قشم - ایرنا - مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از ورود دو میلیون ۵۴۵ هزار و ۵۰۶ گردشگر در ۹ ماهه گذشته از سال جاری به این جزیره خبر داد و گفت: سال گذشته یک میلیون و ۶۰۰ هزار مسافر به نگین خلیج فارس وارد شدند که این آمار نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، رشد ۶۰ درصدی داشته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، افشار فتح‌ الهی عصر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه جزیره قشم اظهار داشت: ما در حوزه هزینه های عمرانی که امسال در ۹ ماهه ۱۴۰۱ انجام شده نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بیش از ۱۰۰ رشد داشته ایم و از ابتدای امسال تاکنون ۴۷۵ میلیارد تومان در حوزه های عمرانی و زیرساختی با توجه به شرایط بودجه ای حال حاضر کشور و وجود تحریم ها هزینه کرده ایم.

وی ادامه داد: در حوزه صنعت، ارزش تولیدات صنعتی منطقه آزاد قشم در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به لحاظ ارزی ۱۷۶ درصد و به لحاظ ریالی ۴۱ درصد رشد داشته است که متوسط و میانگین این دو عدد را اگر بخواهیم محاسبه کنیم ۸۴ درصد رشد ارزش تولیدات صنعتی در این جزیره بوده که به نظرم عدد بسیار قابل قبولی است که معادل ۷۹۸ میلیون دلار و ۵۸ هزار میلیارد ریال می شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم اضافه کرد: در حوزه سرمایه گذاری، ارزش سرمایه گذاری های اسمی که اتفاق افتاده تقریبا نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه برابر و ۳۳۲ درصد رشد داشته که این رقم نشان می دهد که توجه سرمایه گذاران به این جزیره بهتر شده اما این سرمایه گذاری اسمی و تاکنون محقق نشده است.

فتح الهی توضیح داد: در حوزه واردات به منطقه آزاد قشم نیز در ۹ ماهه ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۲۳ درصد رشد منفی داشته ایم و واردات به این منطقه آزاد کمتر شده است، اما در حوزه صادرات به داخل کشور ۳۹۴ درصد، صادرات به خارج کشور ۳۸۷ درصد رشد داشته ایم و حدود چهار برابر صادرات از منطقه آزاد قشم تغییر کرده است.

وی گفت: در حوزه صادرات مجدد هم در ۹ ماهه گذشته از سال جاری ۷۸۳ درصد یعنی بالغ بر هفت درصد رشد را شاهد هستیم و طراز تجاری منطقه آزاد قشم که در سال گذشته منفی ۸۶ میلیون دلار بوده امسال در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ مثبت ۳۲ میلیون دلار است و ۱۳۷ درصد رشد طراز اقتصادی داشته ایم که این آمار خیلی امیدوار کننده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم افزود: در حوزه شیلات و آبزی پروری هم به واسطه مجوزی آمار ما کم تر شده چرا که دیگر سازمان منطقه آزاد قشم مجوز فعالیت های شیلاتی و پرورش میگو را ندارد و رشد آن منفی است، ولی آنجایی که تولید واقعی باید اتفاق بی‌افتد، در حوزه تولید ماهی در قفس امسال نسبت به مدت مشابه در ۹ ماهه گذشته از سال جاری ۷۱ درصد رشد ارزشی و ۲۵ درصد رشد وزنی داشته ایم؛ در تولید میگو این آمار ۶۳ درصد افزایش ارزش ریالی و ۳۰ درصد افزایش وزنی تولید نسبت به سال گذشته دارد.

وی اظهار داشت: به لحاظ اشتغال نیز در هشت ماهه گذشته از سال جاری برای ۷۱ هزار و ۲۷۰ نفر اشتغال جدید در منطقه آزاد قشم ایجاد شده که این رقم نسبت نیز ۴.۵ درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش داشته است.

فتح الهی بیان کرد: در حوزه مسکن جوانان نیز از زمان ثبت نام مسکن روستایی تاکنون در ۴۲ روستا ثبت نام داشته ایم که از این ۴۲ روستا تا امروز ۳۶ روستا کلنگ زنی مسکن اتفاق افتاده و ۶ روستای دیگر باقی مانده که ظرف دو هفته آینده کلنگ احداث مسکن جوانان در آنها به زمین خواهد خورد. با اتمام این چند روستا وارد موضوع شهرها خواهیم شد. در این ۳۶ روستا دو هزار و ۸۷۸ نفر از جوانان روستایی جزیره قشم تعیین تکلیف شده اند و زمین ها به آنان تحویل شده است.

وی اظهار کرد: در حوزه آب نیز بنابر دستور مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی، آبرسانی به وسیله تانکر به برخی روستاهای جزیره قشم که با تنش آبی روبرو هستند از روز گذشته (دوشنبه بیست و نهم آذر ۱۴۰۱) در روستاهای کانی، دوستکو، گوری و مرادی آغاز شده و تا زمان پایان این بحران و به منظور فراهم ساختن آرامش خاطر مردم آبرسانی به وسیله تانکرهای سیار ادامه خواهد داشت.

جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک‌ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخت‌رسانی به کشتی‌های عبوری از آبراهه بین‌المللی و پارک‌های انرژی و زیست - فناوری آن شهرتی جهانی دارد.

از سوی دیگر، ویژگی‌های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌شود.

این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌های انرژی است.