شهرکرد- ایرنا- فرماندار فارسان با اشاره به ضرورت توسعه بخشی همه جانبه در این منطقه گفت: ۱۰ کارگروه تخصصی، علمی و کارشناسی برای تسریع در روند توسعه این شهرستان تشکیل و فعال شده است.

سید هادی صالحی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: براساس بررسی‌های علمی، چالش‌های سه حوزه اصلی و مهم مرتبط با زندگی مردم یعنی صنعت، کشاورزی و گردشگری شهرستان فارسان شناسایی و برای رفع آن برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: براساس این برنامه‌ریزی توسعه حوزه صنعت با مقیاس کوچک و متوسط، بخش کشاورزی با رویکرد علمی و نوین و حوزه گردشگری به‌عنوان مکمل بخش‌های دیگر در دستور کار قرار گرفت.

صالحی تصریح کرد: در همین راستا برای تحقق سه اولویت صنعتی، کشاورزی و گردشگری فارسان ۱۰ کارگروه تخصصی، علمی و کارشناسی با حضور نخبگان هر حوزه تشکیل و فعال شده است تا مسائل شهرستان در حیطه هر کارگروه با هدف تسریع در روند دستیابی به شاخص‌های پیشرفت و تعالی این شهرستان مورد بررسی قرار گیرد.

وی یادآور شد: امید است تا بهمن‌ماه سال‌جاری شاخص‌های کمی شهرستان فارسان منطبق بر سیاست‌های کلان و برگرفته از ۲۶ اصل سیاست‌ها و اولویت‌های مورد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی در برنامه هفتم توسعه آماده شود.

فرماندار فارسان اظهار داشت: عمده‌ترین هدف توجه به اولویت‌های صنعتی، کشاورزی و گردشگری مقابله با اَبَرچالش این شهرستان یعنی بیکاری با نرخ ۱۲.۹ درصد در سطح شهرستان است.

وی با اشاره به نبود صنعت در شهرستان فارسان گفت: این در حالی است که فنی‌کاران فیل‌آباد و عیسی‌آباد و همچنین سرمایه‌گذاری گوجان و فارسان در مناطق دیگر چهارمحال و بختیاری و حتی سایر نقاط کشور فعال هستند.

صالحی میانگین تراکم جمعیت کشور را ۵۰ نفر در کیلومتر مربع اعلام و تاکید کرد: به‌علت محدودیت در مساحت شهرستان فارسان و منتهی شدن بخشی از آن به ارتفاعات، تراکم جمعیت در این شهرستان ۱۸۹ نفر در کیلومتر مربع است و به‌همین علت زمین در فارسان ارزش بالایی دارد و هیچ زمینی در این شهرستان بدون‌استفاده نیست.

وی با اشاره به پایه‌گذاری شهرک صنعتی جونقان در دهه ۷۰ در زمینی به وسعت بیش از ۲۰۰ هکتار افزود: در این طرح از همان ابتدا سیاست‌گذاری درستی انجام نشده و زمین‌ها به قطعات و زون‌های کوچکی تقسیم شده که خروجی مناسبی نداشته است.

فرماندار فارسان تصریح کرد: در مدت فعالیت دولت سیزدهم فعال شدن شهرک صنعتی جونقان به‌همراه تقویت زیرساخت‌ها، احیای واحدهای تولیدی راکد و راه‌اندازی کارخانه‌های جدید در دستور کار قرار گرفت.

وی یادآور شد: در همین راستا ساخت یک واحد تولیدی فولادی با ۳۰۰ نفر اشتغال‌زایی مستقیم و تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن در مراحل نهایی قرار دارد و عملیات اجرایی آن به‌ ‎زودی آغاز می‌شود که آب مورد نیاز این طرح تامین و تمامی مجوزهای قانونی آن صادر شده است.

صالحی با اشاره به نصب سوله‌های مربوط به راه‌اندازی کارخانه پایه اتانول در شهرک صنعتی جونقان اظهار داشت: هم‌اکنون علاوه بر سردی هوا اما روند فعالیت‌های عمرانی در این شهرک صنعتی پویا شده است.

وی با اشاره به تخصیص ۴۰۰ میلیارد ریال از سوی شرکت شهرک‌های صنعتی چهارمحال و بختیاری برای تکمیل گاز شهرک صنعتی جونقان گفت: این شهرک صنعتی تا دهه‌فجر انقلاب اسلامی امسال قابل بهره‌برداری است و می‌توان سرمایه‌گذاران را به‌منظور طرح‌های سرمایه‌گذاری دعوت کرد.

فرماندار فارسان ظرفیت قبلی برق شهرک صنعتی جونقان را هفت مگاوات اعلام و تاکید کرد: براساس توافق بین مسئولان شرکت شهرک‌های صنعتی چهارمحال و بختیاری، شرکت توزیع نیروی برق استان و معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری ظرفیت برق این شهرک صنعتی ۱۴ مگاوات افزایش یافت و به ۲۱ مگاوات رسید.

وی با اشاره به برخی مشکلات ارتباطی در حوزه تلفن همراه و اینترنت شهرک صنعتی جونقان افزود: علاوه بر رفع این مشکلات و رضایتمندی سرمایه‌گذاران، اتصال این شهرک صنعتی به فیبر نوری در دستور کار قرار گرفته است.

صالحی به پیش‌بینی آب مورد نیاز شهرک صنعتی جونقان از محل انتقال آب از سد غدیر باباحیدر و پساب فاضلاب اشاره و تصریح کرد: در این مدت به‌طور همزمان پیگیری شده تا مشکلات سال‌های طولانی واحدهای تولیدی این شهرک صنعتی با بانک‌ها رفع و کارخانه‌ها دوباره فعال شود.

وی یادآور شد: در همین راستا یکی از واحدهای تولیدی شهرک صنعتی جونقان با ۳۰ نفر اشتغال‌زایی تا دهه‌فجر انقلاب اسلامی امسال وارد مدار تولید می‌شود و ۲ واحد تولیدی آب معدنی و مواد غذایی هم منتظر دریافت تسهیلات سرمایه در گردش برای ورود به چرخه تولید هستند.

فرماندار فارسان با اشاره به قابلیت این شهرستان در حوزه زراعت چوب و قابلیت بهره‌مندی از این پتانسیل در تولیدات صنعتی اظهار داشت: در این حوزه سه چهار مجموعه با ظرفیت اشتغال بالای ۲۰ نفر تا دهه فجر انقلاب اسلامی سال‌جاری در شهرک صنعتی جونقان فعالیت خود را آغاز می‌کنند.

وی با اشاره به دریافت زمین در شهرک صنعتی جونقان از سوی برخی سرمایه‌گذاران در سال‌های گذشته و اقدام نکردن به سرمایه‌گذاری در مهلت قانونی گفت: تمامی این زمین‌ها بازپس‌گیری و به سرمایه‌گذاران واجد شرایط جدید واگذار می‌شود.

صالحی تاکید کرد: علاوه بر تمامی اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم برای فعال کردن شهرک صنعتی جونقان اما این شهرک صنعتی نیاز شهرستان فارسان را رفع نمی‌کند و با توجه به ظرفیت‌های این شهرستان در زیرساخت‌ها و نیروی انسانی راه‌اندازی شهرک‌های صنعتی جدید در نقاط مختلف شهرستان در دستور کار قرار گرفت.

وی با اشاره به مشکلات ناشی از کم‌آبی در بسیاری مناطق چهارمحال و بختیاری افزود: شهرستان فارسان این چالش را ندارد و سد غدیر باباحیدر و پساب‌های فاضلاب به‌عنوان منابع پایدار برای توسعه صنعت این شهرستان به‌شمار می‌رود.

فرماندار فارسان به مصوبه سفر رییس‌جمهور و تعدادی از اعضای هیات دولت سیزدهم به چهارمحال و بختیاری مبنی بر راه‌اندازی ۲ شهرک صنعتی در فارسان و گوجان اشاره و تصریح کرد: به‌همین منظور پیگیری‌های فراوانی انجام و در نهایت زمین مناسبی به وسعت ۴۰ هکتار شهرستان فارسان برای راه‌اندازی شهرک صنعتی فارسان با رعایت ضوابط زیست‌محیطی مشخص شد.

وی یادآور شد: در همین راستا توافقی بین مدیران شرکت شهرک‌های صنعتی چهارمحال و بختیاری، شرکت توزیع نیروی برق استان و اداره‌کل حفاظت محیط زیست انجام و قرار شد ۸۰ هکتار حریم زیست‌‎محیطی این زمین برای احداث شهرک انرژی در نظر گرفته شود تا نیروگاه خورشیدی احداث شود.

صالحی اظهار داشت: تولید برق در این نیروگاه خورشیدی به مردم محلی و مالکان عرفی سپرده شود و شرکت توزیع نیروی برق پس از فعال شدن نیروگاه، برق تولیدی را خریداری کند.

وی گفت: با اجرای این طرح به‌طور میانگین در هر هکتار ۶ نفر و در مجموع ۵۰۰ نفر اشتغال‌زایی مستقیم ایجاد می‌شود که این اشتغال‌زایی از سرمایه‌گذاری در حوزه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر، پاک و سبز است.

فرماندار فارسان همچنین به اعلام آمادگی سرمایه‌گذارانی برای سرمایه‌گذاری در شهرک صنعتی فارسان اشاره و تاکید کرد: نیاز آب این شهرک صنعتی از نزدیک‌ترین مسیر دسترسی به آب پایدار یعنی سد غدیر باباحیدر پیش‌بینی شده و شرکت‌های خدمات‌رسان در حال پیگیری برای تامین زیرساخت‌ها در آن هستند.

وی افزود: براساس پیش‌بینی و برنامه‌ریزی‌های انجام شده، عملیات اجرایی شهرک صنعتی فارسان ابتدای سال آینده آغاز و همزمان پهنه‌بندی و واگذاری زمین‌ها در این طرح انجام می‌شود.

صالحی تصریح کرد: شناسایی زمین مورد نیاز و مطالعات مقدماتی برای راه‌اندازی شهرک صنعتی گوجان شهرستان فارسان هم در مجاورت جاده فارسان به دشتک انجام شده است تا بتوان شهرک یا ناحیه صنعتی تخصصی با اولویت حوزه بهداشت در این منطقه راه‌اندازی شود.

به گزارش ایرنا، فارسان در ۳۵ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.