به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، ووچویچ در بیانیهای کتبی که عصر سهشنبه منتشر شد، اعلام کرد: از نیروهای ماموریت بینالملل ناتو میخواهم که از خشونت و ارعاب علیه صربهای ساکن کوزوو جلوگیری کنند و فورا به تهدیدهای خطرناک آلبین کورتی نخستوزیر کوزوو واکنش نشان دهند.
وزیر امور خارجه صربستان با اشاره به عملیاتی که منجر به اخراج صربها از کرواسی شد، گفت: صربستان اجازه نمیدهد یک «عملیات طوفان» جدید انجام شود یا یک قتل عام دیگر مانند آنچه در مارس ۲۰۰۴ اتفاق افتاد روی دهد، زیرا صربستان بخشی از یک دنیای متمدن و حامی صلح و ثبات است.
اوضاع در کوزوو در ۶ دسامبر (۱۵ آذر) به طور ناگهانی در زمانی تشدید شد که نیروهای ویژه کوزوو همراه نیروهای ماموریت بینالملل ناتو (KFOR) شروع به تصرف ساختمانهای کمیسیون انتخابات در بخشهای شمالی این منطقه کردند.
در پی آن، ساکنان صربتبار منطقه خود را سازماندهی کردند و نیروهای کوزوو را تا پشت رودخانه «ایبار» عقب راندند و آنها را از کنار رودخانه ایبار عبور دادند.
در ۸ دسامبر (۱۷ آذر) حدود ۳۵۰ پلیس کوزوو با استفاده از خودروهای زرهی به بخش شمالی صربنشین منطقه حمله کردند و با ایجاد موانعی، بخش شمالی کوزووسکا میتروویکا را مسدود کردند.
کورتی نخستوزیر کوزوو چندی پیش در مصاحبهای با گاردین اظهار داشت که برداشتن موانع در بخش شمالی منطقه ممکن است منجر به ایجاد تلفات جانی شود.
به گزارش ایرنا، پس از آن که کوزوو یک افسر سابق صربتبار را به اتهام اقدامات تروریستی بازداشت کرد، صربهای شمال کوزوو جادههای اصلی را بسته و به سمت یک خودروی متعلق به دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در کوزوو آتش و نارنجک پرتاب کردند.
بر اساس گزارشها، پس از این تنشها، تعدادی از معترضان بازداشت شدند. اتحادیه اروپا، آمریکا و ناتو خواستار خویشتنداری طرفهای درگیر در ناآرامیها شدند.
مدتی پیش نیز موضوع تعویض پلاک خودروهای صربهای کوزوو که در نهادهای محلی وابسته به صربستان شماره شده بود، به یک معضل پرتنش تبدیل شد.
ماموران پلیس، قضات، دادستانها و دیگر کارکنان دولت در ماه نوامبر در پی دستور دولت کوزوو مبنی بر لزوم تعویض این پلاکها با پلاکهای صادر شده در کوزوو، کارهایشان را ترک کردند.
کوزوو در سال ۲۰۰۸ استقلال خود را از صربستان اعلام کرد اما بلگراد همچنان آن را بخشی از سرزمین خود میداند.