بجنورد-ایرنا- قائم مقام ارزیابی دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ۶۰ تا ۹۰ هزار محصول دانش بنیان در مدت ۱۰ ساله گذشته توسط ۳۰ شرکت تولید و تمامی این محصولات ارزیابی شد.

به گزارش ایرنا، حسین فتح اللهی روز سه شنبه در جلسه کارگاه فرآیند شرکت های دانش بنیان خراسان شمالی اظهار کرد: یکی از خدمات ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری به شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، شناسایی نیازها و معرفی آنها به شرکت‌های دانش‌بنیانی است که توانایی ارایه پاسخ‌های فناورانه را دارند و بر همین اساس طی چند سال اخیر شرکت‌های حقوقی و حقیقی که توانایی و تخصص لازم در زمینه ارزیابی و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و خلاق را داشتند به میدان آمدند و در کنار مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری به متقاضیان ارایه خدمات کردند.

وی درباره معیارهای ارزیابی و ضرورت وجود معیارهای یکسان در فرآیند ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان، افزود: پارک‌های فناوری می‌توانند با معرفی کارگزار ارزیابی و تشویق شرکت‌های مستقر در پارک به ثبت اطلاعات در سامانه دانش‌بنیان فرآیند ارزیابی این شرکت ها را تسریع کنند.

قائم مقام ارزیابی دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: شرکت ها در این مدت مورد ارزیابی کارشناسان قرار گرفته و به طور متوسط ۳۳ درصد آنان تایید شده اند.

وی افزود: در فرایند ارزیابی ها تعدادی از شرکت ها مورد تایید قرار نمی گیرد و برخی از شرکت ها محرمانه بودن را مطرح می کنند و داده ها و اطلاعات مورد نیاز برای ارزیابی را در اختیار کارشناسان قرار نمی دهند که باید تلاش شود که اقدامات خود را در این زمینه ادامه دهند تا در آینده تاییدیه را کسب کنند.

فتح اللهی اظهار کرد: شرکت های دانش بنیان سطح کشور در مدت ۱۰ سال بین ۶۰ تا ۹۰ هزار محصول را تولید کرده اند که تمامی این محصولات نیز مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.

سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه گفت: توسعه این استان نیازمند دیدگاه‌ها و تفکرات ارزشمند فناوران است تا علم و دانش به تجارت و درآمد تبدیل شود.

ناصر فخرموحدی افزود: برای توسعه و رشد شرکت های دانش بنیان از همه توان دستگاه های اجرایی استفاده خواهیم کرد تا فرایند های مراحل ایجاد شرکت های دانش بنیان تسهیل شود.

وی بر شناسایی نیازهای استان نیز تاکید کرد و گفت: از شرکت های دانش بنیان می خواهیم که مشکلات و نیازهای استان را با نگاه فناورانه خود برطرف کنند که در این راستا باید بین دستگاه های اجرایی، صنعت و شرکت های دانش بنیان نیز ارتباط دوسویه برقرار شود.