اصفهان - ایرنا - معاون فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان گفت: حدود ۱۴۵ واحد فناور در واحدهای مختلف این دانشگاه در استان فعالیت دارد که از بین آنها ۱۵ واحد دارای مجوز شرکت دانش‌بنیان است.

اکبر پیرستانی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه اصفهان از لحاظ واحدهای فناور در جایگاه برتر در میان دانشگاه های آزاد استان ها قرار دارد، افزود: در زمان حاضر این استان دارای ۱۶ مرکز رشد فناوری و پنج سرای نوآوری مصوب است.

وی با بیان اینکه سرای نوآوری مجموعه‌ای از بخش‌های مختلف مرتبط با فناوری مانند حل مسائل واحدهای صنعتی، شتاب‌دهنده، مدرسه خلاقیت و تجاری‌سازی است، اظهار داشت: سراهای نوآوری در زمینه های تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات، گیاهان دارویی، بذر و نهاده‌های کشاورزی، فرش ماشینی ( در کاشان) و مشترک دانشگاه آزاد اسلامی و اتاق بازرگانی استان اصفهان است.

پیرستانی تقویت ارتباط با صنعت و جامعه را یکی از رویکردهای اصلی معاونت فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد استان اصفهان برشمرد و تصریح کرد: در این ارتباط بر توسعه و تامین نیروی انسانی متخصص، دانش فنی و حل مسائل صنعت در بخش فناوری تاکید می شود.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۳۳ طرح فناوری در ارتباط با صنعت در واحدهای دانشگاه آزاد استان اصفهان تعریف شد که همه آنها به مرحله اجرایی رسید.

پیرستانی با بیان اینکه در ارتباط با صنعت، اقدام‌هایی مانند تشکیل شرکت‌های مشترک، توسعه بسیاری از شرکت‌ها و در دست گرفتن واحدهای تحقیق و توسعه برخی از واحدهای صنعتی داشتیم، اضافه کرد: از مهمترین طرح ها می‌توان به تولید بذر، گیاهان دارویی، آزمایشگاه های معتبر و توسعه مواد شیمیایی اشاره کرد.

وی کار اصلی سراهای نوآوری دانشگاه آزاد را حل مسائل صنعت دانست و گفت: استادان و دانشجویان با حضور در واحدهای صنعتی مشکلات آنها را بررسی و برای حل آنها راهکار ارائه می‌کنند بطوری‌که در یک مورد، دانشجویان دکترا موفق به اصلاح و تولید بُردهای الکترونیکی در یک واحد صنعتی شدند.

معاون فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، افزود: همچنین واحدهای فناور این دانشگاه دستاوردهای خوبی در زمینه کشاورزی دارند بطوری‌که در زمینه بذر که پیش از این همه نیاز ما از طریق واردات تامین می‌شد به تولید داخلی آن دست یافته اند و می توانند بخشی از نیاز این حوزه را تامین کنند.

به گفته وی، کشورمان سالانه به حدود ۶۰۰ میلیون بذر نیاز دارد که در زمان حاضر حدود ۸۰ میلیون انواع بذر مانند صیفی، خیار و فلفل دلمه ای در اصفهان تولید می‌شود و چشم انداز آن رسیدن به حدود ۲۰۰ میلیون بذر است.

پیرستانی درباره مشکلات ارتباط صنعت و دانشگاه تصریح کرد: دانشگاه ها و صنایع مختلف دور خود حصار کشیده بودند و از طرفی صنعت، موارد چندانی از حل شدن مشکلاتش به دست دانشگاه ها ندیده بود اما امروز ما در دانشگاه آزاد اصفهان تلاش کردیم که این چالش ها را برطرف کنیم، خودمان به سراغ صنعت رفتیم و صنعت هم از این موضوع استقبال کرد و در زمان حاضر شاهد حل شدن مشکلاتش به دست دانشگاهیان است.

دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان دارای ۲۷ واحد و مرکز با حدود ۷۵ هزار دانشجوست.