به گزارش ایرنا مدیر توزیع برق شهرستان دزفول در آیین بهره برداری و آغاز عملیات برق رسانی به روستاهای محروم دزفول در روستای المهدی بخش سردشت این شهرستان گفت: به پاس خدماتی که عشایر و روستاییان در نقاط محروم شهرستان متحمل شدند و تلاش فراوانی برای پویایی و سرزندگی این مناطق محروم داشتند، تامین برق این روستاها با دستور نماینده مردم دزفول در مجلس در دستور کار قرار گرفت.
برق به روستاهای مسیر آبشار شوی رسید
محسن نمازیفر با بیان اینکه تامین بودجهای به این گستردگی در شرایط فعلی نیازمند پیگیری نماینده و فرماندار بود، گفت: آبشار شوی به عنوان بزرگترین آبشار خاورمیانه در بخش شهیون شهرستان دزفول واقع شده و گردشگران زیادی از اقصی نقاط کشور در طول سال به این محل سفر میکنند.
وی نبود برق در روستاهای مسیر شوی را از دغدغههای شهرستان دزفول به ویژه در حوزه گردشگری دانست و افزود: گردشگرانی که در طول سال برای بازدید به آبشار شوی میآمدند به علت نبود برق در روستاها در آرامش نبودند به همین منظور طرحی در سال گذشته تعریف و اعتباری از توانیر گرفته شد تا روستاهای در مسیر آبشار شوی تامین برق شوند.
مدیر توزیع برق دزفول بیان کرد: آخرین نقطه قبل از آبشار شوی روستای پیر چل و سرتنگ است که با پیگیریهای فراون و احداث حدود ۲۰ کیلومتر شبکه فشار متوسط و نصب سه دستگاه ترانسفورماتور با اعتباری افزون بر ۱۷۰ میلیارد ریال برقرسانی شد.
وی افزود: مسیر موردنظر بسیار سخت گذر بود به طوری که بارها خودروی حمل ترانس به دره سقوط و با وجود تحمیل ضررهای مالی فراوان، این امر محقق و به روستاها برقرسانی شد.
به گزارش ایرنا، آبشار شوی به ارتفاع حدود ۸۵ متر و عرض ۷۰ متر از جمله جاذبههای طبیعی و گردشگری شمال استان خوزستان بوده و از ظرفیت بالایی برای توسعه صنعت گردشگری برخوردار است.
این آبشار یکی از بزرگترین و زیباترین آبشارهای ایران است که در دهستانی به نام شوی از توابع بخش شهیون شهرستان دزفول و در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری شهر دزفول قرار دارد.
خبرگزاری ایرنا پیش از این گزارشی با عنوان آبشار شوی جاذبه ای طبیعی و منحصر بفرد در دزفول منتشر کرده که پیشنهاد می شود مطالعه شود.
آغاز عملیات برق رسانی به پنج روستای محروم شهرستان دزفول
مدیر توزیع برق دزفول همچنین اظهارکرد: بخشهای کوهستانی سردست و شهیون بیش از ۷۰ درصد از مساحت شهرستان دزفول را تشکیل میدهند و عشایر زیادی در این مناطق ساکن هستند از این رو روستای کلاهدون، ذلیاب علیا و ذیلاب سفلی و پاچل چلاورز نیز برقرسانی شدند.
وی افزود: برخی نقاط تازه ساخت روستای المهدی نیز برق نداشتندکه مشکل این مناطق همراه با مدرسه ساخته شده توسط بنیاد برکت با ۱۵ میلیارد ریال اعتبار به زودی برقرسانی میشوند.
نمازیفر بیان کرد: عملیات برقرسانی به چهار روستای چال کنار، توسوخته، تله بالا و چم طویله نیز از امروز آغاز میشود تا با تامین برق از مهاجرت روستاییان جلوگیری شود.
مدیر توزیع برق دزفول با بیان اینکه امکان برق رسانی به ۲۵۰ خانوار در مناطق دره کاید و احمدفداله وجود ندارد؛ گفت: برق این خانوارها از طریق پنل خورشیدی تامین میشود که برای ذخیره کردن انرژی برای هر خانوار باید هشت باتری استفاده کنیم.
وی افزود: تامین باتری و پنل برای انرژی خورشیدی هر خانوار حدود ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار نیاز دارد این در حالی است که باتریهای موردنظر بعد از چهار سال قابل استفاده نیستند.
نمازی فر اظهارکرد: در حال حاضر باتریهای این خانوارها خراب شده که با مشورت نماینده و فرماندار دزفول قرار شد از ظرفیت بنیاد مستضعفان برای جایگزینی باتریها استفاده شود.
وی افزود: موضوع تامین باتری از طریق نامه نگاری نماینده دزفول با رئیس نباید مستضعفان مطرح شد که به نتیجه رسیده و اکنون ۱۷۰ دستگاه باتری تهیه، نصب و روستاییان از نعمت برق برخوردار شدند.
مدیر توزیع برق دزفول از زحمات و همیاری نماینده، فرماندار، بخشدار و روستاییان که با صبر و تامل خود باعث شدند بتوانیم خدمات بیشتری ارایه کنیم، قدردانی کرد.
زیرساختهای دزفول باید برای توسعه گردشگری فراهم شوند
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: خدمات ارائه شده ناشی از زحمات و پیگیریهای مستمر است چراکه دستور به تنهایی راهگشا نیست.
سید احمد آوایی از پیگیری بخشداری، شرکت توزیع برق و فرمانداری برای به ثمر رسیدن این طرحها قدردانی کرد و افزود: وعدهها باید عملی باشند و به نتیجه برسند.
وی با تاکید بر لزوم ارایه گزارش کار به منظور امیدوار کردن مردم افزود: دشمنان داخلی و خارجی در حال مایوس کردن مردم هستند از این رو باید به آنها ثابت کرد در چنین شرایط سخت تحریم کارها پیش میروند.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: کشورهای زیادی مانند ترکیه با صنعت گردشگری اداره میشوند؛ اگر زیرساختهای گردشگری فراهم نشوند شاهد توسعه گردشگری نخواهیم بود.
وی خواستار توسعه متوازن شد و افزود: امکانات باید عادلانه توزیع شوند تا شاهد توسعه در همه نقاط باشیم.
آوایی با بیان اینکه گردشگری منطقه با تامین برق و آب در شوی رونق خواهد یافت، اظهار امیدواری کرد با انسجام و توکل بر خدا پیگیری مشکلات باشیم و با بازکردن گره های شهر و کشور به مردم امید دهیم.