهور کرده‌اند.

نخست وزیر اسبق عراق یادآور شد: در زمینه اقتصادی،سرانه خرید چین در سال ۲۰۲۲ به ۳۰ تریلیون دلار رسیده است. سهم چین در سال ۲۰۲۰ در حوزه تجارت بین‌المللی به ۱۴ درصد رسید.

عبدالمهدی بیان کرد: ما شاهد پدیده‌ای تاریخی هستیم و مرکز ثقل به کشورهای مستعمره سابق نظیر هند منتقل شده است.

وی منطقه خلیج فارس، دریای عرب، دریای سرخ و اقیانوس هند را از مسیرهای اصلی در تجارت بین الملل دانست و یادآور شد: اشغالگری رژیم صهیونیستی همچنان یکی از عوامل مهم بحران زا در منطقه است.

نخست وزیر اسبق عراق تاکید کرد: اهتمام ما تمرکز بر کاهش قدرت نظام سلطه و ایجاد جایگزین هایی برای آن است زیرا به نظر می رسد قرن ۲۱ طلوع قدرت های آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین است.

به گزارش ایرنا، سومین مجمع گفتگوی تهران (TDF ۲۰۲۲) صبح امروز-دوشنبه ۲۸ آذر- با حضور ۷۰ اندیشمند از ۳۶ کشور در مرکز مطالعات وزارت امور خارجه آغاز به کار کرد؛ «سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران، رهیافتی به دوستی و اعتماد سازی» مهم‌ترین محور مجمع امسال است.

دور اول و دوم مجمع گفتگوی تهران سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ برگزار شد و نقش برجسته‌ای در گردهمایی و تعامل مقامات سیاسی و اندیشمندان حوزه مطالعات بین‌المللی و منطقه‌ای بویژه در حوزه منطقه غرب آسیا داشت.