به گزارش چهارشنبه اداره کل روابط عمومی استانداری یزد، مهران فاطمی در هفتمین نشست پیشکسوتان جهاد و شهادت استان یزد، یکی از موضوعات مورد پیگیری در طول یکسال اخیر را تعیین تکلیف پروژههای بزرگ آبی استان عنوان کرد و گفت: در صورت عدم پیگیری مباحث این حوزه، در ۱۰۰ سال آینده شاید نامی از یزد در نقشه جغرافیایی کشور نباشد یا به منطقه و مرز کوچک محدود شود.
وی با بیان اینکه یکی از پروژه های بزرگ آبی استان پروژه انتقال آب از دریا به استان به طول خط ۸۳۰ کیلومتر است، اظهار داشت: اجرای این پروژه به بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد تومان معادل کل اعتبار ۱۳۰ سال استان یزد نیاز داشت که در این زمینه پیشنهاد تامین مالی پروژه از محل فروش یکی از معادن مطرح و پیگیری شد.
استاندار یزد با بیان اینکه خوشبختانه پیش نویس مصوبه مذکور آماده شده است، گفت: در این زمینه در مدت سه سال مبلغ ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از محل حقوق دولتی معادن برای اجرای این پروژه آبی اختصاص پیدا خواهد کرد.
فاطمی در ادامه از آغاز عملیات اجرایی پروژه انتقال آب از دریا به استان یزد در جریان سفر رئیس جمهور به استان خبر داد.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد آب شرب و بهداشت استان از خط اول انتقال آب به استان تامین می شود، افزود: در صورت تعرض به این خط و عدم تعمیر آن در مدت ۲۴ ساعت، مجبور به جیره بندی آب می شدیم لذا به منظور افزایش تاب آوری استان ایجاد خط پدافندی انتقال آب از منابع صنعت به آب شرب در دستور کار قرار گرفت.
استاندار یزد ادامه داد: با تاکید شخص رئیس جمهور و معاون اول ایشان مقرر شد خط انتقال آب اجرا شده توسط چادرملو، گل گهر سیرجان و مس سرچشمه از محل خلیج فارس، با اتصالی به اصلی ترین مخزن آب یزد متصل شود.
فاطمی با بیان اینکه اجرای خط پدافندی مذکور به ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت، اظهارداشت: با پیگیری صورت گرفته این خط از محل مسئولیت های اجتماعی مجموعه چادرملو اجرا شد.
استاندار یزد با بیان اینکه خط مذکور قابلیت افزودن سالیانه تا ۳۰ میلیون مترمکعب آب به مخازن آب یزد را دارد گفت: هم اکنون نیز این خط در مواقع اضطرار برای جلوگیری از افت فشار و قطعی آب مورد استفاده قرار می گیرد.
دانش فنی تولید واکسن کرونا در دولت سیزدهم محقق شد
فاطمی در بخش دیگری از سخنانش به روایت بخشی از اقدامات و فعالیت های انجام شده و در حال پیگیری استان از ابتدای استقرار دولت سیزدهم در استان پرداخت و خاطرنشان کرد: آغاز فعالیت دولت سیزدهم با بلیه بزرگ کرونا همراه بود ویروسی که نظام آموزشی را تعطیل و فعالیت های اقتصادی را دچار مشکلاتی کرده بود.
وی با بیان اینکه در زمان فعالیت دولت سیزدهم، کشور در موج پنجم کرونا قرار داشت، گفت: در آن زمان، درصد پوشش واکسیناسیون قریب به ۱۹ درصد بود اما در پرتو اقدامات تبیینی و پیگیری های انجام شده درصد پوشش دز اول واکسیناسیون به بالای ۹۰ درصد، دوز دوم به بالای ۸۵ درصد و دوز سوم به حدود ۴۵ درصد رسید.
استاندار یزد ادامه داد: در ابتدا تمام واکسن ها وارداتی بود اما در این دولت با اتکا به نیروهای متخصص به دانش فنی تولید واکسن دست یافتیم و تعداد فوتی های کرونایی به صفر رسید.
فاطمی با بیان اینکه اقناع جامعه برای مدیریت مسائل مربوط به کرونا کار سختی بود، گفت: با توجه به اهمیت موضوع، جلسات هفتگی ستاد ملی مبارزه با کرونا به صورت هفتگی به ریاست شخص رئیس جمهور و با حضور استانداران برگزار و متعاقب آن جلسات استانی این ستاد تشکیل و اقدامات لازم پیگیری می شد.
وی همچنین به جای خالی برنامه تحولی در استان اشاره و تصریح کرد: با توجه به لزوم برنامه محور بودن، یکی از مهمترین اقدامات مورد پیگیری توسط استان؛ از همان نخستین ماه های آغاز فعالیت، تدوین برنامه تحولی یزد متناسب با مزیت های موجود و با نگاه کاملا عملیاتی بود.
استاندار یزد با بیان اینکه این برنامه تحولی در نوع خود در کشور بی نظیر است، گفت: کلیه محورهای این برنامه تحولی با مشارکت بدنه اداری و صاحب نظران و اندیشمندان هر بخش تدوین شده و می تواند فصل جدیدی از توسعه و پیشرفت را به روی استان یزد باز کند.
۲۰۰۰ میلیارد تومان طی هفت ماه گذشته به استان یزد تزریق شد
فاطمی در بخش دیگری از سخنانش به سفر رئیس جمهور به استان اشاره و خاطرنشان کرد:حجم اعتبارات پروژه های مصوب سفر رئیس جمهور بیش از ۷ هزار میلیارد تومان بود همچنین ۳۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای قریب به ۲۰۰۰ پروژه اقتصادی با پیشرفت بیش از۴۰ -۵۰ درصد به تصویب رسید.
استاندار یزد ادامه داد: از اسفندماه سال گذشته تا پایان شهریورماه سالجاری یعنی ظرف هفت ماه، ۲۰۰۰ میلیارد تومان پول نقد وارد استان شد که نتیجه آن فعالسازی اکثر پروژه های تعطیل بود .
فاطمی با بیان اینکه اعتبارات عمرانی یک سال استان ۵۰۰ میلیارد تومان است، تصریح کرد: به تعبیری ظرف مدت هفت ماه ۲۰۰۰ میلیارد تومان معادل اعتبارات عمرانی ۴ سال پول وارد استان شد.
وی با ابراز امیدواری نسبت به افتتاح برخی پروژه های احیا شده از دهه فجر امسال، خاطرنشان کرد: با تکمیل پنج بیمارستان نیمه تمام استان حدود ۷۰۰ تخت به ظرفیت تخت های بیمارستانی استان اضافه می شود.
تایید نهایی ۴۵ هزار متقاضی مسکن در استان یزد
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنانش به قول رئیس جمهور مبنی بر «ساخت یک میلیون مسکن در سال» اشاره کرد و گفت: سهم استان یزد در این حوزه ساخت ۵۴ هزار واحد است که در این راستا بر اساس آخرین آمار ۱۱۵ هزار نفر در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده اند که حدود ۴۵ هزار نفر از متقاضیان تائید نهایی شده اند.
وی با بیان اینکه در ابتدای فعالیت به عنوان استاندار یزد قریب به هفت هزار واحد آپارتمانی با با پیشرفت فیزیکی اندک در استان در حال احداث بود، خاطرنشان کرد: به منظور تسریع در روند اجرای پروژه های در دست احداث و برنامه ریزی برای ساخت واحدهای جدید جلسات شورای مسکن استان به صورت هفتگی و مستمر برگزار و مسائل دنبال شد.
استاندار یزد با بیان اینکه آپارتمان نشینی با فرهنگ و اصالت یزدی ها سازگار نیست، گفت: بر این اساس برای اولین بار در کشور، در استان یزد تصمیم بر ویلایی سازی پروژه های نهضت ملی مسکن گرفته شد و هماهنگی های لازم برای تحقق آن صورت گرفت.
فاطمی ادامه داد: بر اساس تصمیم گیری های انجام شده، در تمامی مناطق استان به جز شهرستان های دارای محدودیت زمین، قطعات ۲۵۰ متر مربعی و در منطقه حسن آباد قطعات ۳۵۰ مترمربعی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به تلاش استان جهت افزایش کیفیت و کاهش هزینه ساخت و سازها، اضافه کرد: به منظور عدم تحمیل فشار بر متقاضیان، واحدهای مسکونی به صورت کامل آماده و تحویل آن ها نمی شود بلکه اقدامات مربوط به سفت کاری، نماسازی و نصب درب و پنجره انجام و واحدها در اختیار افراد قرار می گیرد تا به مرور و متناسب با درآمد خود خانه را تکمیل کنند.
استاندار با بیان اینکه ۲۵ هزار نفر از واجدین شرایط طرح نهضت ملی مسکن از شهر یزد هستند، گفت: در این راستا پهنه هزار هکتاری در نظر گرفته شده که در حال حاضر طرح آماده سازی ۴۰۰ هکتار آن تقریبا نهایی شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه با احداث این تعداد واحد در سایت مذکور، شهر جدیدی احداث می شود، اظهار داشت: این شهر دقیقا براساس معماری اسلامی_ ایرانی_ یزدی طراحی و پیاده سازی و در طراحی های تمام پیوست های فرهنگی و اجتماعی دیده شده است.
فاطمی در ادامه با بیان اینکه استان یزد به مرکز نمونه انرژی خورشیدی کشور تبدیل شده است، گفت: یزد پیشروترین استان در مسئله انرژی خورشیدی بوده و برنامه ی ما تولید ۲۰۰۰ مگاوات برق خورشیدی در مدت ۴ سال است.
استاندار یزد ادامه داد: تاکنون ۸۴ مگاوات برق خورشیدی وارد شبکه شده و نزدیک به ۴۰۰ مگاوات قرار داده بسته شده است.
وی از دیگر اقدامات انجام شده در طول یک سال اخیر را تاسیس شرکت پروازی یزد ایر ایران با سرمایه گذاری هزار میلیارد تومانی عنوان و خاطرنشان کرد: تعدادی از هواپیماها خریداری شده و تعدادی در حال خریداری است.
فاطمی با بیان اینکه این شرکت پروازی در دهه فجر افتتاح می شود، گفت: برنامه ریزی اولیه ما افتتاح شرکت در مهرماه سالجاری بود اما تحریم های ظالمانه و برخی مشکلات دیگر سبب تاخیر در این روند شد.
استاندار یزد در ادامه به برنامه ریزی استان جهت تربیت ۴۰۰۰ حافظ قرآن به نیت ۴۰۰۰ شهید استان تا پایان دولت سیزدهم و نیز اختصاص اعتبارات لازم جهت رونق فعالیت های قرآنی استان اشاره کرد.
وی در بخش پایانی سخنانش به اتفاقات اخیر و دسیسه های دشمنان برای توقف دور تند موتور پیشرفت کشور و انحراف اذهان اشاره و خاطرنشان کرد: مردم و دولت همچنان پای کار هستند و ما تمام تلاش خود را برای نوکری مردم و خدمت به آن ها انجام خواهیم داد.