دکتر مهدی زنگنه روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: آمار مالاریا در سیستان و بلوچستان امسال به دلیل بارندگی صورت گرفته و ترددهای غیرقانونی اتباع خارجی و قاچاق سوخت از مرزهای شرقی نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی یافته بطوریکه بیشترین آمار از ابتدای امسال به ترتیب با ۷۹۰ مورد در سراوان، ۳۰ مورد در سیب و سوران، ۴۳ مورد در زاهدان، ۳۱ مورد در خاش و چهار مورد در خاش به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: با توجه به اندمیک بودن بیماری مالاریا در سیستان و بلوچستان در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت و خانههای بهداشت روستایی لام خون مالاریا و در برخی مراکز میکروسکوپیستهای مالاریا و کیت تشخیص سریع این بیماری وجود دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: افرادیکه دارای تب لرز، ضعف بدن، سردرد و سابقه تردد در مناطق مرزی پاکستان را دارند حتما به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند زیرا تاخیر در شناسایی و عدم درمان بیماری مالاریا باعث مرگ فرد مبتلا میشود.
وی اظهارداشت: هماینک در مراکز خدمات جامع سلامت در سیستان و بلوچستان کیتهای تشخیص سریع بیماری مالاریا وجود دارد.
زنگنه با اشاره به اینکه آموزش همگانی مهمترین رکن فعالیتهای مبارزه با مالاریا است،گفت: آشنایی مردم با راههای انتقال و علائم بیماری باعث شناسایی به موقع افراد مبتلا و کاهش چرخش انگل مالاریا در منطقه خواهد شد.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین دستاوردهای دانشگاه در سالهای اخیر حذف انتقال محلی بیماری مالاریا در محدوده تحت پوشش این دانشگاه بود، افزود: این مهم به لطف توسعه زیرساختهای لازم و همچنین برخورداری مناطق روستایی از برق پایدار و اقدامات مداخلهای دانشگاه به دست آمده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: بیماری مالاریا تقریبا در تمام شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مشاهده شده و بدنبال این افزایش؛ موارد بستری در بیمارستانها نیز افزایش پیدا که براساس آزمایشهای انجام شده از هر ۲ نوع انگلهای ویواکس و فالسیپاروم است.