عباسعلی کیانی فرد روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این مناطق تحت فرسایش بادی شامل منطقه حاشیه کالشور روداب و منطقه حفاظت شده شیراحمد است که عملیات مقابله با بیابان زایی در سطح ۷۵۰ هکتار از این اراضی اجرا شده است.
وی با بیان اینکه شهرستان سبزوار به عنوان یکی از شهرستانهای برتر استان در زمینه اجرای طرح های بیابان زدایی انتخاب شده است، افزود: قرق ویژه در گستره چهار هزار هکتار از عرصه های منطقه از دیگر اقداماتی است که در راستای بیابان زدایی انجام شده است.
کیانی فرد گفت: اجرای طرح های بیابانزدایی منجر به استقرار پوشش گیاهی، تثبیت شن های روان، ترسیب کربن، کنترل و ذخیره رواناب و افزایش تولید علوفه در منطقه شده است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سبزوار گفت: این نهاد طی یکسال اخیر برای تامین نهال پروژه های نهال کاری بیابان زدایی شهرستان و استان، اقدام به تولید سه هزار اصله نهال گلدانی از گونه های بیابانی و ۵۰ هزار اصله نهال تاغ کرده است.
وی ادامه داد: طرح احیای اراضی بیابانی با استفاده از پخش سیلاب در حوزه آبخیز کال شور این شهرستان سال گذشته از سوی کارشناسان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری به عنوان پروژه برتر کشور برگزیده شد.
کیانی فرد افزود: از کل مساحت ۷۲۰ هزار هکتاری شهرستان سبزوار بالغ بر ۳۸۰ هزار هکتار مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی است که ۱۱۹ هزار هکتار آن کانون بحرانی است.
سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.