ریپ زدن گیربکس اتوماتیک یکی از مشکلات مربوط به گیربکس است که به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود. در اینجا نگاهی به دلایل این مشکلات رایج در انواع گیربکس‌های اتومات خواهیم داشت.

ریپ زدن گیربکس اتوماتیک

گیربکس به عنوان بخش حساس و بسیار مهم خودرو، نقش مهمی را در به حرکت در آوردن ماشین دارد. عدم توجه کافی به این قسمت از خودرو می‌تواند هزینه‌های بسیار بالایی را برایتان به وجود بیاورد. ریپ زدن گیربکس اتوماتیک از مشکلات موجودی است که احتمال دارد برای هر خودرویی به وجود بیاید. این که با این مشکل و علائم آن آشنا باشید و بدانید باید چه اقدام مهمی را انجام دهید، در تعمیر و بهبود وضعیت خودروتان بسیار مهم است. در زیر ما در مورد این عیب و عیب‌های مشابه در گیربکس خودرو بیشتر صحبت می‌کنیم. بنابراین اگر دوست دارید اطلاعات خود را در این زمینه بیشتر کنید، حتما تا پایان همراه ما باشید.

فهرست مطالب

ریپ زدن خودرو چیست

علت لرزش گیربکس اتوماتیک

صدای دنده عقب گیربکس اتوماتیک

ریپ زدن خودرو چیست

در ابتدا به این سوال پاسخ خواهیم داد که ریپ زدن خودرو چیست و این اصطلاح در چه زمانی به کار می‌رود. در حالت کلی به لرزش‌های غیرعادی و صداهای غیرمعمول خودرو که همراه ما مواردی همچون مکث و نوسان در دور موتور است، ریپ زدن گفته می‌شود.

ریپ زدن گیربکس اتوماتیک نیز در خودروهای اتومات توسط بسیاری از افراد گزارش شده است و به دلیل آن که هزینه تعمیر گیربکس‌های اتومات بسیار بالا است، باید حتما به طور فوری نسبت به تعمیر آن اقدام کرد. یکی از دلایل اصلی ریپ شدن خرابی یا کثیف بودن شمع خودرو است. مشکل در سیستم سوخت رسانی ماشین نیز علت دیگری است که باید توسط افراد با تجربه و متخصص تعمیر گیربکس های اتوماتیک در این حوزه (آدرس تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک : کلیک ) تشخیص داده شود. عدم تنظیم موتور، مشکل در سیلندرها و ... نیز می‌توانند روی ریپ زدن تاثیرگذار باشند.

علت لرزش گیربکس اتوماتیک

ریپ زدن گیربکس اتومات خود را به شکل لرزش هم نشان می‌دهد و باید دید علت لرزش گیربکس اتومات در حالت درجا چیست؟ یکی از اصلی‌ترین دلایل این مشکل، وجود ایراد در توربین گیربکس است. توربین به عنوان واسط میان موتور و گیربکس عمل می‌کند و اگر به درستی کار نکند و معیوب شود، لرزش گیربکس را به دنبال خواهیم داشت.

خرابی دسته گیربکس هم دیگر دلیل این لرزش است؛ این دسته‌ها برای اتصال به بدنه طراحی شده‌اند که در صورت خرابی لرزش گیربکس به دنبال آن اتفاق می‌افتد. از دیگر دلایل این عیب باید به مشکل و خرابی در بلبرینگ و چرخ دنده‌ها اشاره کنیم.

البته باید گفته شود وجود مشکل در ترمز، فرمان، لاستیک و سایر قسمت‌های خودرو هم می‌توانند به عنوان عامل لرزیدن خودرو به حساب بیایند.

به همین دلیل تشخیص این که منشا این مشکل در کدام بخش است کار سختی خواهد بود و تنها مراکز و افراد آگاه و متخصص می‌توانند این مورد را تشخیص داده و بهترین راهکار را هم در این زمنیه ارائه کنند. وظیفه افراد در این شرایط تنها مراجعه و انتقال ماشین به مراکز تخصصی است. بنابراین به محض احساس لرزش در خودرو و ریپ زدن گیربکس اتوماتیک، حتما به مرکز تخصصی تعمیرات گیربکس مراجعه کنید

صدای دنده عقب گیربکس اتوماتیک

برخی افراد نیز از صدای غیرعادی گیربکس اتومات خودرو خود در حین دنده عقب شکایت می‌کنند. اما دلیل این مشکل چیست؟ معمولا صدایی که در حین دنده عقب گرفتن در خودروهای با گیربکس اتومات شنیده می‌شود و بیانگر مشکلی در گیربکس خودرو است، صدایی مانند جیغ و زوزه است.

یکی از دلایل اصلی بروز این مشکل برخورد کردن دنده هرزگرد با دیگر دنده‌های موجود است. دنده‌های هرزگرد برای دنده عقب بهترین گزینه هستند؛ اما برخی موارد در خصوص آن‌ها باعث بروز چنین مشکلاتی نیز می‌شود. برخورد دندانه‌های دو دنده هرزگرد باعث ایجاد صدا در حیم دنده عقب می‌شود.

کم بودن روغن گیربکس اتوماتیک نیز دلیل اصلی دیگر این ایراد به شمار می‌آید. همانطور که می‌دانید روغن گیربکس وظایف مهمی همچون خنک سازی و روانسازی قطعات داخلی را دارد و در شرایطی که میزان کمی از این روغن در گیربکس موجود باشد، احتمال برخورد بین اجزا بسیار بالا می‌رود و می‌تواند باعث تولید صدا شود. التبه علاوه بر تولید صدا این کم بودن روغن مشکلات بسیار جدی‌تری را هم به دنبال خواهد داشت.

دیگر دلیل وجود این صدا تنظیم نبودن و درگیر نبودن کامل چرخ‌دنده‌ها است که حتی در مقادیر بسیار کم هم باعث ایجاد صدا می‌شود. گفتنی است استهلاک چرخ‌ دنده‌ها هم دیگر عامل مهم در این مشکل است.

جمع‌بندی

علت ریپ زدن گیربکس اتوماتیک ممکن است متفاوت باشد. اما باید بدانید در زمانی که اولین نشانه‌ها و علائم مشکوک را مشاهده کردید، باید به مرکزی حرفه‌ای و تخصصی برای تعمیر گیربکس مراجعه کنید. گیربکس بخش تعیین‌کننده‌ای در خودرو است که عدم رعایت نکات مهم و کلیدی در آن باعث بروز خرابی‌ها و در ادامه خسارت‌های مالی بسیار می‌شود.

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.