به گزارش روز سهشنبه ایرنا از شبکه المسیره، مرتضی المرتضی، مسئول همکاریهای بینالمللی در وزارت بهداشت یمن در این باره گفت: داروهای مربوط به بیماری نارسایی کلیه در انبارهای وزارت بهداشت تا پایان سال جاری میلادی به اتمام میرسد.
وی افزود: چهار هزار و ۱۵۰ بیمار مبتلا به نارسایی کلیه در صورت قطع جلسات دیالیز و تمام شدن داروها با مرگ حتمی مواجه خواهند شد، بنابراین به سازمان ملل متوسل میشویم.
المرتضی سازمان ملل را به عدم پاسخگویی به درخواستهای صنعاء برای تهیه داروهای دیالیز متهم کرد و گفت: ماههاست که برای تهیه داروهای نارسایی کلیه برای سال ۲۰۲۳ به سازمانهای زیر مجموعه سازمان ملل مراجعه کردهایم و اما درحال حاضر تأخیر بر اوضاع حکم فرما است.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت صنعاء خاطرنشان کرد: به دلیل محاصره فرودگاه صنعاء و بندر الحدیده، دولت قادر به واردات دارو نیست.
ژانویه ۲۰۲۲، وزارت بهداشت یمن با هشدار نسبت به اتمام موجودی انبارهای دارویی یمن در نتیجه محاصره، از سازمان بهداشت جهانی خواسته بود تا داروهای نارسایی کلیه مورد نیاز بیماران یمن را تهیه کند.
عربستان سعودی همراه با امارات، بحرین، سودان، مصر و کویت در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد اما پس از گذشت تقریبا هفت سال از این تجاوز وحشیانه، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند.