تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تحت پوشش قرار دادن و حمایت دولت از ۵۳ بیماری صعب العلاج و سخت متابولیک ارثی خبر داد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وزارت بهداشت، کوروش اعتماد اظهار داشت: دولت سیزدهم در راستای برنامه حمایت از خانواده و افزایش جمعیت، ۵۳ بیماری صعب العلاج و سخت متابولیک ارثی را تحت پوشش و حمایت قرار داده و خدمات درمانی و آزمایشی رایگان ارائه می شود.

وی با اشاره به دستاوردهای اداره ژنتیک دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت افزود: یکی از موفقیت‌های ما در زمینه بیماری تالاسمی بوده زیرا که در سنوات گذشته سالانه حدود ۲ هزار مورد نوزاد مبتلا به تالاسمی در کشور به دنیا می‌آمد که علاوه بر سختی‌هایی که برای خانوار به بار می‌آورد بار مالی زیادی نیز به دنبال داشت.

مدیرکل دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: اکنون وزارت بهداشت در این خصوص موفقیت ۹۰ درصدی داشته و متولدین تالاسمی در سال به کمتر از ۲۰۰ مورد در کشور رسیده است.

اعتماد افزود: یکی دیگر از دستاوردهای وزارت بهداشت غربالگری نوزادان برای بیماری فنیل کتونوری است که اگر به موقع تشخیص داده شود این نوزادان، علاوه بر رشد خوب، دچار عقب ماندگی های ذهنی نخواهند شد و زندگی طبیعی خواهند داشت.

مدیرکل دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این بیماری حدود ۱ مورد در هر هشت هزار تولد زنده اتفاق می افتد که با اجرای برنامه ژنتیک اجتماعی در کشور، این بیماری به موقع تشخیص و از عوارض و معلولیت‌های ناشی از آن جلوگیری می شود.

وی درباره همایش کشوری برنامه ژنتیک اجتماعی نیز گفت: این همایش با هدف تبیین ابعاد مختلف برنامه جوانی جمعیت در راستای منویات رهبر معظم انقلاب، مصوبات دولت و مجلس بوده است و بر این اساس سیاست‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای اجرایی کردن برنامه جوانی جمعیت تبیین شود.

اعتماد افزود: در قالب این برنامه به دنبال این هستیم که اگر قرار است مادری باردار و فرزندی به دنیا بیاید چه تمهیداتی اندیشیده شده تا منجر به تولد یک نوزاد سالم شود و اگر خدایی نکرده فرزند متولد شده بیماری‌های مادرزادی و یا زمینه‌ای داشته باشد بتوانیم این نوزاد را به موقع شناسایی و بیماری‌های زمینه‌ای را تشخیص دهیم و به ارائه خدمات بپردازیم.

مدیرکل دفتر بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشت خاطرنشان کرد: اگر سیاست دولت بر باروری است همه تمهیدات را نیز در نظر گرفته و اگر خدایی نکرده در این حین نوزادی دچار بیماری شد تحت پوشش دولت قرار خواهد گرفت و خانواده ها دغدغه ای در این خصوص نداشته باشند.