به گزارش ایرنا از خبرگزاری آناتولی ترکیه، فائو در بیانیهای از جهان خواست تا از معیشت پایدار در سومالی برای خروج این کشور از بحران قحطی حمایت کنند.
این سازمان اعلام کرده است که در سومالی نیاز فوری برای سرمایه گذاریهای کلان برای تقویت تاب آوری و معیشت روستایی برای شکستن چرخه گرسنگی وجود دارد.
سومالی در ماههای اخیر به دلیل خشکسالی ناشی از کاهش بارشها، افزایش شدید قیمت مواد غذایی و تشدید درگیریهای نظامی در آستانه قحطی قرار گرفته است.
بر اساس این بیانیه، پیشبینی میشود حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در سومالی بین ژانویه تا مارس ۲۰۲۳ با ناامنی شدید غذایی مواجه شوند و حدود ۷۲۷ هزار نفر تا ژوئن آینده با ناامنی غذایی فاجعهباری روبرو خواهند شد.
این گزارش افزوده است: اتین پیتر اشمیت نماینده فائو در سومالی گفته که وضعیت وخیم است.
وی افزود: سطح کنونی کمکهای بشردوستانه به جلوگیری از پیامدهای فاجعهبار کمک میکند اما برای متوقف کردن خطر قحطی برای بیش از چند ماه کافی نیست.
نماینده فائو در سومالی اضافه کرد: مردم در سومالی به دلیل سطح اضطراری ناامنی غذایی جان خود را از دست میدهند.
پیش تر فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل گفته بود که بیش از ۱۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در اتیوپی، کنیا و سومالی با ناامنی شدید غذایی روبرو هستند.
معاون سخنگوی سازمان ملل اضافه کرد: بیش از ۱۲ میلیون نفر نمیتوانند به آب سالم کافی دسترسی داشته باشند. زنان و کودکان برای آوردن آب باید مسیر طولانی طی کنند و در این مسیر در معرض خطر تشنگی و همچنین خشونت فیزیکی و جنسی قرار میگیرند.
در آفریقا دهها میلیون نفر از مردم تاکنون به دلیل کووید-۱۹، درگیریهای مسلحانه، شوکهای ناشی از تغییرات آب و هوایی و مشکلات اقتصادی گرفتار فقر شدید شدهاند.