علی مشیری رودسری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مناسبسازی محیط زندگی از سال ۹۱ در دستور کار دفتر توانمندسازی معلولین قرار گرفت و اعتبار مربوط به این فعالیت تامین شد. در حال حاضر تلاش می شود که هر سال بتوان قسمتی از این نیازها را پوشش داد.
وی ادامه داد: مناسب سازی محیط خانه با تغییرات در معماری و بازطراحی محیط متناسب با نوع و محدودیت های عملکرد فرد معلول انجام می پذیرد. بدیهی است بسیاری از تغییرات، نیازمند تامین تجهیزات مناسب سازی مانند بالابر، وسایل فعالیت های روزمره زندگی و تجهیزات مرتبط با معلولیت های هوشی رشدی، جسمی حرکتی، حسی و شناختی است. جهت انجام و تکمیل فعالیت مذکور تامین اعتبار در زمان مناسب مسیر میشود.
رییس گروه دسترسی و مناسب سازی دفتر توانمندسازی سازمان بهزیستی گفت: انجام تغییرات محیطی به زندگی مستقل افراد کمک کرده و به رفاه خانواده های آنان منجر می شود، از سوی دیگر انجام مطلوب مناسب سازی محیط زندگی به کاهش تقاضا از خدمات مراقبتی در منزل و مراکز مراقبتی منجر می شود.
به گفته مشیری، از وظایف اصلی کارشناسان این دفتر، ارایه مشاوره و الگو جهت تغییر در معماری محیط زندگی متناسب با شرایط و محدودیت های عملکردی افراد دارای معلولیت برای گروه های مختلف معلولین است به نحوی که فرد بتواند فعالیت های روزمره زندگی خود را با وسایل کمکی تا حد امکان به طور مستقل انجام دهد.
وی در ادامه به اقدامات انجام شده اشاره کرد و گفت: لحاظ کردن تجهیزات فعالیت های روزمره زندگی (وسایل انطباقی) جهت انجام فعالیت روزمره زندگی در دستورالعمل مناسب سازی محیط منزل، ارتقای سقف پرداخت کمک هزینه مناسب سازی مسکن به ۲۰۰ میلیون ریال در سال به افراد واجد شرایط دستورالعمل وآموزش کارشناسان و مددکاران در سطح استان و شهرستان و آشنایی آنان به مفاهیم روز مناسب سازی و زندگی مستقل از جمله اقدامات این دفتر است.
رییس گروه دسترسی و مناسب سازی دفتر توانمند سازی سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: همچنین پوشش سالانه حدودا ۱۵ هزارنفر از افراد واجد شرایط از این خدمت و ارایه سالانه حدود ۵۰۰۰ مورد تجهیزات انطباقی جهت گروه مختلف معلولین (بینایی، شنوایی، جسمی حرکتی، ذهنی و سالمندان) و آموزش مددکاران و کارشناسان مختلف سطوح مختلف استانی، تسهیلگران برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه، مددکاران مثبت زندگی از دیگر اقدامات بهزیستی جهت مناسب سازی محیط زندگی است.
مشیری به برنامه های آینده این دفتر اشاره کرد و افزود: استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در زمینه تجهیزات مرتبط با مناسب سازی، فعال کردن شرکت ها و تولید کنندگان در سطح استان های کشور و استفاده از ظرفیت های شرکای کاری خارج از سازمان جهت انجام طرح های مناسب سازی از جمله برنامه های آتی این دفترخواهد بود.