به گزارش ایرنا علی باستین روز چهارشنبه در آیین گشایش کنفرانس بین المللی نفت ، گاز و پتروشیمی خلیج فارس در بوشهر افزود: در زمان حاضر ۷۵ درصد از تولید ناخالص داخلی بوشهر در این حوزه است اما نیروی شاغل این استان در بخش صنعت تنها ۲۵ درصد است که میتوان با راهاندازی صنایع میان دستی و پایین دستی صنعت نفت این سهم را افزایش داد.
وی یادآورشد: بوشهر با ۱۸ واحد پتروشیمی فعال، تولید کننده ۵۰ درصد از محصولات پتروشیمی کشور است و با برخورداری از میدانهای نفت خشکی و دریا ۱۴ درصد تولید نفت کشور را به خود اختصاص داده است.
باستین افزود: صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در بخش بالادستی و در خودکفایی تامین قطعات و تجهیزات نیز رشد و پیشرفت خوبی داشته اما این پیشرفت در سطح میان دستی و پایین دستی متناسب نبوده است و سبب شده تا سهم اشتغال استان در این بخش پایین باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر گفت: با اینکه به برکت نظام اسلامی توسعه صنعتی در جنوب استان بوشهر به خوبی شکل گرفته اما این توسعه در سطح این استان متوازن نیست و برخی از شهرستانهای آن نرخ بیکاری بیش از ۲۰ درصد دارند.
وی بیان کرد: مدیریت استان این آمادگی را دارد تا شرایط را برای استقرار صنایع پایین دستی صنعت نفت در شهرستانهای مرکزی مانند دشتی و دشتستان فراهم کند.
باستین بر ضرورت اقدام این صنایع برای کاهش آلایندگی محیط زیست تاکید کرد و گفت: امروز هزاران تن CO۲ در هوای جنوب استان بوشهر منتشر میشود و فلر سوزیهای پالایشگاههای گازی آلوده کننده هوای عسلویه است.
وی گفت: مردم این شهرستان انتظار دارند صنعت نفت در راستای مسئولیتهای اجتماعی خود اقدامات موثری برای کاهش این آلایندگی انجام دهد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر ادامه داد: قرار است ۳.۵ درصد از رشد اقتصادی کشور با ارتقای بهرهوری و فعالیت دانش بنیان حاصل شود و دانشگاه خلیج فارس به عنوان دانشگاه مادر استان بوشهر باید به قطب تولید دانش و مرجعیت علمی حوزه نفت، گاز و پتروشیمی تبدیل شود.
باستین با اشاره به نقش دانشگاه خلیج فارس در تامین نیروی متخصص صنایع حوزه انرژی استان بوشهر، تاکید کرد: صنعت نفت باید برنامه خود برای تامین نیروی انسانی را تا ۲۰ سال آینده اعلام کند تا دانشگاه خلیج فارس و فنی و حرفهای استان بوشهر برای تربیت نیروی بومی برنامه ریزی کند.
همایش بین المللی ۲ سالانه نفت، گاز و پتروشیمی خلیج فارس در بوشهر گشایش یافت