به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، در راستای استفاده از توانمندیهای فرهنگی، اجتماعی، اجرایی، علمی، آموزشی، تحقیقاتی، فناوری، کارآفرینی و تجاریسازی جهاددانشگاهی به منظور توسعه استان سیستان و بلوچستان، تفاهمنامه همکاری این دو مجموعه روز دوشنبه به امضای حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی و حسین مدرس خیابانی استاندار سیستان و بلوچستان رسید.
هدف از این تفاهمنامه که در دفتر مرکزی جهاددانشگاهی با حضور معاونان و اعضای هیات رییسه این نهاد به امضا رسید، همکاری متقابل و همافزایی بهمنظور بسترسازی مناسب برای تسهیل گری و کمک به بررسی و مطالعه مسائل فرهنگی و اجتماعی استان، پژوهش، نوآوری و تولید و تجاریسازی فناوریهای نوین، توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی و ارائه راهکارهای اجرایی و همچنین استفاده از توانمندیهای فرهنگی، اجتماعی، اجرایی، علمی، آموزشی، تحقیقاتی، فناوری، کارآفرینی و تجاریسازی جهاددانشگاهی است.
از زمینههای همکاری مشترک در این تفاهمنامه میتوان به راهاندازی و تجهیز مراکز پژوهشی و خدمات تخصصی علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و اجتماعی، تأسیس مرکز استانی غربالگری، پیشگیری، تشخیص زودرس و درمان سرطان با محوریت سرطان پستان، بسترسازی و راهاندازی مرکز پژوهش، فرآوری و تجاریسازی گیاهان داروئی بومی و محلی با استفاده از ظرفیتهای موجود در استان، راهاندازی «مرکز تکثیر و اصلاح نژاد گاو اصیل سیستانی» و تأسیس پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی در منطقه سیستان، تعیین و اجرای نقشه راه توسعه مشاغل خانگی استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد.
بررسی، انجام، مطالعات، شناسایی و بهرهبرداری چاههای ژرف، راهاندازی شعبه منطقهای مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران - منابع ژنتیکی گرمسیری و نیمه گرمسیری (دریایی و خشکی)، توسعه شبکه تلفن همراه و پایش کیفیت شبکه در سطح استان اعم از شهرها و مناطق روستایی (uso)، تأسیس کارخانههای فرآوری مواد معدنی با روشهای نوین و احیاء معادن کوچکمقیاس و توسعه شبکه تلویزیونی جمهوری اسلامی ایران در روستاهای فاقد پوشش با همکاری سازمان صداوسیما و واحدهای تابعه در استان (طرح شهید ابراهیم هادی)، انجام تحقیقات مربوط به حوزه افکار عمومی در استان، بخش دیگری از زمینههای همکاری دو طرف است.
ظرفیت و توان جهاددانشگاهی در مسیر توسعه سیستان و بلوچستان
رییس جهاددانشگاهی در این مراسم، سیستان و بلوچستان را استانی زرخیز اما کم برخوردار دانست و گفت: در بازدید از این استان و دیداری که چند هفته پیش با استاندار سیستان و بلوچستان داشتم ظرفیتهای مشترک همکاری موردبررسی قرار گرفت.
حسن مسلمی نائینی ادامه داد: با مسئولیتی که جهاددانشگاهی برای خود احساس میکند تصمیم گرفته شد تا تفاهمنامهای بهمنظور همافزایی این دو مجموعه و استفاده از ظرفیت و توان جهاددانشگاهی در مسیر توسعه استان به امضا رسد.
وی اجرای سریع این تفاهمنامه را بسیار با اهمیت دانست و گفت: معاونان و مدیران این نهاد هر چه سریعتر باید گروههای کاری را تشکیل دهند تا در زمانبندی مشخص موارد پیشبینیشده در تفاهمنامه عملیاتی شود.
مفاد این تفاهمنامه فهرستی از اصلیترین نیازهای استان است
استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم جهاددانشگاهی را از مجموعههای خوشنام کشور دانست و با اشاره به سخنانی از مقام معظم رهبری گفت: بدون انجام کار جهادی امور بر زمین میماند.
حسین مدرس خیابانی مفاد این تفاهمنامه را فهرستی از اصلیترین نیازهای استان ذکر کرد و افزود: آنگونه که رهبر انقلاب نیز بارها در سخنانشان تأکید فرمودهاند دانشگاهها باید مساله محور حرکت کنند و این تفاهمنامه نیز با مساله محوری در صدد برطرف کردن مهمترین نیازهای استان است.
وی با ذکر مثالی از مفاد این تفاهمنامه گفت: از انجام مطالعات شناسایی و بهرهبرداری چاههای ژرف، راهاندازی شعبه استانی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، مرکز تکثیر و اصلاح نژاد گاو اصیل سیستانی، ایجاد مرکز استانی غربالگری، پیشگیری و تشخیص زودرس و درمان سرطان تا انجام مطالعات فرهنگی و اجتماعی، تجاریسازی و اشتغال جز اولویتهای اصلی این استان به شمار میرود.
مدرس خیابانی با استقبال از سخنان رییس جهاددانشگاهی مبنی بر اینکه سیستان و بلوچستان استان زرخیز، اما کم برخوردار است گفت: در سند تحول دولت سیزدهم چند مؤلفه قدرت برای نظام برشمردهاند که اکثر مولفه های آن در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد.
وی از پهناوری سرزمینی بهعنوان یکی از مولفه های قدرت در کشور نام برد و با بیان اینکه، سیستان و بلوچستان یازده و نیم درصد مساحت کشور را داراست، افزود: همچنین جوانی جمعیت مولفه دیگری است که این استان جوانترین استان کشور محسوب میشود.
مرزهای طولانی مورد دیگری بود که استاندار سیستان و بلوچستان به آن اشاره کرد و گفت: داشتن مرزهای طولانی یکی از مولفه های قدرت به شمار میرود که استان سیستان و بلوچستان با ۱۶۰۰ کیلومتر بیشترین مرزها را در کشور دارد.
استاندار سیستان و بلوچستان داشتن سواحل را موضوع دیگری از مولفه قدرت ذکر کرد و ادامه داد: سیستان و بلوچستان با دارا بودن ۴۰۰ کیلومتر نوار ساحلی بکر در سواحل مکران ظرفیت بینظیری دارد که مورد تأکید رهبر انقلاب نیز قرارگرفته است.
وی به وجود معادن بهعنوان مولفه دیگری برای قدرت نام برد و بیان کرد: در این استان رنگینکمانی از معادن را داریم و ظرفیت معادن مس و طلا استان در کشور کم نظیر است. همچنین در زمینه انرژی خورشیدی و سرعت باد در این استان ظرفیت بینظیری وجود دارد و اگر بخواهیم نیروگاهی در کشور ایجاد کنیم بهترین محل آن استان سیستان و بلوچستان است؛ زیرا هم برای آب به سواحل دسترسی دارد و هم انرژی خورشیدی و باد در دسترس است.
استاندار سیستان و بلوچستان ضمن اظهارخرسندی از پیشقدم شدن رییس جهاد دانشگاهی برای امضاء چنین تفاهمنامه همکاری، این مهم را یک نقطه قوت دانست و گفت: رییس جهاددانشگاهی اولین سفر استانی خود را به استان سیستان و بلوچستان اختصاص داد و به همین دلیل از طرف مردم استان از ایشان تشکر میکنم.
وی تاکید کرد: بهمنظور عملیاتی شدن تفاهمنامه دبیرخانه مشترک و قوی تأسیس شود تا هر چه سریعتر موارد مورد توافق به سرانجام برسد.
بر اساس اعلام سازمان جهاد دانشگاهی، این تفاهمنامه همکاری از زمان انعقاد و امضاء دو طرف به مدت پنج سال معتبر است و تمدید و ادامه فعالیت، بازنگری و اصلاح و یا تغییرات اساسی در مفاد این تفاهمنامه با توافق نمایندگان تامالاختیار دو مجموعه بدون مانع است.