به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد حیدری» در حاشیه این نشست در گفت و گو با خبرنگاران افزود: امروز در راس هیات اقتصادی تجاری با معاون استاندار گرمیان در محل پایانه مرزی پرویزخان عراق در خصوص مسایل مهم تجاری و بازرگانی و تقویت روابط ۲ جانبه بحث و گفت و گو کردیم.
وی اظهار داشت: تمام نگرانیها، مسایل و دغدغههای تجار و رانندگان و مسایلی که مدیران باید روزانه به آن توجه کنند، در این نشست مطرح شد و تصمیمات و تفاهم هایی صورت گرفت و مهمتر از همه اینکه قرار شد یک برنامه مشترک اجرایی برای سه ماهه پایانی سال طراحی و عملیاتی شود که بتوانیم شاهد افزایش حجم تبادلات تجاری و بازرگانی از مرز رسمی پرویزخان به عنوان یکی از مرزهای بسیار مهم کشورمان باشیم.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین در ادامه گفت: هدف ما این است که در برنامه پیش رو با تلاش ۲ طرف جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق، حجم ورود کامیون ها در مرز پرویزخان از هزار کامیون فعلی عبور کند و حجم ارزآوری در این مرز در ماه های پیش رو نسبت به هفت هشت ماه گذشته به یک و نیم تا ۲ برابر برسد.
حیدری ادامه داد: همچنین قرار شد تا در زمینه کالاهای مورد مبادله یک کمیته سه نفره از سوی ما و طرف عراقی مباحث جاری را مورد رسیدگی قرار دهند تا زمینههای یک کار بزرگ فراهم و منجر به حسن همجواری و توسعه روابط و افزایش همکاریهای ۲ طرف و رفع مسایل و مشکلات در مرز شود.
وی بر اجرای برنامه های راهبردی در مرز پرویزخان برای منتفع شدن مردمان ۲ طرف و توسعه روابط بازرگانی جهت ایجاد زمینه فعالیت های تجاری و ارتقای معیشت مرزنشینان تاکید کرد.
او گفت: معتقدیم مرز پرویزخان با توجه به ویژگی هایی که دارد از مرزهای مهم ما با اقلیم کردستان عراق است ولی در حد مطلوب حجم مبادلات تجاری خود قرار نگرفته از این رو باید سطح روابط تجاری را افزایش دهیم و برای سال آینده سقفی تعیین کنیم تا به آن هدف برسیم.
هدف ما توسعه مناسبات مرزی در پرویزخان است
معاون استاندار گرمیان اقلیم کردستان عراق نیز گفت: برای رفع مشکلات ۲ طرف با هدف توسعه مناسبات مرزی در پرویزخان تلاش و هم اندیشی می کنیم.
«رامیار محمد» افزود: امروز از مرز پرویزخان اقلیم کردستان عراق بازدیدی داشتیم تا ضمن بررسی مسایل و مشکلات مرز با یک هم اندیشی با سرپرست فرمانداری قصرشیرین و هیات همراه بتوانیم شاهد توسعه مناسبات ۲ طرف و افزایش همکاری ها و سطح مبادلات از این مرز باشیم.
از مباحث مورد بحث در این نشست تلاش ۲ طرف بر افزایش ترانزیت و صادرات، تعیین تکلیف نحوه و زمان ورود کامیون های حامل قیرهای بشکه ای به داخل خاک ایران، ایجاد شرکت حمل و نقل بین المللی بین ۲ طرف که تعداد ورود کامیون های صادراتی عراقی با تعداد کامیون های ایرانی همخوانی داشته باشد، تلاش برای کنترل و نظارت هرچه بیشتر طرف عراقی بر کامیون های خالی در ورود به ایران، بود.
مدیرکل گمرک پرویزخان نیز در این دیدار با بیان اینکه پرویزخان از مرزهای مهم ۲ کشور برای توسعه مراودات تجاری است، گفت: مرز پرویزخان در شهرستان قصرشیرین و استان کرمانشاه به دلیل اشتراکات فرهنگی زبانی و قومی که با منطقه اقلیم کردستان عراق دارد از گذشته های دور محل و معبری برای مراودات بوده است.
«قاسم مطلبی» افزود: حجم مبادلات تجاری و تردد مسافر در مرز پرویزخان بسیار زیاد است و بخش مهمی از کالاهای غیر نفتی از این مرز به عراق صادر میشود.
وی اظهار کرد: برای توسعه روابط ۲ طرف نیاز است مسائل و مشکلاتی که در مسیر صادرات کالا وجود دارد با رایزنی مسولان ۲ طرف حل شود.
وی ادامه داد: هم اکنون با روابط خوبی که بین مدیر مرز پرویزخان عراق با گمرک پرویزخان قصرشیرین وجود دارد بسیاری از مسائل در قالب رایزنی های تلفنی و جلسات مختلف برطرف میشود.
استان کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرز پرویزخان در شهرستان مرزی دارد
استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که در امتداد این مرزها، ۲ مرز رسمی و فعال خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با بخش حکومت مرکزی و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت میگیرد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.