مشهد-ایرنا- مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: با همکاری ساتبا(سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق)، مکان‌یابی شهرکهای خورشیدی در برخی استان‌ها انجام گرفت که تعدادی از آنها به مرحله بهره برداری رسیده است.

به گزارش ایرنا، علی رسولیان چهارشنبه شب در نشست هم اندیشی با فعالان صنایع کیف، کفش و نساجی خراسان رضوی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی مشهد افزود: هم اکنون زمین های لازم برای ایجاد شهرک خورشیدی در ۹۲ شهرک صنعتی کشور شناسایی شده و سازمان صنایع کوچک آماده واگذاری زمین مورد نیاز برای راه اندازی نیروگاه خورشیدی به سرمایه گذاران است و همه مجوزهای لازم برای اتصال به شبکه برق را به سرمایه گذار اعطا می کند.

وی بیان کرد: براساس مصوبه اخیر سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، در صورتی که سرمایه گذاری، زمین در یکی از شهرک‌های صنعتی در اختیار داشته باشد اما نتواند کارگاه صنعتی خود را در آن ایجاد و در آن قطعه زمین نسبت به ایجاد نیروگاه خورشیدی اقدام کند، به عنوان عملیات ساخت و ساز از او پذیرفته می شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت پاسخگویی به مردم را از موارد مورد تاکید وزیر دانست و گفت: انجام این وظیفه از سوی معاونین و مدیران این وزارتخانه هم به صورت حضوری و هم به صورت الکترونیکی در حال انجام است و آنان موظف هستند به فعالان اقتصادی در کوتاه ترین زمان ممکن و به صورت کتبی پاسخگویی داشته باشند.

رسولیان شفافیت و اصلاح فرآیندها را لازمه توسعه صنعتی کشور ذکر و تاکید کرد: باید همه فعالان اقتصادی از مزیت‌های داخل کشور بهره گیرند، باید فرآیندها به گونه ای باشد که همه آنان به صورت مساوی از ظرفیت‌ها و تسهیلات بهره گیرند که این موضوع نیز به صورت الکترونیکی باید دنبال شود، از سوی دیگر فرآیندهای واگذاری زمین در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور توسط سازمان صنایع کوچک به طور کامل الکترونیکی شده است.

وی نوسازی و بهسازی خطوط تولید را لازمه این بخش در کشور دانست و گفت: تامین مالی لازم در این حوزه از سوی سازمان صنایع کوچک انجام گرفته است و بزودی وارد مرحله اجرایی می شود که در این صورت بخشهای مرتبط با صنایع کیف، کفش و نساجی شرایط بهتری خواهند داشت.

رسولیان ایجاد توازن منطقه ای را از دغدغه های وزارت صنعت، معدن و تجارت برشمرد و گفت: متاسفانه همه علاقه مند هستند که در شهرهای بزرگی مانند تهران سرمایه گذاری کنند و قیمت زمین برای آنان اهمیتی ندارد، اما طرح ایجاد توازن منطقه ای و عدالت در سرمایه گذاری از سوی سازمان صنایع کوچک در کل کشور دنبال می شود و بسته های مختلفی برای آن تدوین شده است تا در همه مناطق کشور براساس ظرفیتی که وجود دارد، سرمایه گذاری لازم انجام شود.

معاون وزیر صمت توجه به نوآوری و فناوری را از مواردی برشمرد که در همه دفاتر تخصصی وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور دنبال می شود.

رسولیان با اشاره به قابلیت‌های صنایع کیف، کفش و نساجی اظهار داشت: این صنایع هزینه کمی برای سرمایه گذاری نیاز دارد اما فرصت‌های شغلی فراوانی ایجاد می کند، در این میان مشکلاتی نیز وجود دارد، زیرا برندسازی و بازاریابی در این زمینه کمتر انجام شده است. زنجیره ها در این صنایع هنوز کامل نیستند، خوشه های صنعتی که در این بخش‌ها در دست اجرا است که هدف تکمیل زنجیره های ارزش در صنایع کیف و کفش و نساجی را دنبال می کند.

سهم اندک صنایع کوچک از منابع بانکی کشور

وی اضافه کرد: یکی از گلایه های همیشگی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، توجه کمتر بانک‌های کشور به صنایع کوچک در پرداخت تسهیلات بوده است، ۹۳ درصد از شهرکهای صنفی کشور دارای واحدهای خرد با اشتغال کمتر از ۵۰ نفر است، در مقابل ۴۳ درصد از اشتغال کشور متعلق به واحدهای صنعتی کوچک و متوسط است.

رسولیان اظهار داشت: سهم صنایع خرد و کوچک از منابع بانکی کشور اندک است و وزیر صمت پیگیری‌های جدی در این زمینه داشته تا تامین مالی مناسبی برای این صنایع شکل گیرد.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به ایجاد شهرک‌های صنفی و تخصصی در کشور گفت: ایجاد شهرک‌های صنفی و تخصصی به دلیل محدودیت‌های مربوط به قانون هوای پاک و قوانین زیست محیطی در نزدیکی شهرها با مشکلاتی همراه است، در این زمینه پیشنهادهایی به مجلس شورای اسلامی ارایه شده است تا بتوان این مشکل را حل کرد.

رسولیان ادامه داد: امسال حداقل ۵۰۰ هکتار زمین صنعتی به زمین های شهرک‌ها و نواحی صنعتی خراسان رضوی اضافه می شود که به اندازه توسعه زمین ها در هفت سال گذشته خواهد بود، پارسال نیز زمین های صنعتی در اختیار سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران نسبت به سال ۱۳۹۹ به اندازه سه برابر افزایش یافته بود.

وی با اشاره به حمایت‌های سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از حضور فعالان اقتصادی در نمایشگاه های داخلی و خارجی گفت: پارسال فقط از صنایع فعال در عرصه کیف و کفش برای حضور در ۳۶ نمایشگاه داخلی و خارجی حمایت شد، در هر نمایشگاه به طور متوسط ۱۵۰ شرکت حضور می یابند و شرکتهایی که در شهرکهای صنعتی مستقر باشند در قالب خوشه مورد حمایت قرار می گیرند.

۱۰ خوشه صنعتی کیف و کفش اجرا شده است

وی با بیان اینکه سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران ۸۵ نوع حمایت از صنایع دارد، گفت: ۱۰ خوشه صنعتی در حوزه کیف و کفش در کشور اجرا شده که اجرای دو خوشه به اتمام رسیده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به راه اندازی خوشه صنعتی کیف، کفش و نساجی در خراسان رضوی گفت: برای ایجاد شهرک صنفی پوشاک در مشهد، پیشنهادهایی از سوی انجمن مربوطه و شرکت شهرک‌های صنعتی استان ارایه شده که در قالب نشستی بررسی شده و تصمیم نهایی برای مکان این شهرک اتخاذ خواهد شد.

رسولیان برای حمایت از صادرات محصولات صنایع کیف، کفش و نساجی خراسان رضوی دو پیشنهاد مبنی بر ایجاد "کنسرسیوم صادراتی" یا ایجاد "شرکت مدیریت صادرات کیف و کفش و نساجی" را مطرح و بیان کرد: در هر دو حالت سازمان صنایع کوچک آمادگی لازم برای تامین مالی و ایجاد مشوق های لازم را دارد.

وی افزود: از سوی دیگر سازمان صنایع کوچک ایجاد یک مرکز نوآوری کیف و کفش و نساجی در مشهد را با همکاری دانشگاه فردوسی مصوب کرده است.

رسولیان ادامه داد: سامانه ای در وزارت صنعت، معدن و تجارت در قالب فن بازار ایجاد شده تا همه بنگاه های اقتصادی بتوانند از طریق این سامانه با هم ارتباط داشته باشند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به اینکه نهضت ایجاد کارگاه صنعتی در شهرک‌های صنعتی کشور آغاز شده است، افزود: سال گذشته یک‌هزار و ۴۰۰ کارگاه در شهرک‌های صنعتی کشور ساخته شد و از ابتدای امسال تاکنون نیز ۵۰۰ کارگاه جدید ساخته شده است؛ این کارگاه ها را نیز می تواند به واحدهای کیف و کفش و نساجی واگذار شود.