علی اکبر لبافی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به نتایج نشست دبیرخانه کمیته حمایت از کسب و کار استان افزود: پیشنهاد راه اندازی خطوط تولید سیار فرآوری مواد معدنی از سوی معدنکاران و کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی استان در نشست این دبیرخانه مطرح شد تا سرمایه گذاران در این زمینه خطوط تولید را خریداری کرده و در اختیار معادن مختلف قرار دهند.
وی نبود صرفه اقتصادی برای خرید ماشین آلات فرآوری در برخی معادن را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: برخی از معادن کوچک مقیاس، ذخایر اندکی دارند و خرید ماشینآلات سنگین و خطوط تولید با هزینههای چشمگیر برای فرآوری ذخایر آنها، فاقد صرفه اقتصادی است.
رییس دبیرخانه کمیته حمایت از کسب و کار خراسان رضوی گفت: زمانی که خطوط تولیدی مستقل برای معادن به منظور فرآوری مواد معدنی وصل شود، در افزایش بهره وری، کاهش هزینه های بخش تولید و جلوگیری از اسراف در سرمایه گذاریها موثر بوده و به معدنکاران کوچک مقیاسی که توانایی خرید ماشین آلات بخش فرآوری را ندارند کمک می شود.
لبافی افزود: در صورتی که اداره کل صنعت، معدن و تجارت و اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی مجوز لازم را به سرمایه گذار برای خرید خطوط سیار تولید فرآوری مواد معدنی بدهند آن وقت این خطوط و ماشین آلات خریداری شده و حسب درخواست معدنکار در محل معدن نصب می شود و به میزان نیاز معدنکار فعالیت می کند و بعد از فرآوری مواد معدنی، در اختیار معدنکار دیگری قرار می گیرد.
وی ادامه داد:در این راستا دو مساله وجود دارد، نخست اینکه اداره کل حفاظت محیط زیست یک مجوز زیست محیطی برای معدنکار و یک مجوز زیست محیطی برای خطوط تولید آن صادر می کند و اداره کل صنعت معدن و تجارت استان نیز فقط یک پروانه بهره برداری برای معدنکار صادر می نماید، لذا صدور مجوز برای سرمایه گذاری که خطوط تولید سیار فرآوری مواد معدنی را خریداری خواهد کرد با مشکلاتی همراه است.
رییس دبیرخانه کمیته حمایت از کسب و کار خراسان رضوی گفت: می توان چنین پیشنهاد داد که واحدهای سیار فرآوری در قالب پیمانکاری در خط تولید معدن قرار گیرند و مجوزهای لازم را دریافت و با معادنی که به آن نیازمند هستند نیز همکاری کنند در عین حال ادارات کل صنعت معدن و تجارت و حفاظت محیط زیست استان نیز مجوز لازم برای فعالیت واحد سیار را صادر کنند.
لبافی اظهار کرد: از این رو مقرر است با هدف کاهش هزینه های تولید و افزایش بهره وری در معادن و استفاده از سرمایه گذاریهای موجود، به پیشنهاد کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی استان، موضوع فعالیت خطوط تولید و فرآوری معادن بررسی بیشتری شود تا قابل ارایه در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان شده و تصمیم نهایی برای آن گرفته شود.
وی اضافه کرد: ارزیابیهای صورت گرفته در خصوص فعالیت معادن استان نشان می دهد که بیش از ۴۰ درصد از معادن غیرفعال هستند، لذا کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی استان پایش، جلسات تحقیق و بررسیهای متعددی انجام داد و عواملی که سبب عدم فعالیت معادن خراسان رضوی هستند را استخراج کرد.